Bloggportalen
Nu läser du artikeln
God jul med året i resor 2019

God jul med året i resor 2019

I Fee Slovenia vid Bledsjön

Ville bara passa på att poppa in här och säga GOD JUL till er alla denna sköna julafton! Kanske står du mitt i grötkoket, steker köttbullar eller håller som bäst på att ta på dig årets jultröja. Oavsett så hoppas jag att långhelgen ger tid för vila och tid med nära och kära. Vi kommer som vanligt att äta en himla massa mat, spela ännu fler brädspel och lyssna på Carol of the Bells på hög volym. En helt vanlig jul hemma helt enkelt :)

En sån här dag passar jag på att summera reseåret som varit. Det jag kan konstatera även detta år är att mina reseår aldrig blir som jag tänkt mig. Det fanns massor med planer och tankar för 2019, men hälften av resorna som jag gjort i år var långt ifrån påtänkta ifjol vid den här tiden. Främsta orsaken till det är att jag ofta bokar sent och aldrig stirrar mig blind på ett resmål. Om inte flygpriser, restider, läget i landet, politik och flygbolag känns rätt, då bokar jag inte. Oavsett hur sugen jag är. Jag ser det som att det helt enkelt inte är meningen att jag ska resa dit just då. Det kommer alltid fler tillfällen. Men vart åkte jag då i år?

Årets resor i siffror

Vi börjar lite lätt med en summering i siffror. Det blev oväntat få nya länder (men många nya regioner!) och oväntat få bad i havet i år. Faktiskt inte ett enda bad i havet alls i år när jag tänker efter…

Hotellnätter: 50
Länder: 6
Nya länder: 1
Avbokade resor: 1
Bad i havet på Bali: 0
Koalor: 3
Hyrbilsdagar: 40
Nya fulmuggar: 8
Flygbolag: 6
Nya resväskor: 1
Levador: 4
Rosa sjöar: 1
Grottor: 3

Reseåret per månad

Februari – Madeira

I februari åkte vi en vecka till Madeira för att vandra och upptäcka denna härliga ö. Vi hyrde ett fantastiskt hus med uppvärmd pool med vänner och åt många middagar på terrassen i solnedgången över ett bananplantage. Vi fick vår första parkeringsbot utomlands och vi åkte på valskådning utan att se någon val. Men oj vad jag gillade Madeira!

Levadavandring på Madeira
Madeira

April – Italien

I april så åkte vi på en 12 dagar lång road trip runt Ligurien, Lombardiet, Veneto och Toscana. Vi köade i Florens, åt tryffelpasta vid de rullande kullarna i Toscana, åkte tåg mellan byarna i Cinque Terre, kände oss som kungligheter i Venedig och satt i bilköer i timmar vid Gardasjön. En otroligt rolig och lärorik resa. Vi blev stoppade av carabinieri på en avlägsen skogsväg i Ligurien, slet vårt hår kring hur vi skulle betala våra free-flow-motorvägstullar och betalade hutlöst för gelato i Florens. En sjukt rolig bilsemester helt enkelt.

Rullande kullar i Toscana-Val-d'Orcia
Val d’Orcia

Maj – Östra Skåne

Tillsammans med ett gäng härliga svenska resebloggare åkte jag på pressresa till Kristianstad. Tänk så mycket det finns att se i vårt härliga land! Även om jag är i Skåne rätt ofta, upptäckte jag massor med nya guldkorn. Jag lärde mig om ålfiske & sprithistoria, besökte vackra Åhus och och åt på fantastiska platser drivna av riktiga eldsjälar. Skåne är verkligen Sveriges Provence.

Åhus
Åhus i Skåne

Juni – Western Australia

I juni drog vi på en bilsemester i en av Australiens vildaste delstater – Western Australia. Många mil i bil, men oj vilken resa! Nationalparker, djur, storstad och vingårdar. En delstat med så mycket mer än vi kunnat önska oss. Men samtidigt så mycket mer ödsligt och glesbefolkat än vi trott. Western Australia är en delstat som vi definitivt kommer att behöva utforska mer av snart!

Pinnacles desert - Australien
PInnacles National Park – Western Australia

Juli – Bali

Det som skulle bli årets badsemester blev snarare en kultursemester. Inte alls fel, men inte det jag hade tänkt mig. Visst, jag är en badkruka. Men när temperaturen på natten kryper ner mot 20 grader blir det aldrig speciellt varmt i pool och hav. Det var dock fint att återse Bali efter så många år, även om jag just nu inte känner något sug att åka tillbaka igen på några år.

Taman Ayun-templet - Bali
Taman Ayun – Bali

Juli – Skåne

Det blev två helger i juli i Skåne, med slottsbesök, släktbesök och cafébesök. Jag besökte Ystad för första gången och fikade lite till.

Bosjökloster - Skåne

Augusti – Höga Kusten

Det var massor med år sedan jag sist upplevde naturen i min hembygd och det var otroligt kul att se det jag tagit för givet från en ny vinkel. Skuleskogen, Högakustenleden och lite skärgård hann vi med innan det var dags att åka hem till Stockholm igen.

Läs mer

Denna utsikt! Skuleskogen levererar!

Oktober – Slovenien

Slovenien har legat på min önskelista länge, men det har inte varit lätt att få ihop varken tid eller planer med ledigheter. En vecka i oktober blev dock planen till verklighet och vi bilade runt i hela Slovenien. Ett otroligt land med så mycket på en väldigt kompakt liten yta. Vi åt vaniljfluffbakelser, besökte magiska kalkstensgrottor och vandrade i raviner.

God rays vid Lake Bohinj - Slovenien

November – Graz, Österrike

Ett lyxigt dygn hann vi med i Graz, med besök på slott, biergarten och ett åk nerför Europas längsta inomhusrutschkana. En mysig liten stad som vi gärna ser mer av!

Graz-Österrike

Hur har ditt reseår varit? Vad var dina höjdpunkter?

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (15)
 • Tack – såå inspirerande bildero trevligt inlägg ????
  Mina resehöjdpunkter i år var först och främst Rom som jag längtat efter och hade otroligt höga förväntningar på – de infriades!
  Nästa höjdpunkt var Rugen som var långt över förväntan! Jättemysigt!
  Köpenhamn är ett säkert kort – att cykla i Köpenhamn var en höjdare.
  Sista resehöjdpunkten som jag vill lyfta fram är skidresan till Scheffau – läs gärna på min hemsida om denna pärla.
  Hälsningar från
  https://www.evas-restips.se

  • Tack snälla du Eva! Och så roligt att hitta till din blogg! :) Försökte skriva en kommentar på din blogg, men fick inte posta. Scheffau såg dock riktigt nice ut!

  • Verkligen kul att ses i Kristianstad! :) Vilken gedigen lista med destinationer ni hunnit med i år – ni har verkligen inte varit hemma i husbåten i många dagar!

 • Härliga bilder som vanligt. Skulle gärna besöka Slovenien om hösten också och se färgerna då. Så ”kallt” på Bali i juli alltså? Var det just i år eller är det alltid så?

  • Jag vet inte om det är min familj som är extra känsliga, men ingen av oss svettades någonsin när vi låg vid poolen och det blev knappt ens poolbad för oss på grund av att vattnet var så kallt. I Ubud var det skönt med kofta på kvällen, blev nästan lite kyligt. Jag tror det alltid är så på Bali under torrsäsongen, vill man ha värme och Thailandskänsla ska man nog åka hit under november-mars.

 • Härligt år du haft, speciellt i ett av mina favvoländer Slovenien?. Så kul att vi äntligen fick träffas härnere i fina Skåne.
  Jag har haft ett bra reseår. Mina favoriter är nog Skottland med mannen, Helsingfors med mamma och Grekland med familjen. Gott nytt Eva! Kram P

  • En höjdare få att hänga tillsammans med dig i Skåne! ?? Härligt reseår du har haft dessutom! (Har ju dessutom sett en massa härliga hotellvistelser i Skåne i ditt flöde…) Gott Nytt År du med! ❤️

  • Läget i Australien just nu gör ont i både hjärta och själ. :( :( Även om vi inte hade planerat att åka till Australien i år, är det nästan så att jag känner att jag vill åka tillbaka nu bara för att stödja de områden som har det tuffast.

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.