Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Fredagsmys på Arlanda med stängda lounger.

Fredagsmys på Arlanda med stängda lounger.

Om man vill åka på en weekendresa utan att behöva slösa på insparade semesterdagar, behöver man hitta flyg som går efter arbetstid på fredagskvällen. Gärna efter kl 20, så man slipper stressa alltför mycket från kontorsstolen till gaten. Men om man missar tacomyset och rödtjutet i sammetssoffan så hoppas man ju istället på att få lite fredagsmys på flygplatsen. När vi åkte till Tallinn i fredags åkte vi ut i hyfsat god tid. Planet skulle inte gå förrän 20:45. Det var gott om tid för dinner-n-drinks. Här skulle mysas! Men döm om vår förvåning, när den sista öppna loungen stängde framför ögonen på oss kl 19:30.

Vi kanske är bortskämda med lounger i Dubai, Doha, Singapore och Bangkok som har öppet dygnet runt – året runt. Mat serveras dygnets alla timmar och det finns sköna stolar att slappa i. Oftast när vi är på Arlanda under udda tider så flyger vi utanför Schengen, vilket gör att vi hamnar på loungen efter Schengen-kontrollen och den har alltid varit öppen när vi passerat. Idag tänkte vi ta ett besök på en av loungerna i pier F utanför Schengen-kontrollen – Menzies Executive Lounge. Det kändes inte helt bra när vi närmade oss loungen. Såg det inte lite väl mörkt ut i bakom glasdörrarna? Jo, det var bara mysbelysning. Loungen hade stängt redan 18:30. Det var bara att gå genom hela terminalen till loungen vid A-pieren. Den brukar dock inte vara varken speciellt bra och definitivt inte mysig (även om den är nyrenoverad), men man slipper i alla fall slåss om stol vid gaten.

Hiss upp och en snabb check till höger. Jepp, loungen var öppen. Ok, den duger väl. Klockan närmade sig 19:10 nu. Den välsminkade värdinnan i receptionen tittade på oss med huvudet på sned. ”Jag är ledsen, men vi stänger loungen om 20 minuter. Vill ni komma in ändå?”

En minut senare satt vi i loungen. Den var rätt så full, trots att klockan klämtade. Ett litet litet glas vin och lite snacks kanske man hinner med i alla fall? Jag för det tomma glaset mot den osexiga vinkranen för att fylla på. Det säger pfffffst och droppar lite. Fantastiskt. Det vita vinet är slut. Tar lite rött istället och en oblyg mängd med chips. Några resenärer på väg till Spanien försöker fylla på sina vinglas en sista gång. Det säger dubbel-pfffffst. Värdinnan lägger huvudet på sned igen. ”Jag är ledsen, men det är tyvärr slut på allt vin”. Inte ett populärt besked bland Spanienresenärerna. Är det OK att fortsätta släppa in besökare till en lounge om man inte kan erbjuda något annat än chips och läsk?

Vi packar ihop och går mot gaten nästan en timme innan avgång. Hänga i gaten. Precis det vi ville undvika. Allt är stängt på pier F. Det är inget annat än en riktig öken. Förresten, jag tar tillbaka det. Jag älskar ju öknar egentligen. Arlanda på en fredagkväll är inte en öken, utan bara erbarmligt tråkigt. Jag kan inte ens hänga i kiosken. Till och med den är stängd.

Läs mer
Julkulor med resetema

Vi slår oss ner vid gaten. Det kunde ju ha varit värre. Planet från SAS ser ju i alla fall ut att vara i tid och jag har en obscen mängd lösviktsgodis i en stor prasslande påse. Eller egentligen har jag bokat SAS, men fått det irländska flygbolaget Cityjet. Wet lease-bolaget Cityjet flyger för SAS på några mindre trafikerade sträckor och var ett av de bolag som fick skulden för SAS personalproblem i somras. Men vi ser som sagt ut att vara i tid idag. Det här blir nog bli en bra weekend, trots att jag missade fredagsmyset :)

Fotnot: Vi kom inte iväg i tid. Försenad inkommande personal gjorde att vi blev 30 min försenade. Men jag hade ju mitt lösviktsgodis.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.