Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotell Icelandic Apartments i Reykjavik – Island

Hotell Icelandic Apartments i Reykjavik – Island

  • Prisvärt, praktiskt läge (ur hyrbilssynpunkt) och med kök - Icelandic Apartment, strax söder om Reykjavik, visade sig vara ett riktigt kap!
Icelandic Apartments

Vi hade tre kriterier när vi skulle boka boende i Reykjavik: Prisvärt, praktiskt läge (ur hyrbilssynpunkt) och med kök. Efter mycket sökande fastnade vi för Icelandic Apartment i Kópavagur, strax söder om Reykjavik. Ett riktigt fynd!

Läge

Då vi hade tillgång till hyrbil, var läget inte den viktigaste faktorn för oss. Självklart hade det varit trevligt att bo mitt i Reykjavik, men då vi inte ville betala så mycket för varken rum eller parkering var det inte ett alternativ. Icelandic Apartments ligger endast 15 minuter med bil utanför centrala Reykjavik, i ett nybyggt område med flertalet lägenhetshotell och kontor i Kópavagur. På gångavstånd finns några mindre restauranger/snabbmatställen och en Bónus (mataffär), men det är i princip allt. Parkeringen är dock gratis och många av rummen har utsikt över den närliggande sjön. Läget är dock smidigt för att snabbt komma ut på vägarna för dagsutflykter och i princip allt du behöver finns inom 10 minuters bilkörning.

Icelandic Apartments

Rummen

Icelandic Apartments har tre sorters rum: Small, Standard och Superior. Vi bokade ett Standardrum för fyra personer, med en Queensize säng och en bäddsoffa. Rummet var utrustat med ett helkaklat badrum med toalett, handfat och regndusch. Det fanns ett kök med två kokplattor, fläkt, kylskåp, kaffemaskin, microvågsugn, diskmaskin och fint porslin. Ett runt matbord och fyra stolar samsades i den sociala delen av rummet med bäddsoffa, soffbord, fåtölj och TV.

Fyra detaljer som jag uppskattade extra mycket med vår lägenhet var brandfilten, brandsläckaren, de fina sängkläderna och parkettgolvet. Känns alltid lite fräschare när hotellen skippar heltäckningsmattorna!

Icelandic Apartments

Service

Det fanns en liten reception som var öppen mellan 9-17 varje dag, städning ingick var fjärde dag. En basuppsättning av förbrukningsvaror som toalettpapper, diskmaskinstabletter, diskmedel, kaffe och schampo/tvål ingick, men fylldes inte på under de fyra dagar vi bodde här. Vi hade faktiskt det på känn, så vi hade packat med oss några extra toapappersrullar och diskmaskinstabletter. Handdukar och sängkläder byts också var fjärde dag. Hotellets wifi är riktigt snabbt och parkeringen är gratis.

Då receptionen inte är öppen dygnet runt, har de ett smart system med nyckelskåp med kod som gör att du kan checka in när som helst på dygnet. Koden mailas ut några dagar innan ankomst, funkade väldigt smidigt.

Läs mer

Vår kaffemaskin visade sig vara trasig, men tjejen i receptionen fixade det snabbt.

Icelandic Apartments

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Prisvärt, praktiskt, rent, fräscht och med ett välutrustat kök. Passade oss perfekt för denna resa och vi skulle definitivt kunna bo här igen! Det enda jag saknade var påfyllnad av kaffekapslar och städredskap.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.