Meny
Drömmar om resor
Blogg

Reseplanering pågår: Fem resmål som lockar lite extra just nu

Den här tiden av året är min stora reseplanerarperiod. Nya semesterdagar är på ingång och jag verkar vara den enda i hela Stockholm som inte har spikade planer för det närmaste decenniet. Vänner har börjat boka både höstlov och jullov, själv har jag inte kommit längre än att börja fylla i önskemål om sommarsemester… Men planera och drömma kan man väl alltid göra, eller hur? Tur det finns så många härliga resebloggar som kan ge mig inspiration under tiden! 🙂 Här kommer de fem resmålen som just nu ligger och gnager lite i min hjärnstam och som får min ”boka-resa-nerv” att rycka lite extra!

Western Australia

Australien är alltid en bra idé.
Perth och västra Australien har legat länge på min lista över resmål jag skulle vilja besöka. Jag vill se leende quokkas på Rottnest Island, jag vill vandra bland vackra stenformationer i The Pinnacles, jag vill träffa vilda delfiner i soluppgången i Monkey Mia och jag vill sippa på ett glas vin på en vingård i Margaret River.

En som har rest i området som jag lusläser alla inlägg hos just nu, är Maria på Marias Memoarer. Hon har roadtrippat hela vägen mellan Darwin och Perth och har massor med härliga bilder och inspiration för att börja planera en resa hit.

Bali

Jag hängde på Sari Club på Bali veckorna innan det hemska terrordådet 2002. Sari Club, där vi nästan varje kväll dansade, trängdes med andra turister, skrattade och hade kul. Sedan dess har jag haft svårt att åka tillbaka till Bali. Men något har hänt i år. Efter 17 år börjar jag nu bli redo att möta vackra Bali igen.

En bloggare som älskar Bali är Christine på 29 grader, jag läser hennes härliga inlägg och drömmer mig tillbaka.

Nordön på Nya Zeeland

Vi bilade på Sydön på Nya Zeeland för tre år sedan och jag har sedan dess varit lite sugen på att åka tillbaka och bila här igen, men denna gång på Nordön. Egentligen är det inte lika många sevärdheter på Nordön som tilltalar mig, men det är andra typer av sevärdheter än Sydön. Det sägs att Nordön upplevs bäst under höst/vinter, men jag har inte bestämt mig för om jag är beredd att ge upp svensk värme mot kyla ännu. Det är väldigt få bloggare som verkar ha rest hit under vinterhalvåret, undrar om jag vågar chansa?

Några bloggare som rest runt på Nya Zeeland är FREEDOMTravel och Maya Nordlund. Skulle vi till och med våga oss på husbil denna gång?

Maldiverna

Jag kan börja med att säga att jag länge varit tveksam till Maldiverna. Främst på grund av att jag är en rastlös själ som har svårt att sitta still på en liten liten ö, men också för att läget i landet har varit lite oroligt. Vad har hänt? Har jag blivit lat? Gammal? Tråkig? För just nu känner jag att det kanske vore ganska så skönt att inte behöva planera så mycket, utan bara ligga i en solstol…

Jag följde Discovering the Planets härliga resa till Maldiverna på Instagram för några veckor sedan. Jag tror det var någonstans där som jag började drömma om sand mellan tårna.

Thailand

Hur kommer det sig att jag alltid drömmer lite om Thailand? Är det maten? Människorna? Klimatet? Tempot? Oavsett, så är Thailand en favorit för väldigt många. Kanske borde jag prova på någon ö jag ännu inte besökt denna gång? Ko Samui kanske? Eller så åker jag bara tillbaka till Phuket och lägger mig i en solstol på ett av mina favorithotell igen. Det skulle definitivt också fungera.

Vad drömmer du om för resor just nu? Ska jag ge upp svensk sommarvärme för att bila i snö? Eller ska jag helt enkelt bara lägga mig i en solstol och dricka fruktdrinkar i solnedgången? Hjälp!

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

5 Kommentarer

 • Sandra Lifsresor.se
  27 mars, 2019 at 21:55

  Känner också lite stress över att sommaren inte är planerad. Ja, förutom ett par veckor i Åre. Men vi drar till Maldiverna om tre veckor så kanske kan vi inspirera lite där. Vi ska bo på en lokalö också så där hoppas jag att det händer lite mer än på resortöar.

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   27 mars, 2019 at 21:58

   Visst blir man lite stressad? Blir ju både dyrt och dåligt utbud av att vänta! Men jag kan ju inte bestämma mig…. ?

   Men åh så härligt att ni drar till Maldiverna! Dessutom får kan jag ju ”följa med” dig dit innan jag bestämmer mig för vart vi ska ta vägen! 🙂

 • Daniela | Discovering The Planet
  27 mars, 2019 at 22:58

  Först, tack snälla för länkkärlek. Vi trodde faktiskt att vi på riktigt inte skulle ha något alls att göra under våra två veckor. Visade sig bli tvärtom. Vi hann faktiskt inte med allt vi ville :). Kan i och för sig bero på att vi är lite sjusovare.

  Jag har aldrig funderat på Australien och Nya Zeeland. Men börjar nu undra om det inte är dags att snegla ditåt… ska bara ta mig till Sydamerika först… och en gång till någon afrikanska land…sen kanske :)…

  Svara
 • Marias Memoarer
  28 mars, 2019 at 6:19

  Åh så härligt att drömma sig bort, och tusen tack för länken ❤ Ta gärna god tid på er vid Pinnacles, för det är även värt att gå en runda bortom själva formationerna för en liten promenad i omgivande ökenlandskap ? Jag har inte bokat sommarresan än, men googlar på flyg och olika resmål nu så måste ta ett beslut snart ?

  Svara
 • Maya Nordlund
  28 mars, 2019 at 7:51

  Vilka härliga resmål du har att se fram emot!? Jag vill också träffa glada quakkas, vilket jag missade då jag endast reste på östkusten! Jag har besökt Nya Zeelands Nordö under deras vinter, och trots att det är mycket mindre turister då skulle jag nog ändå rekommendera att åka dit på deras vår/sommar – vinter i NZ är kallare än man tror!? Tack för länkningen!

  Svara

Skriv en kommentar