Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Sommarsummering – långa resor, kortare resor och besöksrekord

Sommarsummering – långa resor, kortare resor och besöksrekord

Det är alltid lite vemodigt att summera en sommar. En sommar med efterlängtad semester och planer och drömmar som passerat. Men jag börjar kunna känna att det är OK att skriva en summering idag. Skolstart är lite av en höststart, med vardagsrutiner och vardagsbestyr. Jag börjar snegla i garderoben mot höstskorna och plockar undan sommarklänningarna. Det känns inte längre rätt med en klänning med palmer och flamingos. Nu åker de lite brända tonerna fram igen. Sommaren är helt enkelt en svunnen tid. Dags att summera!

Först av allt: Besöksrekord – det måste firas!

Nytt och fräscht och uppiffat!

Jag blev så otroligt glad när jag tittade över min besöksstatistik från juni/juli! För första gången någonsin var jag uppe i över 12.000 unika besökare på en månad! Bloggstatistik kanske inte säger er så mycket, men för mig är det otroligt uppmuntrande! Tusen tack alla ni som läser och kommenterar och tipsar och frågar! Resebloggandet är min allra största hobby och jag hade aldrig kunnat ana när jag började blogga för 2,5 år att jag skulle träffa så många härliga nya människor via bloggandet och att så många av er skulle hitta hit till min lilla blogg. Från hela mitt hjärta – tack för att ni finns! <3

Har ni förresten sett att jag byggt om sajten i sommar? Det har piffats och fixats och det har blivit nya land-sidor och större bilder. Hoppas att ni gillar det! Kom gärna med feedback!

Finalist i Apollos resebloggartävling!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är EVG8213-1150x767.jpg
Bland vinrankorna på Sofiero

I början av juni var jag nominerad i Apollos resebloggartävling i kategorin upptäckare! Tack vara er hjälp kom jag vidare till final, vilket var jättestort för mig! Dock så missade jag att promota finalomröstningens slutspurt, då jag var i Australien och befann mig i internet-bakvatten… :( Men jag kom på en otroligt fin 10:e plats, vilket var mer än jag någonsin kunnat drömma om när jag blev nominerad. Ännu en sak att fira i sommar!! Tack än en gång alla ni som röstade på mig!

Juni: Sommarens långa resa – del I

Kalbarri
Kalbarri National Park

I mitten av juni åkte vi till Västra Australien, för en 2 veckor lång bilsemester mellan Perth och Monkey Mia. För er som hängt med här på bloggen ett tag, vet att jag älskar bilsemestrar, nationalparker, Australien och vandring. Västra Australien gav oss allt detta och bjöd på sig själv på sätt som vi inte alls hade förväntat oss. Så annorlunda, så storslaget och så vidsträckt. Jag som trott att jag åkt i ödemark tidigare i sydvästra USA, har helt fått omvärdera begreppet.

Campingstuga

Under resan provade vi för första gången att bo i campingstugor, vilket visade sig vara en riktig höjdare. Stora, prisvärda, moderna och välutrustade (bbq på uteplatsen och fullt utrustat kök)! Nästa gång vi åker till Australien kommer vi definitivt att titta på detta alternativ igen.

Juli: Sommarens långa resa – del II

Bali
Sanur

På vägen tillbaka till Sverige från Australien passade vi på att stanna på Bali i 10 dagar. Jag och min man hade inte varit på Bali sedan attentatet 2002, så det var ett återseende som både var lite efterlängtat och lite obehagligt. Bali är fortfarande en väldigt vacker ö, med en unik kultur och en natur som bjuder på vackra upplevelser vart du än åker. Denna resa undvek vi Kuta och Lovina där vi bodde sist och bodde på tre andra platser på ön. Först i Sanur, sedan i Ubud och sist i Nusa Dua. Däremellan åkte vi runt på ön och utforskade tempel och sevärdheter. Jag var inte imponerad av stränderna när jag var här för 17 år sedan och jag är inte imponerad av stränderna efter denna resa heller. Det är så tragiskt med all denna plast och skräp i havet, jag vet inte ens var jag ska börja för att beskriva läget.

Amarterra Villas

En sak som dock lyfte hela Bali-vistelsen, var vårt sista hotell i Nusa Dua. Jag måste utnämna Amarterra Villas till ett av mina topp-fem-hotell-någonsin. Här bodde vi i vår egna villa med vår egen pool och med den bästa frukost jag någonsin haft på ett hotell. Här hade vi några riktiga drömdagar!

Juli: Sommarens korta resa – del I+II

Bosjökloster

Två helger i juli tillbringade vi i Skåne, där vi passade på att utforska allt från slott till mysiga städer, naturreservat och caféer. Bosjökloster, Ystad och Ramlösa var nya bekantskaper för mig, men vi besökte även favoriter som Sofiero och Mölle/Kullen. Varenda gång jag är i Skåne på sommaren blir jag alldeles uppfylld av känslan av Sydeuropa, Toscana och Provence. Det finns verkligen så mycket mysigt i vartenda hörn av Skåne!

Juli: Jobb och Stockholm

Millesgården

När alla andra var på semester, så jobbade jag i juli i några veckor. Vardagskvällarna försökte vi utforska Stockholm så mycket vi orkade, men det blev helt klart inte lika många kvällsdopp och uteserveringar denna sommar som förra. Jag kan inte ens minnas om jag tyckte att mitten av juli i Stockholm hade bra väder eller inte? En sak som alltid är bra i Stockholm under sommaren, är att många restauranger har fantastiska sommarerbjudanden. En jobbdag i juli blir alltid lite trevligare om den avslutas med ett restaurangbesök!

Läs mer

Augusti: Sommarens korta resa – del III

Slottdalsskrevan

När vår augustiresa till Malta tyvärr fick ställas in pga jobb, så tog vi istället några dagar kring Örnsköldsvik och hälsade på släkten. Det var länge sedan jag utforskade mina gamla hemtrakter, så det var roligt att upptäcka mitt barndoms Höga Kusten genom ögonen på min skånske man och min stockholmska dotter. Det blev vandringar både i Skuleskogens nationalpark, till den klara Balestjärnen och ett besök i fiskeläget Skeppsmalen. Jag hade hoppats hinna med ett besök till Trysunda och visa dottern ön där vi gifte oss för 15 år sedan, men det kom lite regn emellan, så vi hann inte med det denna gång.

Vad händer i höst då?

För en gångs skull har jag inga resor planerade. Nada. Zip. Zero. Hela sommaren har gått i ett och jag har knappt varit hemma någon helg i sommar. Jag håller fortfarande på att landa i vardagen. De kommande veckorna kommer det att renoveras lite här hemma. Lister ska målas, tak ska spacklas och målas och jag har lite planer på rensningar och effektiviseringar. Egentligen skulle jag behöva ta itu med en badrumsrenovering också, men det känns så otroligt jobbigt. Om det inte blir bloggat varannan dag de kommande veckorna, så hittar ni mig istället med en färgpensel i ena handen och en spackelspade i den andra. Men känner jag mig rätt så kommer nog suget efter en höstresa snart. Jag har aldrig varit känd för att boka resor alltför långt i förväg :)

Vad är dina höstplaner? Har du hunnit landa efter sommaren? Har du någon härlig resa inbokad?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (11)
  • Tack snälla du för de fina orden!! ❤️ Inte alls i närheten av era stora besökssiffror, men ”a small step” för lilla Rucksack! ?‍? Jag skulle faktiskt vara väldigt väldigt glad om det var mina foton som lockar läsare, är ju någonstans i fotograferandet som kärleken till bloggandet en gång började. ??

  • Ja det var ju menat som en komplimang! ;-)
   En reseblogg måste ha sjyssta bilder för att slå och har man fantastiska bilder kan man gå hur långt som helst. Och det tror jag att du kommer att göra också.

  • Tack snälla! ??? ? Det känns som om det varit lite av en boom för svenska resebloggare i sommar – verkligen jättekul för oss alla! ?
   Detsamma, er tågluff ser ut att ha varit episk! Får ses snart och prata Slovenien, är sugen på en bilsemester där!

 • Grattis till besöksrekordet! Visst är det roligt att uppmuntrande när det man producerar läses. Och dina foton är ju magiska så jag tror det kommer fortsätta öka :) Vi har rest massor i sommar. Just nu är det lite oklart, men det blir säkert någon resa vad tiden lider ;)

 • Grattis till rekordet! Riktigt grym sida och bilderna bidrar verkligen. 12 dagar kvar till Sardinien. Ser fram emot det nu när hösten nalkas..

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.