Bloggportalen

Boka, avboka och tänka om?

Att planera en bra bilsemester tar tid och även om jag är en av de som oftast tycker att planerandet är halva nöjet, har jag av någon anledning inte alls engagerat mig i vår kommande bilsemester till norra Portugal. Jag gjorde en grov planering av bilrutten i april och preliminärbokade ett antal hotell, men sedan dess har jag inte alls ägnat någon tid åt resan. Tills förra veckan när jag insåg att jag inte alls kollat upp det som jag borde ha kollat upp.

Det har varit lite oklart kring extrasängar på några av hotellen, vilket är helt nödvändigt för en dotter som snart är lika lång som jag själv. Bara tanken på att behöva dela en smal sydeuropeisk queen size-säng på 1,40 med både man och dotter, känns mer som en sardinburk än en semester. Vilket påminner mig om att jag inte heller har kollat om hotellen har luftkonditionering, så det skulle i princip kunna bli en sardinburk i en bastu. Låter inte alls som något att se fram emot. Så i förra veckan kontaktade vi hotellen och frågade om extrasäng. Fyra av hotellen svarade i princip direkt att det var inga problem alls, det skulle i några enstaka fall kosta några Euro extra. Från två av hotellen är det dock knäpptyst. Jag kan se att ett av hotellen har tittat på mitt meddelande på bokningssajten och sedan valt att inte svara. Det andra hotellet verkar inte kolla på sina meddelanden alls. Så idag så tänkte jag om.

Lite utav irritation över den dåliga servicen och lite utifrån att jag nog inte bokat den bästa rutten, så tog vi beslutet att avboka ett av hotellen idag. Det blir helt enkelt inget Évora på denna resa. Som tur är bokade jag alla hotellen avbokningsbara, så nu behövde jag bara hitta ett nytt hotell. Lättare sagt än gjort. Nästan alla bra hotell är redan fullbokade den vecka vi ska hit, men jag lyckades tillslut hitta en pousada i en liten by uppe i bergen på gränsen till Spanien. Som dessutom faktiskt ser riktigt lovande ut. Nu snurrar mina tankar kring om jag även borde avboka det andra hotellet som inte svarat oss. Vi beslutade oss idag dock för att ge dem en chans till och mailade dem per vanlig mail och inte via bokningssajten och ser om de kan svara nu då. Jag gillar inte att ringa utan vill allra helst ha svaret skriftligt per mail så missförstånd undviks och eventuella extrakostnader kommer på pränt. Det är alldeles för ofta som jag behöver dra fram bokningen vid incheckningen för att visa på att vi faktiskt både bokat rum med frukost och även förbetalt rummet. Så spänningen är oliderlig – kommer vi att kunna bo på vingården i Douro som vi planerat (med en extrasäng), eller kommer jag att behöva avboka och tänka om även här?

Läs mer
Erstaviken

Hur brukar ni göra? Brukar ni också boka, avboka och tänka om? Eller har ni några bra resetips i norra Portugal som vi inte ska missa?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.