Bloggportalen
Nu läser du artikeln
En ny resenär i familjen Rucksack!

En ny resenär i familjen Rucksack!

 • Året då världen krympte började ett tankefrö att gro i familjen. Ett frö som blev till ett helt underbart litet fyrbent yrväder i familjen Rucksack!

2020 är onekligen ett väldigt speciellt år. Året då allt stannade av och det för en gångs skull fanns tid för reflektion. Världen har aldrig varit så liten och det mesta i livet har för mig kretsat kring hemmet, familj och jobb. Mitt i detta världskaos och tragedi såddes ett litet frö i familjens tankar. Ett frö som funnits där så många gånger tidigare, men som det aldrig har funnits varken tid eller ork för. Ett frö som föddes den 26 juni och kom till oss den 21 augusti. Lilibet. Vår lilla mops. Vårt älskade lilla yrväder, bitmonster och mysprinsessa. Ingenting är sig likt här hemma sedan hon kom hem till oss – men det allra mesta är utan tvekan till det bättre.

Visst har våra sovmorgnar försvunnit och det är inte lika lätt att spontant gå ut på restaurang längre, men det känns som en ynnest att få se detta lilla liv växa upp. När hon ligger bredvid mig i soffan på rygg och låter mig klia henne på hennes hårlösa mage, eller när hon varje morgon efter ”morgonkissen” rusar till min sida av sängen för att få bli upplockad och morgonmysa med mig. Hon har redan så många egenheter och tokigheter för sig, så jag nästan tror att det var meningen att hon skulle bli en excentrisk Gyllenbergare. Kan man förresten bli något annat än en drama queen när man är namngiven efter drottning Elizabeth II?

Hur blir det då med resandet framöver?

Jo tack, det kommer förhoppningsvis att gå alldeles utmärkt med resandet framöver! :)
Mopsar ska väga mellan 6-8 kg som fullvuxna, så min förhoppning är att hon kommer att kunna resa i kabinen med oss och bli en van flygresenär. Hon älskar redan att åka bil och somnar så snart bilen rullar iväg, så bilsemester känns som ett bra alternativ. Hon övar på att sitta i sin hundryggsäck, så att vi kan bära henne på ryggen när hon inte längre orkar gå själv. Det går bättre och bättre, i helgen gick vi fem kilometer med henne vilandes i ryggsäcken under den största delen av promenaden. Även om vi inte är redo för att vandra i Alperna ännu, känns det väldigt hoppfullt. Vi har ju bara haft henne i familjen i tre veckor, vi har massor med tid på oss att öva på hundryggsäcken och transportväskor innan nästa sommar.

På vandring i Tyresta

Lästips om att resa med hund

Självklart har jag lusläst en massa blogginlägg om hur det är att resa med hund och allt man behöver tänka på med hundpass, vaccinationer och veterinärbesök. Visst – resandet kommer delvis att bli lite annorlunda till en början – men just nu känns det mest bara spännande!

På Vift – Att resa med hund
4000 mil – Bästa tipsen för att resa med hund i Sverige
Readyfortakeoff – De mest förekommande frågorna kring att resa med hund (dessutom har Charlotte en underbart söt liten mops)

Läs mer
Slovenien-Bohinj

Hur går dina tankar i dessa tider? Har du skaffat hund eller katt under 2020? Eller kanske köpt en sommarstuga?

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (11)
 • Vi gjorde tyvärr tvärt om, vi fick avliva vår hund den 10:e mars, dvs två dagar innan världen stängde. :-(
  Någon ny hund blir det tyvärr inte eftersom vi är i fasen att barnen snart är vuxna och då vill vi kunna resa fritt. Vår mesta hundvakt är också 85 år och kommer väl inte att var pigg för evigt. Hunddagis är dyrt, osv.
  Längtar efter hund, men har också insett att det framför allt är Trulle jag längtar efter. Och han kommer ju dessvärre inte tillbaka. Inge annan hund som han finns i världen.

  • Minns så väl att jag läste om lille Trulle i våras, finns nog inget som får mig att gråta så mycket som inlägg om djur :(

   Förstår verkligen längtan efter hund, jag som är hundmänniska har alltid stått emot suget och tänkt praktiskt. Hur ska det funka med vårt liv? Men något har nog hänt med mig detta uppochnedvända coronaår. Nu tänker jag snarare helt tvärtom och planerar att både ha kakan och äta den – både resa och ha hund. Och helst båda samtidigt :) Vi får se hur det går, fortsättning följer definitivt…

 • Åh så härligt! Stort grattis till sötnosen. Vi hoppas att vi snart är där. Vi har planerat att skaffa hund jättelänge men valt att vänta på att ungarna skulle bli äldre men nu har vi bestämt att det är dags. Men tyvärr lyser en lämplig valp med sin frånvaro. Eller egentligen vilken valp som helst som är en kelpie. Är tyvärr ett väldigt underskott på kullar. Vi letar och mejlar alla kennlar och mejlat igen och påminner om vår familj som sååå gärna vill köpa en hund men ännu inget napp. Tålamod är inte en av mina färdigheter…

  • Men ååååå så kul! ?? Jag fick lov att google hur en kelpie ser ut, tror aldrig jag har mött någon – men de ser himla fina ut! ❤️ Vi jagade efter valp hela våren, vet inte hur många förfrågningar vi skickade ut. Men tillslut så klickade det! Är nog lite av en blandning av tur och tillfälligheter – och en väldans massa envishet – som gör att vi nu har denna gullplutt! ❤️

  • Haha, ibland vänder det snabbt. Vi började också tidigt i våras att leta och de senaste veckorna hade vi börjat ge upp och parallellt tittat på en annan ras. En aussie (Austrailian Shepherd). Lik kelpie i funktion, temperament och storlek. I fredags började jag kontakta aussiekennlar. Ska vara väldigt svårt i den rasen också men träffade nästan direkt på en som precis nu fått en valp tillbaka efter ungefär 1 vecka i sitt nya hem. Och det var inte pga valpen utan helt andra saker. Helt plötsligt hade vi mejlat exakt rätt. Och just den valp motsvarade våra krav/önskemål på typ av valp. Och vi motsvarade ägarens. Läste MH-tester på föräldrar, släktingar och tidigare avkommor tills ögonen gick i kors i helgen men igår kväll blev det bestämt. Om allt klickar när vi ses på lördag följer han med oss hem direkt. Han kommer så vara nästan 12 veckor så därför går allt fort nu.

  • Jag tänker likadant. Allt ordnar sig, det kanske bara krävs lite mer planering när vi ska resa – men det mesta går. Förutom att åka tillbaka till Australien då, men det ska vi nog kunna lösa tänker jag ?

 • Grattis till er nya familjemedlem! Det är ett härligt tillskott i familjen. Vi lyckades ju med att bli med katt också nu under dessa underliga coronnatider. Vi som sagt att katt det blir det aldrig, vi är hundmänniskor vi. Tänk så fel en kan ha?

 • Men alltså lägg aaaaaav så söt! Jag dör! Vi skaffade hund förra året och det är något av det bästa vi har gjort. Det är inte svårare att resa med hund än vad man gör det till, allting kräver lite extra planering men allt går ju att lösa :)

  • Hon är underbar! ❤️ Tänker likadant, det är inte svårare med hund – men kräver lite planering. Har missat att du har massor med bra ”resa med hund”-tips på din sajt, ska sätta mig och lusläsa! ?

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.