Meny
Resa med barn

5 resmål för äventyrliga familjer

Att åka på familjeäventyr ger fantastiska minnen och knyter samman familjen på ett sätt som inga andra resor kan göra. Vi har några favoritställen som passar alldeles utmärkt för barn i upptäckaråldern.

Queensland, Australien

Snorkla på stora barriärrevet, åk båt bland stora saltvattenkrokodiler, smyg efter skygga näbbdjur eller titta på hoppande knölvalar. Ät frukost bland nyfikna kakaduor och vandra bland wallabys och gröna trädormar. Eller hitta en stor lurvig spindel i duschen på morgonen i ditt regnskogshus. Norra Australien är fantastiskt för familjeäventyr.

DSC_7844

Singapore

Bästa storstaden för familjeäventyr! Universal Studios, 4 zoon, vattenpark, naturskyddsområden med apor, trädgårdar som hänger i luften. Singapore har allt för cementäventyr.

DSC_9082

Maui

Äventyrssemestern för familjer som gillar vatten hittar du på Hawaii. Maui har allt från vandring på vulkanen Haleakala till surfning och bad på stränder av alla möjliga färger. Spana på valar eller snorkla bland hajar.

DSC_0645 kopiera

New Mexico / Arizona

New Mexico och Arizonas nationalparker bjuder in till grymma upplevelser i allt från Carlsbad Caverns fantastiska värld djupt under jorden, till pulkaåkning på kalksandsdynorna i White Sands och ranchliv med hästridning och kofösning. Här finns allt för en aktiv semester i öknens hetta.

DSC_2618

Italienska alperna

Kring Bolzano ligger några av de vackraste bergen i alperna, Dolomiterna. Här vandrar du på olika toppar varje dag med hjälp av ett väl utbyggt nät av linbanor. Välj vandringsled efter ålder på dina barn och ni kommer att få härliga dagar med mycket mys och sol i de små alphyddorna efter vägen. Kanske slinker det till och med ner en apfelstrudel på toppen.

DSC_2521
Vill du läsa om fler spännande nationalparker?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar