Bloggportalen
Meny
Stockholm / Sverige

Tyresta nationalpark – Höst i urskogen – Stockholm

Tyresta nationalpark är svensk urskog, lättillgänglig och vänlig. Med fina grillplatser, vandringsleder och en stor parkering borde fler hitta hit, för oavsett om parkeringen skulle vara full en solig höstdag är skogen tillräckligt stor för att vara tyst och njutbar för alla besökare.  Här bland barrträden i ett av de största orörda skogspartierna i Sverige gömmer sig gott om svamp, bär och djur. Den senaste tiden har till och med en vild varg besökt nationalparken och skapat rubriker i kvällstidningarna. Vi försöker åka hit minst en gång om året och oftast under höstens färgexplosion. Utrustade med grillkorv, kaffetermos, kanelbullar och pinnbröd samlar vi på oss rökdoftande hår och frisk luft så att vi överlever vinterns mörker.

Favoriten för familjer är Barnvagnsslingan – en bred och välpreparerad 5 kilometer lång vandringsled med flertalet grillplatser, sjöar och träsk. En alldeles lagom tur att gå en eftermiddag med mindre barn. Start och slut är vid Tyresta by parkering, så ett obligatoriskt stopp vid Naturrum ingår (här finns toaletter) för att lära sig mer om naturen i parken. Slingan passerar även förbi Tyresta by med sin lilla lanthandel, hästar, får, café och änder. En riktigt mysig vandringsled helt enkelt – med eller utan barnvagn.

Tyresta nationalpark ligger strax söder om Stockholm. Åk mot Brandbergen och följ sedan skyltarna mot nationalpark/Tyresta by.

Tyresta nationalpark: Svamp
Tyresta nationalpark: Fallet träd
Får i Tyresta by
Tyresta nationalpark: Sjö
Tyresta nationalpark: Vass
Tyresta Nationalpark: Ängar
Häst i Tyresta by
Tyresta nationalpark: Höst
Tyresta nationalpark: Träsk
Tyresta nationalpark
Tyresta by
Tyresta nationalpark: Mossa
Tyresta by
Tyresta nationalpark: Ticka
Tyresta nationalpark: Grillkorv
Tyresta nationalpark: Bark
Tyresta by
Tyresta nationalpark: Äng
Tyresta nationalpark: Höst
Tyresta nationalpark: Ekorrmat
Tyresta nationalpark: Trädkronor
Tyresta nationalpark: Träsk
Tyresta nationalpark: Fallet träd
Tyresta nationalpark: Ängar
Tyresta nationalpark: Björkskog
Hästar i Tyresta by
Vill du läsa mer från Stockholm?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar