Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Drömresmål (och planer) för nästa år

Drömresmål (och planer) för nästa år

Eva-Gyllenberg-Rucksack-Bästa resebloggen

Vissa dagar behöver jag bara sitta och drömma mig bort. Vara tacksam över allt jag upplevt och tänka på vad jag egentligen uppskattar när jag reser. Oftast kommer jag tillbaka till en lista med samma punkter. Jag uppskattar resmål med vacker natur och nationalparker, friheten att kunna röra mig fritt och säkert, god mat och historiska platser. En lista med egenskaper som stått sig stabil de senaste tio åren. När jag var yngre lockade solsemestrar, men nuförtiden känner jag inte längre någon dragning till stränder och bad. En solbränna varar i max två veckor – även om den är från Västindien. Minnena av en vandringssemester? De varar livet ut.

Så, i riktning sneglar jag för nästa års resor?

Redan bokat

Vilnius – Litauen

Jag har upplevt alldeles för lite av våra tre grannländer Estland, Lettland och Litauen, så det är helt enkelt dags att åka till Litauen. Ingen av oss i familjen har varit där tidigare, vilket gör det lite extra härligt att tillsammans få uppleva vinter i Vilnius vackra gamla stad. Jag hoppas på många cafébesök med varm choklad, härliga restauranger och spännande museum.

Malta

Egentligen skulle vi ha åkt till Malta redan i augusti, men på grund av jobb så fick vi tyvärr ställa in denna resa. Nu åker vi till Malta i vår istället, förhoppningsvis till en ö täckt i pastellfärgad vårblom och till shortsvänlig försommarvärme. Planen är att bila runt och uppleva alla historiska platser på ön, men det kan nog bli en och annan picknick på en strand också.

Drömresmål för nästa år

Det är lustigt hur man kan ändra sig från år till år. Ifjol drömde jag om Texas och Costa Rica, i år drömmer jag inte alls om dessa resmål. Politik och den höga dollarkursen har dämpat min längtan. Men vem vet hur läget ser ut nästa år?

Australien – Darwin / Tasmanien / Queensland

Australien är (som ni vet) min stora favorit. Tasmanien och nationalparkerna runt Darwin ligger högt på listan, men jag längtar även så det gör ont till norra Queensland.

Sydkorea

En het kandidat för nästa års semester är Sydkorea, även om jag tror att sannolikheten är större att vi åker tillbaka till Japan istället. Båda resmålen är dock bra val nu när vår dotter är större och uppskattar lite mer vågad mat. Jag sneglar på Jeju och funderar på om det är så fint som det ser ut på alla bilder.

Azorerna

Madeira var en riktigt favorit och Portugal generellt är ett favoritland. Jag kan bara tänka mig hur vackert det måste vara på Azorerna. Vulkaner, perfekt klimat, massor med vandringsleder och varma källor. Det känns som ett resmål som skulle passa mig perfekt.

Nya Zeelands nordö

Längtan tillbaka till Nya Zeeland finns alltid där, men det är inte helt lätt att åka på långsemester under det svenska vinterhalvåret längre. Jag sitter varje år och tittar på regntabeller över Auckland och velar över om det är värt att åka till Nya Zeeland under svensk sommar. Kanske slutar jag vela i år?

Skottland

Skottland ligger alltid högt upp på listan över sommarresmål, men även här så får mängden regn mig att tveka varje år. Jag vet hur tråkig stämning det kan bli i familjen när semestern regnar bort. Kan någon lova mig lite sol? Då bokar jag direkt! :)

Läs mer
Resa med barn

Nya Kaledonien

Även om jag inte drömmer om stränder, så drömmer jag om Nya Kaledonien. Vilka vyer, vilket hav, vilken natur! Lite besvärligt att ta sig hit, men inte alltför långt från Australien. Inte helt orimligt?

Kanada – Nova Scotia / Newfoundland

Resmålet som varit på min lista i 10 års tid. Snart är det nog dags ändå att åka till de vackra vindpinade öarna utanför Kanadas östra kust. Jag ser framför mig vacker bilkörning, söta fyrar, ödslig natur och hummerluncher.


Vad har du för drömresor nästa år? Har du någon favoritplats som jag borde ha med på min drömlista? PS: Bilden är förresten från området kring Mount Cook på Nya Zeeland.

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (8)
 • Vilnius är jag också så sugen på! Och lite avundsjuk på att ni har en resa till Malta att se fram emot, längtar verkligen tillbaka dit. Våren på Malta är underbar! Azorerna och Skottland ligger också högt upp på min önskelista men vad gäller Skottland så tvekar jag också pga regn. Lite osäker på vart nästa års drömresa går, just idag känns det som att det skulle kunna bli Seychellerna eftersom jag just såg en massa fina bilder därifrån på Instagram. :-)

  • Verkar som väldigt många gillar Malta, ska bli kul att se den lilla ön tillslut! Har läst dina inlägg fram och tillbaka :)

   Ja, Seyshellerna ser verkligen vackert ut! Har kollat på det flera gånger med är lite rädd för att jag tröttnar efter 5 dagar och vill se något mer – känns inte som resmålet man bilar runt och upptäcker i några veckor? :)

 • Spännande! Malta gillar vi (har varit där tre gånger). Litauen har vi också lite planer på för nästa år, men inte klart. Drömresmål? Oj, det är så många … Nova Scota och Newfoundland känner jag viss relation till. Vi var i Halifax för några år sedan. Min familj (föräldrar och bror) bodde också ett år i St Johns innan jag föddes, så jag fick alltid höra om det stället under min uppväxt …

  • Men hur har du kunnat hålla dig från att åka till Nova Scotia? Jag hade åkt dit direkt för att se om alla historier jag hört genom åren verkligen stämmer! :) :)
   Kul att ni gillar Malta! Har haft det på radarn länge, men det är ju så litet att jag glömmer bort det när jag sitter med Google maps och dagdrömmer. Men tillslut så – nu är det dags!

 • Värderar också säkerhet, risk för ficktjuvar kan jag acceptera men att behöva oroa mig för att bli rånad eller ännu värre kidnappad vill jag inte.
  En plats jag gillade väldigt mycket var ön Penang i Malaysia. Nog för att där fanns stränder men ön var så mycket mer än så. Georgetown bjöd på historiska byggnader, streetfood och gatukonst. Det fanns vackra tempel samt en vacker nationalpark. Kanske skulle platsa på din drömlista.

  • Säkerhet är verkligen viktigt! Jag besökte Penang för väldigt många år sedan som backpacker, så det kan säkert vara värt att åka dit igen snart. Fanns inte mycket på ön när vi var där förutom stränder och hostels, är nog lite mer utvecklat nu! Tack för tipset! :)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.