Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Amsterdam med barn – 7 tips på sevärdheter och aktiviteter – Nederländerna

Amsterdam med barn – 7 tips på sevärdheter och aktiviteter – Nederländerna

  • Amsterdam är en perfekt stad för en resa med barn fylld med kultur och spännande upplevelser - här är mina sju favoriter!
Amsterdam

Det första man tänker på när det gäller Amsterdam är kanske inte en semester med familjen, men det finns massor att göra i Amsterdam med barn. Vi har varit här många gånger och har hittat en mängd sevärdheter och kultur för en upptäcktslysten familj med barn i alla åldrar! Museum, parker och restauranger – här kommer våra favoriter!

1. Nemo Science Center

Amsterdam har av de bästa tekniska/vetenskapsmuseum vi har varit på, det är riktigt svårt att slita sig från NEMO Science Museum. Man vill ju bara testa experimentet en gång till innan man går hem… Allra bäst är nog ”kedjeeffekt-showen” – ett gigantiskt domino som sträcker sig genom halva byggnaden! Perfekt för barn som gillar att trycka på knappar och lärs sig mer om världen.

Amsterdam-Nederländerna-Nemo
Nemo Science Center

2. Artis Royal Zoo

Mitt i centrala Amsterdam göms ett välskött och fint zoo med djur från hela världen. På Artis Royal Zoo lär man sig inte bara allt om djuren, utan Artis har även en av Amsterdams grönaste parker med massor av vackra träd och blommor. En skön plats att hänga i en soliga dag i Amsterdam med barn.

Amsterdam-Nederlanderna-Zoo
Artis Royal Zoo

3. Micropia

Välkommen till världens första museum för mikroorganismer! Här på Micropia lär du dig massor om alla dessa små organismer som lever runt omkring dig, men som du aldrig ser. Till exempel får du lära dig om alla djur som lever på din kropp (!) och hur ett kvalster ser ut. Både lite läskigt och underhållande på en och samma gång! Ett besök här är ett bra sätt att få barnen att tvätta händerna lite oftare!

Amsterdam-Nederlanderna-Micropia
Micropia

4. Keukenhof

Keukenhof är en av världens främsta blomsterparker, fylld med över sju miljoner lökväxter. Parken har bara öppet under de få veckorna under våren då hyacinterna och tulpanerna blommar, men om du är i Amsterdam under dessa veckor är det ett måste att åka hit! Kidsen älskar att springa runt i det stora tulpanhavet och vi vuxna bara går och njuter av färgprakten. Om du är här under resten av året, är den flytande blomstermarknaden i city ett trevligt alternativ för att få lite tulpankänsla, med sina stora mängder snittblommor och lökar. Låt barnen välja ut sina egna tulpanlökar och plantera i trädgården där hemma och håll en tumme för att det faktiskt växer upp något som är någorlunda likt det tulpanen på förpackningen. Det verkar vara lite av ett lotteri kring vilken typ av tulpaner som faktiskt ligger i påsarna…

Vill du se mer från blomsterprakten i Keukenhof? Kolla in min sida Vårens blomsterfest bland Keukenhofs tulpaner!

Läs mer
Keukenhof - Nederländerna

Amsterdam-Nederlanderna-Keukenhof
Keukenhof

5. Åka kanalbåt

Boka en av alla kanalbåtturer som tar dig runt under stadens låga små broar. Det finns allt från hop-on-hop-off, till pizzakryssning och ost/vinkryssning. Något för hela familjen och perfekt för att få se mycket under en weekendresa! Dessutom en extra bra sysselsättning om det skulle regna.

Amsterdam-Nederlanderna

6. Ett besök till Anne Franks hus

Om du har lite större barn, kan Anne Franks museum vara ett intressant stopp. Många barn läser om Anne i skolan och ett besök här kan hjälpa dem att förstå och bearbeta historian. Här gömde sig familjen i ett hemligt rum i två års tid, innan gömstället upptäcktes och familjen skickades till koncentrationsläger. Under sommaren är den ofta långa köer av besökare som vill besöka museet, rekommendationen är att besöka på kvällstid.

7. Äta pannkakor – Da Pannekoekenhuis

I Nederländerna äter man ofta pannenkoeken, en tunn pannkaka som ofta serveras med chokladsås och frukt eller med bacon och ost. De söta pannkakorna serveras ofta med florsocker och grädde. Ett klassiskt ställe som bara serverar pannenkoeken, är ”Upstairs Pannekoekenhuis”. Vilka barn (och vuxna) gillar inte en riktigt bra pannkaka?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
1
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (4)
    • Hej Eli! Svår fråga, beror lite på hur många barn och vilken ålder på barnen? Extrasängar är en begränsning, har själv fått välja bort några hotell som jag gärna skulle ha bott på i Amsterdam. Oftast ligger de hotell som är ”familjevänliga” inte i de bästa lägena.

  • Hej! vilket är ditt bästa tips på resrutt till Amsterdam. Vi tänkte bila från Göteborg till Amsterdam?

    Hittade din sida när jag sökte, verkligen bra tips och inspirerade sida :)

    • Hej Vivi! Vad kul att du gillar min sida! Jag har tyvärr aldrig kört bil till Amsterdam, men planerna har funnits! :) Om jag skulle lägga upp en rutt så skulle jag försöka besöka Möns klint, slottet Schwerin, Lübeck, Vadehavet (natur) och Texel Island, Giethoorn (lilla Venedig), Zaanse Schans (ost och landskap), Alkmaar (ost) på vägen till/från Amsterdam. Men det är ju så klart beroende på vad som ni tycker är spännande – jag gillar ju historia, natur och mat :) Lycka till med planeringen!

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.