Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Resetankar inför 2018

Resetankar inför 2018

Cowboy boots

2017 är inte över ännu, men redan nu börjar tankarna flyga runt i huvudet kring vilka äventyr och resmål som lockar nästa år. Om man har lite flygpoäng att utnyttja så är det alltid bra att ha en plan i god tid. Det är verkligen rätt så snopet att ha hela resan planerad när det i slutändan visar sig att det är slut på bonusflyg på den planerade bonussträckan (hände oss i somras…) Men vilka ställen är det som lockar och känns fräscha inför 2018? På min lista för 2018 finns både nya uppstickare och faktiskt även några gamla favoriter. Sedan har tyvärr några potentiella resmål fallit bort på grund av politisk instabilitet och ökande osäkerhet. 

Listan är helt i osorterad ordning, även om den är skriven utifrån vad som poppat upp i huvudet först. Sedan hinner det ju rinna mycket vatten under broarna innan det blir 2018…

Vilka resmål är hetast på din lista inför nästa år?

Texas

För några år sedan var vi på världens bästa familjesemester på en ranch i Arizona, en semester fylld av cowboyhattar, ridning, god mat och en och annan kaktusdrink. Efter lite googlande har jag hittat flera andra ”dude ranches” i Texas som ser riktigt trevliga ut. Sedan tänker jag att man lägger till några state parks / nationalparker i närheten, klappar på några Texas longhorns och äter BBQ på utomhusserveringar i Austin. Lite storstad, lite äventyr och lite bad. Dollarn verkar ju dessutom vara på väg neråt, så det här är definitivt en kandidat.

Singapore

Nu är det snart 2 år sedan vi var i Singapore sist, alldeles alldeles för länge sedan! Jag är nästan lite sugen på att hyra en lägenhet och stanna i staden lite längre än vanligt. Oftast blir det max en vecka i Singapore innan man piper iväg till något annat resmål i närheten. Kanske är dags att ha Singapore som huvudresmål? 

 Costa Rica

Vi var på väg till Costa Rica för några år sedan, men flygbolaget vi hade bokat med hamnade i ekonomiska svårigheter och vi tog då chansen att boka om flygresan till ett annat bolag och ett annat resmål. Är det kanske dags att fundera på Costa Rica igen? Guideboken från Lonely Planet står kvar i bokhyllan och väntar.

Australien

Ju mer jag åker Australien, desto mer vill jag åka tillbaka. Nu har det blivit 4 gånger på 5 år. Kan det vara dags att köra Darwin till Perth och bila efter västkustens öde vägar? Eller utforska vilda Tasmanien? Eller åka tåg till Ayers Rock på the Ghan? Vi är definitivt inte klara med Australien ännu!

Nova Scotia och Newfoundland

Jag kan inte komma ihåg alla gånger som vi har varit på väg till Halifax i juni, men varje gång har vi ångrat oss. Jag tror till och med att jag har en färdig resplan med hotell och allt liggande på hårddisken. Det här är ju inte ett ställe man åker till för värme, så man behöver kanske kombinera med ett varmt resmål för att säkra att man får lite ”sommarkänsla”?

Skottland / Wales / England

Hur kommer det sig att jag alltid hamnar i London när vi åker till Storbritannien? Är det dags nu att hyra bil och bege sig på en rundtur runt herrgårdar, trädgårdstomtar och pubar? Det är bara lite över 60 mil från London till Edinburgh, så det kan bli en grym bilsemester! Mycket att se på en ”liten” yta – bästa kombon! Snowdonia ligger högt på listan, även alla inspelningsplatser för Harry Potter.

Alaska från Vancouver

Vi har flera gånger pratat om att flyga till Vancouver och sedan bila hela vägen upp till Anchorage, förbi glaciärer och stora vildmarker. Vilket äventyr! Men om det bara är 60 mil mellan London och Edinburgh, så är det 360 mil mellan Vancouver och Anchorage. Raka spåret utan stopp. Så det är nog närmre 500 mil innan man är framme. Lite av en utmaning med barn i bilen.

Läs mer
Jag kom på andra plats i RES fototävling

Island

Bila runt Island med en 4WD i sommarsolen som aldrig går ner. Låter som en dröm för oss vuxna. Är inte helt säker på att jag får med mig den yngre delen av familjen, även om jag slänger in lite islandshästar och valskådning. Men det kan vara värt ett försök!

Thailand

För några år sedan trodde jag ALDRIG att Thailand skulle dyka upp på min lista för potentiella resmål igen, men efter en paus på närmre 15 år visade det sig att Thailand har ändrat sig. Ibland till det sämre, men väldigt ofta till det bättre. Få ställen har så fantastiska och prisvärda 5-stjärniga hotell som Thailand. Det är bara att släppa resmålssnorkigheten och ge upp – Thailand är underbart tycker hela familjen!

Färöarna / Shetlandsöarna

Jag erkänner. Jag ser en del på TV-serier. Därav är dessa två ögrupper med på listan. En vecka fotografering av dessa kala landskap vore mumma för själen. Verkligen. Mumma.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.