Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Vårens vandringsresa bokad! Vi åker till…

Vårens vandringsresa bokad! Vi åker till…

  • Vårens skidresa blev till något annat. Det blev en vandringsresa istället, till en ö som jag länge har velat åka till!
Bergen och levadorna på Madeira

Tänk att det kan vara så förväntansfullt att boka en resa. Ni vet, när det verkligen spritter i kroppen och man bara önskar att man snart får packa väskorna och åka iväg. Vi gillar ju att vandra, vi gillar natur och vi vandrar gärna där det är lagom varmt. Som det till exempel är i Queensland under den australiensiska vintern, eller kanadensiska klippiga bergen på sommaren. Några av er har kanske efter mina inlägg förstått hur mycket jag älskade vår bilsemester i Portugal i somras. Detta härliga, prisvärda land med så mycket kärlek. Så vårens vandringsresa går… (kanske inte helt oväntat)… till gröna och sköna Madeira!

Eller egentligen var vandringsresan ändå lite oväntad, för vi hade tänkt att åka skidor. Men med större barn som ska med på semestern, är semestrarna inte längre bara ett beslut för oss vuxna. Så vi lade upp tre alternativ: Skidåkning i Andorra, skidåkning i Sierra Nevada (med ett obligatoriskt besök på Alhambra) eller en vandringssemester på Madeira. Barnen kom tillbaka med en motfråga. Var är det varmast? Där föll skidåkningen.

Varma ställen för en veckas semester under våren, helst utan tidsskillnad. Kanarieöarna lockade inte, även om det ska finnas fina vandringsleder där. Azorerna? Inte helt lätt att ta sig till. Medelhavet? Kanske, men det kan vara ganska så ostadigt väder. Madeira var nog helt enkelt det bästa alternativet.

Så nu har vi bokat flyg och ett härligt hus och ser fram emot vandringar i utdöda vulkaner, utefter levador och dramatiska kuster. Det ska ju dessutom finnas gott om valar och delfiner i havet kring Madeira. Den fullkomliga lyckan vore att få se en blåval – då har vi nog prickat av alla de största valarna på vår lista! Egentligen gillar jag nog att möta intelligenta späckhuggare och hoppande knölvalar mer, men nu är det dags att pricka av den gigantiska blåvalen på listan.

Läs mer

Så, vilka är era bästa tips för Madeira? Vad ska vi inte missa! Vad behöver vi boka i förväg? Och har någon av er sett en blåval på Madeira, eller ska jag bara glömma det?

En knölval vi såg utanför Brisbane, Australien
En knölval vi såg utanför Brisbane, Australien
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Vad kul med Madeira! Dit vill jag också åka. Vår vårresa går också till ett ställe jag länge velat besöka nämligen Sydafrika!

    • Jag är jättetaggad på Madeira, har legat länge på listan över ställen vi borde åka till. Den som väntar på något gott… :)
      Kul med Sydafrika! Bila runt?

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.