Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Restaurang Apotek i Reykjavik – Island

Restaurang Apotek i Reykjavik – Island

  • Restaurang Apotek i centrala Reykjavik är värd ett besök! Vi åt en trerätters lunch och njöt varenda tugga!
Apotek Reykjavik

Vädret på Island kan vara mer eller mindre ombytligt. Ungefär så ombytligt som vår sista dag på Island, som blev helt insnöad. Vi vaknade på morgonen med stora planer att åka på upptäcktsfärd, men insåg snabbt att vägarna var fulla med snö. Så, vad gör man när man inte kan åka på äventyr? Jo, man äter!

Mitt i centrala Reykjavik ligger ett gammalt apotek som byggts om till restaurang – en restaurang med det ej så otippade namnet Apotek. På väggarna står hyllor med gamla apoteksflaskor uppradade, men resten av inredningen präglas av metallstolar och quiltade skinnsoffor med höga ryggar.

Vi lunchtid så serveras en trerätters meny för ungefär 350 svenska kronor per person, vilket är otroligt prisvärt jämfört med den ofta dåliga (och dyra) maten som vi tvingats äta utefter vägarna. Så vi gosade in oss i fåtöljerna och förträngde ovädret utanför. Och Apotek levererade! Det här blev en riktigt bra avslutning på vårt Islandsäventyr!

Apotek Reykjavik
Apotek Reykjavik

Förrätter

Jag beställde in Havsöring på saltblock till förrätt (se bilden överst på sidan). Rätten serverades med tryffelmajonnäs, äpple och krispig quinoa. Fisken var helt gudomligt lagad, och fick rejäl sälta av det stora saltblocket som den serverades på, trots att äppelskivorna låg emellan. Jag kan inte minnas att jag någonsin ätit på ett saltblock tidigare, men för mig som gillar salt var det en rejäl smakhöjare! Ovanpå fisken låg även sjökorall/glasört (samphire på engelska), en naturligt salt suckulent som växer på havsklippor. Det var första gången som jag åt glasört, men det var otroligt gott! Väldigt krispigt och fräscht!

Apotek Reykjavik

Huvudrätt

Till huvudrätt tog jag en smörstekt spätta med potatismos, grön sparris, beurre blanc, blodapelsin och glasört. Fisken smälte i munnen och kombinationen av blodapelsin och beurre blanc var oväntat god. Om det är något som de är bra på att laga på Island, så är det fisk!

Apotek Reykjavik

Efterrätt

Höga förväntningar på efterrätterna nu! Jag tog in en Chokladros med hallongelé och sacherbotten, med en fräsch glass och marängcrunch. Herregud vilken bra avslutning på middagen! Snyggt, välbalanserat och superfräscht! Full pott!

Läs mer

Apotek Reykjavik

Slutbetyg

Apotek får betyg 8/10! Genomtrevlig personal, innovativa maträtter, snygga uppläggningar och hjälpsamma tips för att hitta maträtter som passade vår dotter. Hit kommer vi definitivt tillbaka nästa gång vi åker till Reykjavik!

Vill du läsa mer om Island? På min Islandssida hittar du massor av mer information!

Apotek Reykjavik
Apotek Reykjavik
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
2
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.