Bloggportalen
Nu läser du artikeln
5 spännande resmål för äventyrliga familjer

5 spännande resmål för äventyrliga familjer

  • Att åka på familjeäventyr är en perfekt semester för en aktiv familj. Vandra, titta på valar eller snorkla på korallrev - här är mina 5 tips!

Att åka på familjeäventyr ger fantastiska minnen och knyter samman familjen på ett sätt som inga andra resor kan göra. Vi har några favoritställen som passar alldeles utmärkt för barn i upptäckaråldern.

1. Queensland, Australien

Snorkla på stora barriärrevet, åk båt bland stora saltvattenkrokodiler, smyg efter skygga näbbdjur eller titta på hoppande knölvalar. Ät frukost bland nyfikna kakaduor och vandra bland wallabys och gröna trädormar. Eller hitta en stor lurvig spindel i duschen på morgonen i ditt regnskogshus. Norra Australien är fantastiskt för familjeäventyr.

DSC_7844

2. Singapore

Bästa storstaden för familjeäventyr! Universal Studios, 4 zoon, vattenpark, naturskyddsområden med apor, trädgårdar som hänger i luften. Singapore har allt för cementäventyr.

DSC_9082

3. Maui

Äventyrssemestern för familjer som gillar vatten hittar du på Hawaii. Maui har allt från vandring på vulkanen Haleakala till surfning och bad på stränder av alla möjliga färger. Spana på valar eller snorkla bland hajar.

DSC_0645 kopiera

4. New Mexico / Arizona

New Mexico och Arizonas nationalparker bjuder in till grymma upplevelser i allt från Carlsbad Caverns fantastiska värld djupt under jorden, till pulkaåkning på kalksandsdynorna i White Sands och ranchliv med hästridning och kofösning. Här finns allt för en aktiv semester i öknens hetta.

Läs mer

DSC_2618

5. Italienska alperna

Kring Bolzano ligger några av de vackraste bergen i alperna, Dolomiterna. Här vandrar du på olika toppar varje dag med hjälp av ett väl utbyggt nät av linbanor. Välj vandringsled efter ålder på dina barn och ni kommer att få härliga dagar med mycket mys och sol i de små alphyddorna efter vägen. Kanske slinker det till och med ner en apfelstrudel på toppen.

DSC_2521

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.