Bloggportalen

Hemma igen från Vietnam, Singapore och Dubai!

Väskorna är snart uppackade här på balkongen och Stockholmskvällen har en sån där kylig ton som bara en sommarkväll i Sverige kan bjuda på. Bärbuskarna och äppelträdet ser ut att ha haft det skönt i vår frånvaro. Jag undrar om jag egentligen vattnar dem för ofta när jag är hemma. Även de kanske behövde lite semester. Precis hemkommen från en härligt lång Asienresa till Hoi An/Hué i Vietnam, Singapore och Dubai är det bra att stanna upp lite och reflektera över alla upplevelser och intryck som vi varit med om. Det kommer definitivt att bli mycket Vietnam på bloggen de närmaste veckorna, då huvuddelen av resan tillbringades där, men jag har även lite uppdateringar på mina gamla favoriter Singapore och Dubai. En liten topp fem-lista över senaste resan är kanske på sin plats?

Största förälskelsen

Visst hade jag läst om Hoi Ans skönhet och charm, men jag trodde inte att jag skulle bli så förälskad i staden som jag blev. Gamla stadens små bilfria gator och målade hus belysta av tusentals sidenlampor i regnbågens alla färger och detta myller av strosande människor och dofter av stora knippen av färska kryddor. Vilken liten pärla!

Största överraskningen

Vi mötte inte en enda svensk turist i Hoi An! Hit kommer mängder av vietnamesiska och sydkoreanska turister och även en och annan australiensare och amerikan, men väldigt få skandinaver.

Största avkopplingen

Vi hade bokat ett nytt hotell i Dubai – Jumeirah Zabeel Saray – med the whole shebang. Så under de dagar vi var här så gjorde vi inget annat än att bli uppassade, åt, sov, badade och åt. Bästa kuren för att snabbt komma in i semestermood och bota semestermigränen! Får jag flytta in?

Läs mer

Största jag-borde-ha-förstått-det

Att det skulle vara varmt i Dubai under sommaren, var ingen överraskning. Med ett heat index på 44 grader så blir det mycket bad och skugga. Men att det skulle vara samma heat index i Hoi An som i Dubai hade jag inte räknat med! Fuktigt som i Thailand, men 10 grader varmare och strålande sol varje dag. När vi väl kom till Singapore efter nästan 3 veckors hetta, tyckte vi absurt nog att det kändes lite svalt….

Största smakupplevelsen

Fräschheten, variationen, styrkan och de stora mängderna färska kryddor – jag älskade Vietnamesisk mat innan jag åkte hit och älskar den ännu mer nu! Nu ska jag bara lära mig hur man blöter rispapper på rätt sätt, så blir det färska vårrullar till alla som tittar förbi!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.