Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Sevärdheter i Sydney – Mina 10 favoriter – Australien

Sevärdheter i Sydney – Mina 10 favoriter – Australien

  • Australiens största stad Sydney har några världskända sevärdheter som man bara måste uppleva, men den allra största behållningen får du genom att bara hänga i denna härliga stad.
Sydney Bridge

Sydney är en av mina favoritstäder. Varje gång jag trött kommit fram till Sydney och checkat in på hotellet mitt i den kolsvarta (men ack så sköna) vinternatten, har jag velat gå ut på gatorna och skrika så stämbanden krullar sig: ”Honey, I’m home!” För Sydney och jag fastnade direkt för varandra, ungefär som en ullvante och ett kardborrband. Det gick dessutom väldigt fort att fastna och det blir svårare och svårare att åka härifrån för varje gång jag är här.

Sydney är en stad som har några få sevärdheter som man måste uppleva, men den allra största behållningen får du genom att bara hänga i stan och dess fina förorter. Men en lista att checka av är aldrig fel, eller hur?

Reser du med barn? Här hittar du min Sydney för barn-sida!

1. Sydney Opera House

Inte en speciellt otippad vinnare på listan, men operahuset är en klass för sig. Det mest spännande med operahuset är att det faktiskt inte alls ser ut som man förväntat sig. Det är inte så vitt, inte ett hus (utan flera) och man njuter bäst av det på avstånd i kvällssolen.

Sydney Opera House
Operahuset

2. The Rocks

De första Europeerna satte 1788 sina fötter på den Australienska jorden vid området ”the Rocks” i Sydney och utifrån denna udde började en stad att formas. Än idag finns över 100 byggnader kvar från början av 1800-talet, men området är idag mycket mer välordnat och rent än när de första kolonisatörerna kom hit. Promenera på kullerstensgatorna, besök de små gallerierna och barerna och shoppa på någon av områdets marknader.

Sydney the Rocks
The Rocks

3. Sydney fish market

En fiskmarknad? Hur kul kan det vara? Jo, helt galet roligt! Det här är inte alls som fiskmarknaden i Tokyo, utan mycket charmigare och trevligare. Passa på att käka Moreton Bay Bugs (ser ut som väldigt konstiga bak-och-fram-vända kräftor) och ta ett glas vitt. Här hänger man gärna på uteserveringen året om!

Sydney Fish Market
Sydney Fish Market

4. Sydney Harbour Bridge

Visst, Sydney Harbour Bridge är en riktigt lång bågbro och världens högsta stålbro – men det är inte rekorden som gör denna bro så speciell. Den här bron är helt enkelt bara så vacker! Om du har modet med dig kan du boka in en tidig morgonpromenad upp till toppen av brons bågar. Inget för dig som är höjdrädd!

Harbour bridge

5. Royal Botanic Gardens

Mitt i stan och med fantastiska vyer över stadens skyline och operahuset. I den botaniska trädgården kan man promenera länge och gärna. I träden på dagarna skriker kakaduor och kookaburras i kör, på nätterna kan du möta flygande hundar.

Sydney Royal Botanic Garden
Royal Botanic Gardens

6. Sydneys stränder – Bondi, Manley etc

Ett av Sydneys största dragplåster är de fantastiska stränderna som kantar stadens förorter. Här står de arkitektritade husen på rad och stränderna fylls året om av surfare och badvakter. Se till att du åtminstone besöker en strandort när du är här, så du får känna på stadens riktiga själ.

Sydney Beaches
Manley

7. Darling Harbour

Ett hamnområde i centrala Sydney, packat med museum, båtkryssningar, djurupplevelser och restauranger. Det är lätt att tillbringa en hel dag här, speciellt om du reser med barn!

Läs mer

Darling Harbour
Darling Harbour

8. Museum of Contemporary Art

För att vara Australiens största stad, är utbudet av riktigt bra museum inte så stort. Men i hamnen ligger sjyssta Museum of Contemporary Art som alltid har spännande utställningar som inspirerar och förundrar.

Museum of Contemporary Art

9. Åka båt i Sydney Harbour

Du behöver inte betala för dyra kryssningar för att åka båt i Sydney. Hoppa på en båt från hamnen till Manley eller Taroonga Zoo för några dollar. Du får hänga med Sydneyborna som åker till och från arbetet med dessa pendlarbåtar OCH får se Sydney från vattnet. En win-win!

Sydney Harbour

10. Shopping i Queen Victoria Building

Sydney bjuder på riktigt rolig shopping för dig som vill hitta Australiensisk design. Visst finns det internationella kedjor nuförtiden, men andelen är försvinnande liten. Queen Victoria Building (allmänt kallad QVB) är inte bara en otroligt vacker byggnad, utan bjuder på många (för oss svenskar) nya shoppingbekantskaper.

Sydney Shopping

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.