Hemma igen från Vietnam, Singapore och Dubai!

Väskorna är snart uppackade här på balkongen och Stockholmskvällen har en sån där kylig ton som bara en sommarkväll i Sverige kan bjuda på. Bärbuskarna och äppelträdet ser ut att ha haft det skönt i vår frånvaro. Jag undrar om jag egentligen vattnar dem för ofta när jag är hemma. Även de kanske behövde lite semester. Precis hemkommen från en härligt lång Asienresa till Hoi An/Hué i Vietnam, Singapore och Dubai är det bra att stanna upp lite och reflektera över alla upplevelser och intryck som vi varit med om. Det kommer definitivt att bli mycket Vietnam på bloggen de närmaste veckorna, då huvuddelen av resan tillbringades där, men jag har även lite uppdateringar på mina gamla favoriter Singapore och Dubai. En liten topp fem-lista över senaste resan är kanske på sin plats?

Största förälskelsen

Visst hade jag läst om Hoi Ans skönhet och charm, men jag trodde inte att jag skulle bli så förälskad i staden som jag blev. Gamla stadens små bilfria gator och målade hus belysta av tusentals sidenlampor i regnbågens alla färger och detta myller av strosande människor och dofter av stora knippen av färska kryddor. Vilken liten pärla!

Största överraskningen

Vi mötte inte en enda svensk turist i Hoi An! Hit kommer mängder av vietnamesiska och sydkoreanska turister och även en och annan australiensare och amerikan, men väldigt få skandinaver.

Största avkopplingen

Vi hade bokat ett nytt hotell i Dubai – Jumeirah Zabeel Saray – med the whole shebang. Så under de dagar vi var här så gjorde vi inget annat än att bli uppassade, åt, sov, badade och åt. Bästa kuren för att snabbt komma in i semestermood och bota semestermigränen! Får jag flytta in?

Största jag-borde-ha-förstått-det

Att det skulle vara varmt i Dubai under sommaren, var ingen överraskning. Med ett heat index på 44 grader så blir det mycket bad och skugga. Men att det skulle vara samma heat index i Hoi An som i Dubai hade jag inte räknat med! Fuktigt som i Thailand, men 10 grader varmare och strålande sol varje dag. När vi väl kom till Singapore efter nästan 3 veckors hetta, tyckte vi absurt nog att det kändes lite svalt….

Största smakupplevelsen

Fräschheten, variationen, styrkan och de stora mängderna färska kryddor – jag älskade Vietnamesisk mat innan jag åkte hit och älskar den ännu mer nu! Nu ska jag bara lära mig hur man blöter rispapper på rätt sätt, så blir det färska vårrullar till alla som tittar förbi!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Jag kom på andra plats i RES fototävling!

Ibland vinner man på skicklighet. Ibland vinner man på tur. Den här gången kan jag nog stolt säga att det var något av ett mellanting. Jag kom tvåa i en fototävling!

Drömmen om Italien – planera resa!

Dagsplanerna för vår bilsemester i Italien börjar äntligen ta form! Så hur ser våra planer ut? Vart är vi på väg?

Sushi Oi – Dagens japanska Stockholmstips

Vi har upptäckt en lysande stjärna på kroghimlen i Stockholm - yttepyttelilla japanska restaurangen Sushi Oi!

Svenska resebloggar

Söker du andra trevliga resebloggar? Sveriges största portal för svenska bloggare - Svenska resebloggar - är en fantastisk källa för inspiration. Vi har registrerat...

En läkande höstdag på Österlen

Vi åker till Österlen och suger in energi. För att tänka på något annat än gårdagens sorgliga avsked. Livet går vidare för oss som är kvar. Inget stannar upp, även om det känns så ibland.

Året som gått i resor 2016

Vilket härligt reseår 2016 har varit! Ibland är det bra att stanna upp en stund och reflektera över allt man varit med om och njuta lite i efterhand.

Ännu mer reseinspiration

Året i resor 2020

Reseåret 2020. Året som blev något annat än någon av oss någonsin kunnat tro. Året som för mig började i Vilnius och slutade med covid-19.

10 saker jag aldrig trodde jag skulle sakna med att resa

Under covid-åren saknade jag resande så det gjorde ont. Det gick så långt att jag till och med saknar det som irriterar mig när jag reser. Här är 10 saker som jag aldrig trodde att jag skulle sakna med att resa - men som jag nästan längtade efter.

Höstlov på Österlen – Skåne

En sista-minuten till Österlen? Ja, det blev faktiskt ett härligt (men oplanerat) höstlov i Sveriges Provence!