5 unika hotell – som är destinationer i sig själva

Ibland hittar man hotell som är riktiga pärlor. Sådana hotell som kan göra en medioker destination till ett paradis, där man kommer på sig själv att planera att komma tillbaka redan innan man åkt därifrån. Såna ställen där man hittar på ursäkter för att inte behöva lämna hotellet. Här har ni fem ursäkter till att INTE vara äventyrliga på semestern, för en gångs skull.

Hotel Backstage – Zermatt, Schweiz

Med rum som kan få den arkitektintresserade att dregla och ett spa som är det knasigaste du varit på, är Hotel Backstage en riktig destination i destinationen. Omgiven av Matterhorns välkända profil, bor du här i rum där sovrummet är placerat på badrummet – och duschen är placerad över sängen. Sammet, plysch och fjädrar och en genomtänkt touch på allt. Inget är som du förväntat dig. Inte ens deras utomhusspa. Genom att gå igenom ”skapelseberättelsen” i olika små hus och pooler, hamnar du till slut i en varm och skön bubbelpool.

Tanque Verde – Tucson, Arizona,USA

Jiiiihaaaaa! På Tanque Verde lever du ranchliv på en stor dude ranch – med all-inclusive på alla aktiviteter och mat. Uppstigning tidigt och ridturer, vandringar, fiske och ännu mer ridning. För barnen finns det barnprogram för hela dagarna, där man lär sig rida och ta hand om sina hästar. Och när du på eftermiddagen i den 40-gradiga värmen behöver vila, så är det bara att slå dig ner vid den vackra poolen med en kaktus-Margarita.

Läs mer i mitt inlägg Ranchäventyr på Tanque Verde Ranch i Arizona.

Tanque Verde

The Cambrian – Adelboden, Schweiz

Med världens vackraste inifintypool och med inredning och utsikt som inte går av för hackor, är The Cambrian ett fantastiskt ställe oavsett om du gillar skidåkning eller vandring. Med en stor och ångande varm utomhuspool som omges av snöklädda berg, vill du aldrig åka härifrån. Enda orsaken till att du vill åka hem, är för att Schweiz gräver hål i din plånbok…

The Cambrian

Fitzroy Island – Queensland, Australien

Mitt på det stora barriärrevet, på en grön liten atoll omgiven av palmer, ligger Fitzroy island. Inte den minsta ön på barriärrevet, men inte den största heller. Här kan du till och med vandra till olika stränder och till utkikspunkter. Ät skaldjur, lek Robinson Crusou i djungeln eller spana efter havssköldpaddor – det här är en underskön plats att vara på.

Läs mer i mitt inlägg Fitzroy Island – Paradisön på Stora barriärrevet.

Fitzroy Island

Cape Nidhra – Hua Hin, Thailand

Mitt i stöket i den stora staden Hua Hin, ligger en oas av lugn. På Cape Nidhra har ALLA rum en egen stor pool på balkongen (!), så det är aldrig trängsel vid den vanliga poolen. Tröttnar du på poolen ligger havet precis vid dina fötter. Om du ens orkar lämna himmelriket på din balkong.

Läs mer i mitt inlägg Hotellrecension: Cape Nidhra, Hua Hin

Cape Nidhra
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

1 KOMMENTAR

  1. Ja tack till ranchlivet, eller infinitypoolen i Schweiz <3 Själv tyckte jag det var så mysigt att bo i bungalow på Magnetic Island (hostel, så jag delade den med två andra kvinnliga backpackers).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Svenska resebloggar

Söker du andra trevliga resebloggar? Sveriges största portal för svenska bloggare - Svenska resebloggar - är en fantastisk källa för inspiration. Vi har registrerat...

Världens bästa valskådning – Mina 4 bästa platser

Var finns världens bästa valskådning? Här är mina 4 bästa platser runt om i världen.

Reseplanering pågår: Fem resmål som lockar lite extra just nu

Den här tiden av året är min stora reseplanerarperiod. Här kommer de fem resmål som just nu ligger och gnager lite i min hjärnstam och som får min "boka-resa-nerv" att rycka lite extra!

5 skönaste städerna för en weekendresa under hösten

Hösten är en perfekt tid att åka på en weekend-resa. Här kommer tips på fem härliga resmål med kort restid och mycket mys.

10 saker jag förvånas över efter vår svemester

Jag har inte varit på en Sverigesemester sedan jag var barn. Så hur var det då egentligen att tillbringa semestern i Sverige under covid? Här är 10 saker som jag förvånades över!

Test: 9 typer av resenärer – vilken är du?

Jag stötte häromdagen på en rolig bild som visade 9 typer av resenärer. Så jag gjorde en liten rannsakning av mig själv. Vilken typ av resenär är jag egentligen?

Ännu mer reseinspiration

Året i resor 2020

Reseåret 2020. Året som blev något annat än någon av oss någonsin kunnat tro. Året som för mig började i Vilnius och slutade med covid-19.

10 saker jag aldrig trodde jag skulle sakna med att resa

Under covid-åren saknade jag resande så det gjorde ont. Det gick så långt att jag till och med saknar det som irriterar mig när jag reser. Här är 10 saker som jag aldrig trodde att jag skulle sakna med att resa - men som jag nästan längtade efter.

Höstlov på Österlen – Skåne

En sista-minuten till Österlen? Ja, det blev faktiskt ett härligt (men oplanerat) höstlov i Sveriges Provence!