Bloggportalen

5 unika hotell – som är destinationer i sig själva

  • Ibland är boendet lika mycket en destination som själva resmålet. Här hittar du fem unika hotell som är värda en omväg!

Ibland hittar man hotell som är riktiga pärlor. Sådana hotell som kan göra en medioker destination till ett paradis, där man kommer på sig själv att planera att komma tillbaka redan innan man åkt därifrån. Såna ställen där man hittar på ursäkter för att inte behöva lämna hotellet. Här har ni fem ursäkter till att INTE vara äventyrliga på semestern, för en gångs skull.

Hotel Backstage – Zermatt, Schweiz

Med rum som kan få den arkitektintresserade att dregla och ett spa som är det knasigaste du varit på, är Hotel Backstage en riktig destination i destinationen. Omgiven av Matterhorns välkända profil, bor du här i rum där sovrummet är placerat på badrummet – och duschen är placerad över sängen. Sammet, plysch och fjädrar och en genomtänkt touch på allt. Inget är som du förväntat dig. Inte ens deras utomhusspa. Genom att gå igenom ”skapelseberättelsen” i olika små hus och pooler, hamnar du till slut i en varm och skön bubbelpool.

Tanque Verde – Tucson, Arizona,USA

Jiiiihaaaaa! På Tanque Verde lever du ranchliv på en stor dude ranch – med all-inclusive på alla aktiviteter och mat. Uppstigning tidigt och ridturer, vandringar, fiske och ännu mer ridning. För barnen finns det barnprogram för hela dagarna, där man lär sig rida och ta hand om sina hästar. Och när du på eftermiddagen i den 40-gradiga värmen behöver vila, så är det bara att slå dig ner vid den vackra poolen med en kaktus-Margarita.

Läs mer i mitt inlägg Ranchäventyr på Tanque Verde Ranch i Arizona.

Tanque Verde

The Cambrian – Adelboden, Schweiz

Med världens vackraste inifintypool och med inredning och utsikt som inte går av för hackor, är The Cambrian ett fantastiskt ställe oavsett om du gillar skidåkning eller vandring. Med en stor och ångande varm utomhuspool som omges av snöklädda berg, vill du aldrig åka härifrån. Enda orsaken till att du vill åka hem, är för att Schweiz gräver hål i din plånbok…

The Cambrian

Fitzroy Island – Queensland, Australien

Mitt på det stora barriärrevet, på en grön liten atoll omgiven av palmer, ligger Fitzroy island. Inte den minsta ön på barriärrevet, men inte den största heller. Här kan du till och med vandra till olika stränder och till utkikspunkter. Ät skaldjur, lek Robinson Crusou i djungeln eller spana efter havssköldpaddor – det här är en underskön plats att vara på.

Läs mer
Julkulor med resetema

Läs mer i mitt inlägg Fitzroy Island – Paradisön på Stora barriärrevet.

Fitzroy Island

Cape Nidhra – Hua Hin, Thailand

Mitt i stöket i den stora staden Hua Hin, ligger en oas av lugn. På Cape Nidhra har ALLA rum en egen stor pool på balkongen (!), så det är aldrig trängsel vid den vanliga poolen. Tröttnar du på poolen ligger havet precis vid dina fötter. Om du ens orkar lämna himmelriket på din balkong.

Läs mer i mitt inlägg Hotellrecension: Cape Nidhra, Hua Hin

Cape Nidhra
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (1)
  • Ja tack till ranchlivet, eller infinitypoolen i Schweiz <3 Själv tyckte jag det var så mysigt att bo i bungalow på Magnetic Island (hostel, så jag delade den med två andra kvinnliga backpackers).

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.