Church of the good Shephard

Mount Cook och en fårfarm – Resedagbok Nya Zeeland dag 12

Idag hade vi egentligen bara tänkt att åka till Moeraki boulders, men då vi redan hunnit med ett besök till stenstranden igår, så hade vi plötsligt en hel dag utan planer! Istället för att åka rakt mot vårt bokade boende i Timaru efter kusten, så tog vi istället en lång omväg in mot Mount Cook.

Käkade frukost på Tees St i Oamaru – och vilket ställe! Litet och mysigt i ett charmigt vitmålat viktorianskt hus, med perfekt tillagad Eggs Benedict och starkt kaffe. En höjdare! Innan vi lämnade Oamaru stannade vi till vid Steampunk HQ, ett steam punk-museum som hade de mest underliga saker. Lite oväntat att hitta ett sådant museum här bland alla pingviner i Oamaru!

In med familjen i bilen med körriktning västerut. Bokstavligt talat in i dimman. För morgonen började med tunga låga moln som låg som ett duntäcke över vingårdar och fårfarmare. Hoppet att få se några snöklädda berg var just nu inte stort. Vi stannade och tittade på historiska mauri-målningar som låg alldeles bredvid vägen på några klippväggar utanför Duntroon. Fortfarande molnigt. Men plötsligt hände något med klimatet. Så fort vi började närma oss Omarama blev naturen torrare, temperaturen steg till över trettio grader och solen började skina från en klarblå himmel. Är vi verkligen på Nya Zeeland fortfarande? Känns mer som Arizona!

I Omarama ligger The Wrinkly Rams, en fårfarm som både informerar, utbildar och visar på hur fåruppfödare hanterar sina får. Väldigt populärt bland asiatiska turister, de kom i busslast efter busslast. Vi tittade på en fårklipparshow, där väldigt ulliga får gick på scenen och klev av några minuter senare – betydligt mer nakna. Elly fick ett gosedjur som såg ut som ett lamm och sedan fick hon flaskmata lamm ute i hagen. Vi fick även se en vallhund jobba och hur en fåraherde kommunicerar med sin hund genom visslingar. Riktigt trevligt stopp, trots mycket folk.

En riktigt god lunch senare så begav vi oss mot Mount Cook-massivet. Vi hade inga planer på att stanna vid Mount Cook, utan snarare åka förbi och njuta av de kända sjöarna Lake Pukaki och Lake Tekapo. Om ni någon gång har sett bilder från Nya Zeeland med snöklädda berg, turkosa sjöar och lupiner, så är det härifrån de bilderna kommer ifrån. Tyvärr hade lupinerna precis blommat över, annars hade det varit snäppet vackrare. Stannade på flertalet ställen efter vägen för att njuta av utsikten mot Mount Cook. Det är verkligen något speciellt med alpina sjöar, färgen är nästan hypnotiserande. Vid Lake Tekapo stannade vi vid Church of the Good Shepherd, ett mycket sött och känt litet stenkapell precis vid sjön. Men mängden buffliga turister gjorde det svårt att njuta av det vackra, så vi gav oss härifrån relativt snabbt.

Checkade in på Asure Ashley Motor Lodge i Timaru, en riktigt liten skön strandort med mycket affärer och inhemska turister. Det var marknad i stan, men vi var mer sugna på en bra bit mat. Läste lite på internet och hittade den mest populära restaurangen i staden –  The Oxford –  så vi begav oss dit. Fullt hus, men efter lite väntan fick vi ett bord. Och maten var värd väntan – vilket kött! Hjort med potatisgratäng, perfekt tillagad och mörkt rosa. Missa inte detta ställe om ni har vägarna förbi!

Vill du läsa mer om vårt äventyr på Nya Zeeland? Kolla in föregående dag på Resedagbok Nya Zeeland: Dag 11. Små blå pingviner .

Dimma på väg till Mount Cook

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Undara – Äventyr i Australiens outback

  De mörkröda termitstackarna utefter vår väg blir större och större ju längre från kusten vi åker. När jag tror att vi nått världens ände så passerar vi plötsligt förbi ett hus. Någon bor här ute. Långt från allt. Vi är på väg mot lavatunnlarna i Undara National Park, i norra Queenslands outback.

  Nya Zeeland – Sydöns häftigaste sevärdheter och natur

  Nya Zeelands sydö är en perfekt mix av världens vackraste natur och sevärdheter samlat på en enda liten ö. Här kommer mina topp tio naturupplevelser från vår road trip runt ön – både till land och till havs.

  OM Mig

  Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips