Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Julklappstips för den som gillar att resa

Julklappstips för den som gillar att resa

  • Ingen aning vad du ska köpa i julklapp till din reseälskande släkting? Lugn, här kommer fem julklappar alla resenärer borde vill ha.

Julen närmar sig med stormsteg och vi har nog alla någon reseälskande släkting som vi planerar att byta julklapp med. Som reseälskare önskar man sällan saker som tar plats och väger mycket, så här kommer en lista med 5 praktiska saker som varje resenär borde vilja hitta i sin julstrumpa.

Packpåsar

Jag minns knappt hur jag packade innan jag började packa med packpåsar. Genom att packa kläder och prylar i väl utmärkta packpåsar, hittar du alltid det du behöver snabbt. Var sak på sin plats. För att inte tala om hur det har revolutionerat packningen av små barnkläder – hur många gånger har jag inte trott att jag glömt att packa ner de där små tajtsen, för att sedan hitta dem oanvända längst ner i väskan när jag kommit hem igen…

Glöm inte att även ha en tvättpåse, så du slipper blanda smutsig och ren tvätt!

Tips på ställen som säljer packpåsar:

Clas Ohlson: Förvaringspåsar i 6-pack

Naturkompaniet: Packsystem i olika storlekar

Outnorth: Stort sortiment av packpåsar

Rusta: Billiga packkuber med mesh

 

Adventskalender med skönhetsprodukter

Adventskalender? Varför ska man köpa en adventskalender till en reseälskare? Jo, det finns en sak som alla resenärer älskar. Små förpackningar. Tänk så bra att få en hel kalender med små förpackningar av ditt favoritmärke? Ren lyx för alla oss resenärer som gillar en bra hudkrämer och ett schampo som inte gör håret till en risbuske.

Två härliga kalendrar för oss damer:

L’Occitane: Adventskalender Standard 

Body shop: Adventskalender Lila

 

Prenumeration på Readly

Jag ÄLSKAR glossiga magasin, men de är tunga och tar mycket plats i handbagaget. Sedan jag upptäckte Readly läser jag istället alla mina veckotidningar i min iPad och jag har tillgång till oändligt många magasin och tidningar under hela resan. Här finns verkligen hela mitt behov av magasin tillfredsställt: Mode, Mat, Politik och Inredning. Resefavoriterna finns såklart också: RES, Lonely Planet, Allt om Resor, Wanderlust Travel Magazine, Travel+Leisure, Escape 360 med flera. En perfekt prenumeration för någon som reser läser mycket och flyger mycket – då det även finns ett offlineläge!

Läs mer
Kaffemuggar från min samling

Readly

 

Kameraryggsäck

När man reser med flera objektiv, kamerahus och filter behöver man hålla ordning på sin utrustning. Generellt sett tycker jag de flesta kameraväskor är ganska så fula, men jag har hittat en ryggsäck med ett hemligt kamerafack som jag både kan använda som handbagage på flyget och som dagsryggsäck när jag är ute och vandrar. Och om jag inte reser med den stora kameran, kan jag ändra om kamerafacket till att passa det jag behöver packa – om det så är kläder eller ömtåliga julklappar. Kolla in alla smarta modeller som Lowepro har – det finns garantera en ryggsäck för varje resenär!

Lowepro:  Kameraryggsäck

 

Stödstrumpor

Kanske inte världens sexigaste julklapp, men stödstrumpor är långflygningens bästa vän. Och nuförtiden så är det inte ens fula – det finns strumpor av alla färger och modeller! Det finns till och med stödstrumpor som ser ut precis som vanliga svarta strumpor och som kan ha till kostym, så jag lovar att dessa strumpor kommer att komma till användning – även om det kanske tar emot att erkänna. Våga prova – du kommer fram till destinationen så mycket fräschare!

Apotea: Stödstrumpor

Apoteket: Stödstrumpor

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.