Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Resa med enbart handbagage – upp till bevis!

Resa med enbart handbagage – upp till bevis!

  • Jag har tidigare skrivit om hur man reser på en weekendresa med bara handbagage. Men hur bra är jag på att packa egentligen. Håller jag mina egna råd? Det är upp till bevis!

Jag har tidigare skrivit om hur man ska packa, vad man ska packa och hur man reser på en weekendresa med bara handbagage. Efter min katastrofala packningsfadäs i somras, tänkte jag att denna weekendresa skulle vara upp till bevis! Skulle jag lyckas hålla mina egna packningsråd denna gång? Jag kan packa, jag är inte rädd! 

Destination: Tallinn med flyg
Längd på resa: Fredag kväll till söndag kväll (2 nätter)
Väder: Regn, rusk och höstblåst
Aktiviteter: Sightseeing och restauranger
Boende: Fyrstjärnigt hotell centralt i Tallinn

Väska

Jag packade i min mjuka Samsonite-väska som vanligt. Det visade sig att detta var ett ovanligt smart drag denna resa, då vi flög med ett mindre SAS-plan som inte hade plats för vanliga kabinväskor i hatthyllan. Alla som hade normalt stora kabinväskor fick lämna dem vid trappen upp till flyget.

Jag hade även en liten handväska (cross body) som innehöll plånbok och småpryttlar.

Betyg: MVG! Mitt råd funkade utmärkt denna resa!

Kläder

Lyckades jag packa så att allt matchade?

Ytterkläder: Jag reste i en grymt bra vind-och-vattentät svart parka från Arket som både är snygg och praktisk, med en lång vinröd ullkofta som värmade lager under jackan. Jag hade även med mig ett par skinnhandskar, men de behövde jag inte använda. På fötterna hade jag ett par ingångna Chelsea boots med rejäl gummisula, som klarar både en snygg middag och en vattenpöl.

På flyget: Jag flög i ett svarta jeans med hög midja och en svart v-ringad finstickad tröja.

Ombyten: En silvertopp med volanger (för fancy middagar), ett par extra svarta kostymbyxor och en tunnare långärmad fin svart tröja.

Underkläder: Underkläder och strumpor för alla dagar och en pyjamas

Alla kläder som jag inte hade på mig packades ner i en packkub i storlek S från Muji. Dessa packkuber är riktigt riktigt bra!

Betyg: VG! Allt matchade, men jag hade faktiskt kunnat strunta i kostymbyxorna – jag använde dem inte. Men om jag inte tagit med ett extra par byxor hade jag säkert spillt på mig…

Hårprylar och smink

Nu undrar ni alla – fick jag med mig locktången eller blev det fosterställning på hotellgolvet ännu en gång?

Locktången kom med! Woop Woop! Hårsnoddar och hårborste var också nedpackade och jag hade stoppat ner ett bra balsam och schampo från l’Occitane i 75ml-förpackningar. Saltvattenspray hade jag packat ner i en 50 ml pumpflaska från Muji. Necessären med mascara, hudkräm, rouge, deodorant (100 ml), huvudvärkstabletter och två par linser stoppades också ner.

Hårtorken lämnades hemma. Det fanns faktiskt en bra hårtork på hotellet. Balsam fanns dock inte, så bra att jag packat ner det! Eltandborstarna bar mannen på, så de behövde inte jag packa ner denna gång :)

Betyg: MVG! Äntligen! Alla hårprylar med!

Läs mer
Berlin - Riksdagshuset

Teknik

Kameraprylar: Den stora kameran lämnades hemma denna gång (skulle regna hela helgen, så jag orkade inte släpa med den) och jag tog med en liten kompaktkamera istället. Kameraladdare, iPad-SD-kort-adapter, multi-USB-laddare och Apple-sladdar var med! Även ett par små hörlurar slank ner.

Annan teknik: iPad mini , e-bokläsare Letto och iPhone. Reser ingenstans utan dessa tre. Jag hade även med mig två mindre power banks (som är godkända på flyget).

Betyg: MVG! Allt kom med och saknade inget!

Övrigt

Några överblivna eurosedlar från tidigare resor och en liten guidebok att läsa på planet (och som har en inplastad stadskarta som man kan ta med sig ut i regnet). I sista sekunden packade jag även ner ett paraply, men jag använde det aldrig. Det räckte med den vind-och-regn-täta jackan.

Betyg: MVG! Kan inte komma på något mer?

Så, vad fick jag för betyg på min packning?

Jag måste säga att det fungerade riktigt bra att packa för en weekendresa efter min lista! Jag bytte ut plattången mot en locktång och skippade adaptern (då det inte behövs i Estland) och det fanns gott om plats för shopping kvar i väskan! Faktiskt fanns det så mycket plats kvar att jag fick plats med 1,5 kg godis, ett nytt bälte, julgransprydnader och en ny kaffemugg.

Inte så dåligt eller hur?

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
1
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.