En helt ovanlig dag

Nog för att jag var mentalt inställd på att det skulle hända lite nytt idag, men kanske inte fullt så mycket nytt. Att byta tjänst och börja en ny roll är alltid lite pirrigt. Nu var steget inte så stort – jag sitter kvar hos samma arbetsgivare, på samma våningsplan, har delvis samma kollegor och har till och med samma skåp. Min gigantiska tekopp med rosa flamingos hänger fortfarande med och jag kommer att fortsätta vara hänga i köket och vänta på morgonens första bryggkaffe vid halv-åtta-snåret. Så allt var så där förväntat nygammalt som jag hade räknat med. Ungefär till klockan 12:08.

Ett direktmeddelande dök upp på Instagram: ”Hej, du är en av finalisterna i vår fototävling…” Jag läser snabbt ”Skicka in högupplöst bild” och  ”Juryn överlägger snart”. Hur ”snart” är ”snart”? Snart nog så att jag hinner åka hem och starta upp Lightroom, eller betyder snart egentligen ”nu”? Då jag inte hade varken bilden eller Lightroom på jobbet var det inte så mycket annat att göra än att jobba klart och sedan snabbt skicka in bilden så snart jag kommit hem.

En fullspäckad eftermiddag går tillslut mot sitt slut och jag pinnar hemåt för att fixa fram den där bilden. Då plingar det till igen i mobilen. Påminnelsen om att jag har cykelreparation bokad idag. Attans också, de stänger ju klockan 18! Pinnar på ännu lite snabbare, öppnar dörren till hemmet och sliter åt mig cykeln samtidigt som jag ropar hej hej till dottern. Kö hos cykelreparatören. Känner mig som Linus på Linjen när han otåligt står och stampar med foten. Undrar om juryn jobbar senare än klockan 18, eller om det helt enkelt är kört nu? Tillslut blir cykeln inlämnad efter en diskussion om ventiler och punktering.

Hemma igen. Startar upp datorn samtidigt som jag multitaskar med att riva halloumi och morötter till kvällens vegobiffar. En ny uppdatering av Lightroom verkar ha installerats sedan igår. Trevligt, jag älskar ny funktionalitet! Jag klickar nöjt på ikonen. Datorn tänker och tänker. Plötsligt slängs ett felmeddelande i mitt ansikte. Katalogen används redan. Av vem då? Försöker döda alla processer, starta om datorn och håller en tumme. Men inte då. Katalogen är stendöd och mitt enda alternativ är att jag får öppna en gammal katalog. Lightroom startas upp och synkningen börjar. 120 000 bilder kvar att synka… Det här kommer minst att ta hela natten…

Jag ger upp hoppet om att få tag i bilden inom en snar framtid och lagar frustrerad middag istället. I köket bland panko-ströbröd, labneh och en risonisallad känner jag mig ändå ganska så nöjd. Även om jag inte fick in bilden i tid till juryn, så är jag åtminstone finalist! Det är inte fy skam! Någonstans när irritationen övergår i lugn och jag har fått mat i magen så börjar hjärntrådarna att jobba igen. Jag kanske kan fixa den där trasiga katalogen? För att göra en lång historia kortare, så fick jag igång den rätta katalogen med några byten av filändelser och flytt av filer. Lightroom startar upp. Bilden ligger där den ska. Filen exporteras och mailas. Bara 9 timmar efter plinget på Instagram. Hoppas hoppas hoppas att juryn inte har överlagt ännu!

Nu sitter jag här i mysbyxor med en kopp turkiskt äppelte och skriver klart veckans reseinlägg om stränder i Australien för mitt influencerjobb för Refunder. Tänk vilken oväntat ovanlig dag detta blev. Nu återstår att se vad juryn tycker om bilden. Håll en tumme för mig :)

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Höstlov på Österlen – Skåne

En sista-minuten till Österlen? Ja, det blev faktiskt ett härligt (men oplanerat) höstlov i Sveriges Provence!

När allt ska avbokas

Vad händer när en resa ska avbokas på grund av coronakrisen? Vi har nu (i stort sett) avbokat hela vår Greklandsresa. Det visade sig vara både enkelt och jätteomständigt...

Waldemarsudde, en oväntad kram och några vilsna franska turister – Stockholm

En lördagspromenad vid Waldemarsudde, en oväntad kram och några vilsna franska turister.

Svenska resebloggar

Söker du andra trevliga resebloggar? Sveriges största portal för svenska bloggare - Svenska resebloggar - är en fantastisk källa för inspiration. Vi har registrerat...

Europas 5 mest romantiska städer

Söker du en långweekend i kärlekens tecken? Titta inte bara på Rom och Paris - Europa har många romantiska städer!

En väntad, men sorglig, resa till Malmö

Ofta kommer frågan upp i olika resforum. "Varför reser du?". Svaren kretsar inte alltför sällan kring "sol och värme". Man glömmer lätt bort att ibland reser man inte för resandets skull, utan för att något har hänt med nära och kära.

Ännu mer reseinspiration

Året i resor 2020

Reseåret 2020. Året som blev något annat än någon av oss någonsin kunnat tro. Året som för mig började i Vilnius och slutade med covid-19.

10 saker jag aldrig trodde jag skulle sakna med att resa

Under covid-åren saknade jag resande så det gjorde ont. Det gick så långt att jag till och med saknar det som irriterar mig när jag reser. Här är 10 saker som jag aldrig trodde att jag skulle sakna med att resa - men som jag nästan längtade efter.

Höstlov på Österlen – Skåne

En sista-minuten till Österlen? Ja, det blev faktiskt ett härligt (men oplanerat) höstlov i Sveriges Provence!