Bloggportalen
Nu läser du artikeln
10 resefrågor om mig

10 resefrågor om mig

  • Vem är jag egentligen? Vad är jag för typ av resenär? Här kommer 10 snabba frågor om mig!

Nu när ni snart vet allt om hur man planerar den ultimata bilsemestern och var i Queensland man hittar de bästa skaldjuren, kanske ni undrar lite vem jag egentligen är som skriver om alla dessa saker. Vad är jag för typ av resenär? Här kommer svaren på 10 snabba frågor om mig!

1: Packa långt i förväg eller packa i sista sekunden?

Jag skulle vilja skriva att jag är sjukt välplanerad och att jag är färdigpackad veckan innan avresa, men ju mer jag reser desto sämre blir jag på att packa! Packningen blir slarvigare och slarvigare och jag börjar packa senare och senare. Det finns helt enkelt en orsak till att jag gillar packlistor – det är enda sättet för att jag ska lyckas få med mig ens hälften av vad jag behöver! När vi åker på weekends brukar jag ofta freestyla i sista sekund. Det brukar sluta med att jag glömmer hårborsten.

2: Köper du souvenirer?

You bet! Jag samlar på en sak här i livet, och det är så kallade ”fulmuggar” – alltså de fulaste souvenirmuggarna som du kan hitta. Vi använder sedan dessa för att dricka kaffe i, så om de inte klarar diskmaskin så är de snabbt ute ur leken! Just nu har jag så många fulmuggar att jag måste kanske förvisa några till förrådet. Känns inte alls bra, man behöver ju kunna få sig sin dos av semesterminnen varje dag…

3: Vart ska du åka härnäst?

Vi har planer på att åka tillbaka till några gamla favoritstäder, men även på att flyga iväg till några nya bekantskaper! Singapore, Vietnam (Hoi An), Förenade Arabemiraten (Dubai) och norra Portugal kommer härnäst, häng med mig på bloggen!

4: Stödstrumpor eller inte?

Självklart stödstrumpor på långflygningar! Jag känner mig så otroligt mycket fräschare och fötterna är mycket gladare när jag vid landning slipper känna mig som Askungens styvsyster som provar en alldeles för liten glassko.

5: Oväntade saker som du alltid packar med dig?

Jag gillar såna där buntband i plast (jag kallar dem ”straps”) som man köper i 100-pack på Clas Ohlson. De kan man använda sig av för att låsa väskor som inte har något lås eller laga saker som går sönder på vägen. Otroligt praktiskt! Sedan tar jag alltid med mig en rulle med 3-liters fryspåsar. Man vet aldrig vilken flaska som kommer att läcka eller om de fuktiga badkläderna färgar av sig. Fy vad många av mina klädesplagg som fått rosa toner efter att ha packats ihop med en lätt fuktig röd bikini…

6: Har du någon gång missat flyget?

Nej. Jag gillar att vara ute i god tid och hänga på flygplatser och i loungen och bokar alltid transfer med god marginal. Så även de gånger då bilen gått sönder på väg till flygplatsen, eller jag fick springa med en bebis på armen genom hela Charles de Gaulle –  så har jag hunnit. Dock var vi på god väg att missa flyget till Oslo nu på sportlovet. När det var 15 minuter kvar till avgång stod vi fortfarande i bagageinlämningskön efter 1,5 timmes köande! Helt hysteriskt. Så det blev en joggingtur genom Arlanda även denna gång. Kanske inte riktigt så som jag föredrar att börja min semester.

7: Har du gått på rött i tullen någon gång?

Jajamen, ganska så ofta faktiskt! Jag har lärt mig av min favoritserie på TV – Gränsbevakarna. Så fort jag är det minsta osäker, så går jag på rött eller frågar. Speciellt i länder med strikta importregler brukar jag absolut inte chansa. Ett exempel på det var när vi första gången kom till Australien och jag insåg att jag både hade köpt träpennor till dottern och att jag själv hade skor med träklack. Men den enda kommentaren jag fick av tulltjänstemannen när vi visade upp prylarna var ”Nice shoes”.

Läs mer
Eva bland rapsfälten

8: Hur länge har du bloggat?

Om man räknar mina fotobloggar som jag haft tidigare, har jag nog delat resebilder på nätet i nästan 20 år. Dock gjorde jag en omstart 2015 och började skriva mer, så man kan säga att mitt resebloggande har funnits sedan 2015.

9: Vilka är dina 5 favoritplatser?

Australien, Singapore, Frankrike, Tyskland, Tjeckien och överallt i Alperna (Italien, Schweiz, Frankrike och Österrike)

10. Vilka är dina favoritflygbolag?

Emirates, SAS, Qantas och Singapore Airlines. I sommar kommer vi att flyga med både Emirates och SAS, men även med Bangkok Airways (ny bekantskap) och JetStar Asia (vi har flugit med JetStar tidigare, men inte det Singaporeanska bolaget).

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Vad kul att hitta din blogg och läsa om dig! :)

    Jag har haft flera olika bloggar men har nyligen lagt ihop min New York-blogg med min allmänna reseblogg.

    Ser fram emot att följa dig!

    • Tack snälla Anna! Kul att hitta din blogg också – älskar dina inspirerande bilder och tips som man bara vill hugga tag i direkt! ?

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.