Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Reseguide: Blue Lagoon på Island

Reseguide: Blue Lagoon på Island

  • Är Blå lagunen (Blue lagoon) på Island så läckert som det ser ut på bilderna? Och är det verkligen värt pengarna?
Island-Blue Lagoon

Den första frågan du behöver ställa dig innan du bokar Blue Lagoon är om du gillar att gå på välordnade spaanläggningar. För Blue Lagoon är inte ett klassiskt isländskt badhus. Det här är snarare ett otroligt välordnat, men unikt, spa. Men på samma sätt som du inte kan missa Eiffeltornet när du är i Paris för första gången, så är Blue Lagoon = Islands Eiffeltorn. Love it or hate it – är det något ställe som är ett ”sevärdhetsmåste” på Island – så är det den Blå Lagunen.

Blue Lagoon ligger 45 minuter med bil sydväst om Reykjavik, i närheten av flygplatsen. Många bokar Blue Lagoon som det sista man gör innan man åker till flygplatsen, men vi hade bokat en lördagkväll klockan 19. Det går INTE att bara dyka upp och tro att man kan köpa inträde på plats, alla biljetter säljs enbart online.  Om du tänker att du bokar en tid för att du ”bara vill gå in och bada”, så är du fel ute. Här bokar du badpaket. Vi bokade det minsta paketet, vilket innehöll bad, handduk, kiselansiktsmask och en fri dryck. Allt för det fashionabla priset av 800 svenska kronor per vuxen. Dock var barn under 13 gratis, så totalen för oss tre blev inte alltför illa.

När du bokar inträde bokar du också en inträdestid. Tiden gäller bara när du behöver checka in, sedan får du stanna hur länge du vill. Vi åkte dit i ”hyfsat lagom tid”, gled in på parkeringen 10 minuter innan bokningen och gick i rask takt till incheckningen för att inte missa vår tid. Kön var lång och en kille stod och skrek att de som hade premiumpaket skulle gå åt ett håll, medan vi andra vanliga ”billiga” paket skulle ställa oss i den långa kön. Den långa kön till trots, rörde vi oss framåt i rask takt. En stor fördel med att vi alla hade förköpta biljetter!

Framme i kassan fick vi alla armband i ”all-inclusive”-stil, som skulle vara vår plånbok under vistelsen. Armbandet var tankat med den fria drinken och allt annat du ville ha behövde vi bara blippa med armbandet för att betala med. Betalningen sker sedan när du lämnar tillbaka armbandet, precis innan du lämnar stället.

Armband på, handduk i hand – nu var det dags att dela upp oss mellan damer och herrar. Ett smart system visar en tavla med lediga skåp precis vid ingången till omklädningsrummen, detta visade sig vara en mycket användbar funktion. Det är inte lätt att hitta ett ledigt skåp bland alla hundratals skåp annars!

Duschade, ombytta och klara! Nu var det dags att krypa ner i det heta, geotermiska badet! Det mjölkigt turkosa vattnet ryker framför oss. Vi är långt ifrån ensamma, men poolen är väldigt stor och det räcker att förflytta sig en bit från huvudhuset, så är det mindre tätt mellan gästerna.

Temperaturen i poolen är kontrollerad kring 42 grader, men det fluktuerar mycket mellan de olika områdena. Vissa områden är riktigt varma, så man behöver röra sig runt för att inte känna sig lätt skållad.

I ena delen av poolen delas kiselansiktsmasken ut med stora slevar från en gryta, det är bara att kleta in ansiktet i 10 minuter och sedan gå runt bland alla andra vita, kletiga ansikten i poolen. Det kan vara inbillning, men huden kändes faktiskt lite lenare efter ansiktsmasken.

I andra delen av poolen låg baren, där gratisdrinken delades ut. Här finns både alkoholfria drycker och öl, så det var bara att välja det som passade dig bäst. Allt serverat i praktiska plastmuggar som inte kan gå sönder i poolerna. Det var bara att blippa med armbandet för att betala om man ville ha något utöver den fria drinken.

Efter ungefär en timme börjar huden på händer och fötter att skrumpna ihop totalt. Nog för att jag älskar långa varma duschar, men det här stället tar fenomenet russinfingrar till en ny nivå. Det var nästan så att det kändes som att huden skulle ramla av! Det var helt enkelt dags att lämna poolen.

Läs mer
Apotek Reykjavik

Island-Blue Lagoon

Vad var bäst?

Blue lagoon på Island är en lyxig och unik badupplevelse som du inte finner någon annanstans. Och jag lovar, huden kändes otroligt mjuk och fin efter badet!

Vad kunde vara bättre?

Priset för det billigaste paketet är verkligen i det saftigaste laget, speciellt eftersom att det rent fysiskt knappt går att bada längre än en timme. Även om jag verkligen uppskattade besöket, är jag inte säker på att jag skulle åka tillbaka nästa gång jag är på Island. Det finns gott om andra varma källor och badhus på Island – som är betydligt mer prisvärda!

Att tänka på

Det är bra att veta att Blue lagoon INTE är naturliga pooler, utan de är skapade från spillvatten från det geotermiska kraftverket bredvid.


Mer info om att resa till Blå Lagunen hittar du på deras officiella sida.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
2
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.