Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Drömmen om Italien – planera resa!

Drömmen om Italien – planera resa!

Italien

Det är snart 25 år sedan jag bilade i Toscana senast. 25 år sedan! Om jag inte känt mig gammal tidigare, så gör jag det definitivt nu när jag satte ner siffran på pränt. Efter den resan har jag varit i Milano, Pisa, Florens, Gardasjön, Verona och vandrat i Dolomiterna. Dottern har bara upplevt norra Italien och jag längtar otroligt efter att få vandra runt på Florens gator igen. Så, i vår bär det av på bilsemester i Italien! 

Planen är att bila runt med start och slut i Milano, med dagsetapper på ungefär 20 mil. 20 mil per dag för oss känns som en barnlek, vi brukar oftast behöva köra betydligt längre mellan sevärdheterna när vi bilar i andra delar av världen.

Så hur ser planerna ut i stort just nu? Jag fick supermycket bra tips från er på Instagram, så jag har lagt en plan för att få med så många av era guldkorn som möjligt! 

Dag 1: Ankomst Milano.
Dag 2: Utforska Portofino och mysiga Sestri Levante
Dag 3: Cinque Terre – vandring och vackra vyer
Dag 4: Pisa och San Gimignano
Dag 5-7: Toscana, Florens, Siena och vingårdar 
Dag 8: Venedig (självklart med palatsboende!)
Dag 9: Verona, Bassano del Grappa och Gardasjön (vill absolut besöka Lazise, där vi var för 15 år sedan)
Dag 10: Comosjön (tack för alla tips om Como! Verkar vara en pärla!)
Dag 11: Bergamo och hemresa från Milano

Läs mer
Rhen-Mosel

Späckat schema, men känns ändå helt görbart! Är det något som jag borde tänka om kring i planeringen, eller låter det som en bra plan? Har jag missat något? Vad behöver jag förboka?
Hit me!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (6)
  • Oj vad härligt!
    Ja Pisa har jag varit i, Knights square var en av de platser jag tyckte bäst om där. Det var där uttrycket Deus Vult myntades, som betyder Gud vill det, som ropades ut på Knights square för att få folket att följa korståget.

    • Det hade jag ingen aning om! Ska lägga Knights Square på minnet! Tack för tipset! ???

  • Fina ställen! Och härlig resa! Det låter späckat visserligen, men om det inte är under för lång tid så funkar det nog! (Vi brukar alltid späcka väldigt mycket, sedan säger jag att vi ska ta det lugnare nästa gång, men så blir det inte ;))

    • Ha ha, känner igen det där med att ”nästa gång ska vi ta det lugnare”! Jag tänker att rutten är görbar mest på grund av att det är lågsäsong, boendena är förbokade och det är (förhoppningsvis) inte lika hysteriskt mycket turister på våren som under sommaren. Vi får väl se om mina planer håller när vi kommer till Florens! :D

    • Jag längtar sjukt mycket! Bara tanken på all god mat gör mig lycklig! :) Åh, har du skrivit om Toscana-vandringen på bloggen? Ska gå in och kolla! Tack snälla du!

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.