Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Varför bryr vi oss om vädret hemma när vi är utomlands?

Varför bryr vi oss om vädret hemma när vi är utomlands?

  • Inte ens när vi ligger på stranden i Grekland med strålande sol kan vi låta bli att smygtitta på vädret hemma i väderappen. Varför gör vi det?

Vi svenskar måste vara det mest väderberoende folket i världen. Inte ens när vi ligger på stranden i Grekland med strålande sol kan vi låta bli att smygtitta lite i väderappen. Ser det inte ut att kanske bli några moln klockan 14 imorgon? Jag är själv likadan när jag reser. När vi var på Island i april kom jag på mig själv att kolla 4 olika appar flera gånger per dag. När jag rannsakar mig själv så inser jag dessutom att jag oftast tror på den mest pessimistiska rapporten för att slippa bli besviken. Min praktiska sida vill veta vad jag ska ta med för kläder så jag ska slippa bli blöt, om jag behöver solkräm och ifall jag ska ta med en termos kaffe för att värma mig. Lite som en scout vill jag vara – ”alltid redo”. Det som dock inte är lika logiskt, är varför jag även kollar vädret hemma. Men jag är inte ensam. Enligt en undersökning av Thomas Cook/Ving, så kollar hela 51% av svenskarna vädret hemma när de är på semester. Och syftet är oftast inte för att glädjas över att vännerna har det härligt där hemma… 4 av 10 svenskar gläds nämligen över när det är dåligt väder hemma när de är utomlands. Kan vi verkligen vara så missunnsamma? Eller är det faktiskt så att vi är lite praktiska? Oavsett, här kommer fem bra ursäkter för dig som någon gång blivit glad över det dåliga vädret där hemma:

  • Du bryr dig om skogen och att blåbären/svampen/hallonen ska få lagom med regn, så vi kan glädjas åt ett fantastiskt svampår!
  • Du tänker statistiskt och inser att sannolikheten är låg att fint väder håller i sig för evigt. Det vore ju tråkigt om svenska sommaren kom och passerade när du inte är där? Bättre om den kommer när du är hemma!
  • Du tänker på dina stackars grannar som ska vattna dina blommor! Om det är varmt så behöver de ju vattna oftare, det vore ju synd om de skulle få ryggskott av allt vattnande!
  • Du tänker att dåligt väder är bra för kollegorna som är hemma och jobbar, det blir ju alltid så varmt på kontoret när solen skiner. Och oj så dyrt det blir om man måste äta glass varje lunch för att svalka sig!
  • Ditt regnställ har gått sönder och Goretex är ju inte billigt. Vore ju bra om det dåliga vädret är överstökat tills du är tillbaka, så du slipper köpa regnställ förrän sommarrean sätter igång. De pengar du sparar kan du ju använda på en weekendresa istället! Mycket bra!
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.