Bloggportalen
Nu läser du artikeln
9 teknikprylar vi inte vill vara utan på resan

9 teknikprylar vi inte vill vara utan på resan

 • Du har packat de viktigaste prylarna. Men du har väl inte glömt dessa teknikprylar?

Du har packat din iPhone, iPhone-laddare, din Kindle, din kamera och din iPad, så de viktigaste teknikprylarna är på plats. Men glöm inte att stoppa ner dessa små teknikprylar – det kan vara de avgörande sakerna för att överleva 13 timmar i ekonomiklass eller det som räddar dig från batteritorsk eller onödiga utgifter på flyget.

 1. NOISE CANCELLING HEADPHONES
  Du har satt dig i flygplanssätet, valt ut vilka filmer du ska fördriva restiden med – men det går knappt att höra något av filmen på grund av allt resebrus! Ett par brusreducerande hörlurar är ett oumbärligt resesällskap på flyget/tåget och du får en tystnad som inte bara hjälper dig att höra vad skådisarna faktiskt säger på filmen, utan även ger dig skön tystnad när du ska sova.
 2. POWERBANK
  Man kan bli lätt stressad när man har chansen att ta den perfekta semesterbilden med mobilen, men kylan på fjället har ätit upp mobilbatteriet utan att du märkt det. Med ett fulladdat extrabatteri kan du känna dig lugn.
 3. ELADAPTER
  Finns inte mycket som är så surt som när man glömmer eladaptern hemma! För er som har försökt att köpa en reseadapter utomlands, så har ni kanske också upptäckt att det inte är helt lätt att få tag i rätt adapter när man väl är på plats – utbudet brukar (föga förvånande) vara anpassat till att de som bor i landet behöver en adapter, vilket innebär omvända ”piggar” för oss… Ta med er flera stycken adapters, det är sällan man bara behöver ladda en sak. Och tänk på att en eladapter inte ändrar spänningen – bara ”pinnarna”!
 4. FÖRGRENINGSSLADD (eller andra multiuttag)
  Vissa personer kollar in toaletten först av allt på ett hotellrum. Andra kollar in balkongen. Vi kollar in hur många eluttag som finns på rummet. Men då vi de senaste åren alltid rest men en förgreningssladd och multi-USB-laddare, så har problemet nuförtiden dock blivit betydligt mindre. Ett plus är att med en förgreningsdosa så behöver du dessutom färre reseadapters.
 5. BAGAGEVÅG
  Hur kommer det sig att väskan ALLTID väger mer på vägen hem, även om man inte har shoppat något? (Well, jag antar att shopping är ett relativt begrepp…) Med en bagagevåg har du stenkoll på hur du ska packa dina väskor optimalt och slipper klä på dig 4 lager med kläder i incheckningsdisken för att slippa straffavgifterna.
 6. SOLCELLSLADDARE
  Om du ligger pall på stranden eller vandrar i Yellowstone spelar ingen roll – du är definitivt långt ifrån ett eluttag. Med någon av de nya solcellsladdarna kan du ladda din mobil var du än befinner dig – även om den laddar bäst i direkt solljus.
 7. SELFIESTICK
  2015-års populäraste julklapp håller ännu. Även om flera stora turistattraktioner har förbjudit användandet av selfiesticks, har den blivit oumbärlig i vår packning. För en bra selfie behöver du sjukt långa armar. Eller en selfiestick.
 8. KAMERAADAPTER
  För att både ta backup på dina vackra semesterbilder och för att kunna ladda upp dem på sociala medier snabbt, är en SD kort-adapter för iPaden oumbärlig. Plugga in minneskortet i din iPad och tanka ner bilderna. Perfekt om du vill redigera bilderna i exempelvis Lightroom och sedan visa världen on the fly dina välmanikyrerade fötter i solen vid poolen.
 9. PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE
  Sätt dina Spotify-listor på offline och koppla upp dig mot din lilla bärbara bluetooth-högtalare var du än befinner dig. Tänk så lätt det är nuförtiden att kunna lyssna på Sommartider på stranden – vi som minns bergsprängare och CD-skivor njuter i fulla drag av teknikens utveckling.
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.