Bloggportalen

Disneyland eller Universal Studios – vilken park ska man välja?

  • Om du står mellan ett besök på Disneyland eller Universal Studios - vad ska du egentligen välja? Och vad kostar det?

Jag kan börja med att erkänna direkt – jag ÄLSKAR nöjesparker. Ju mer sockersött och konstgjort och ju roligare berg-och-dalbanor – desto bättre. Kanske är det då inte så förvånande att vi oftast passar på att åka på nöjesparker – eller rättare sagt theme parks – när vi är ute och reser. Förutom att ha betat av nöjesparkerna i Sverige, har vi bland annat besökt två Disneyland (Hongkong och Paris), ett Universal Studios (Singapore) och Europa Park (Tyskland). Även om det skiljer i storlek mellan de olika parkerna, håller Disneyland och Universal Studios rätt så jämn kvalitet på sina parker – många rides är desamma oavsett land och igenkänningsfaktorn är stor.

Men om du står mellan ett besök på Disneyland eller Universal Studios – vad ska du egentligen välja? Här kommer mina spaningar för familjer i olika åldrar!

För barn i prinsessåldern

För barn i prinsessåldern är Disneyland en vinnare! Här kan du köa för att få ta en bild med din alldeles egna favoritprinsessa och hela Fantasy land är full av åkturer för de yngre barn, med mycket pastellfärger, slott och Dumbo.

För barn som gillar parader

Disneyland har världens bästa parader! Alla dina favoriter från barndomen sjunger och dansar genom parken, till barnens stora glädje.

För alla som gillar animerade filmer

Minioner! Simpsons! Transformers! Jurassic Park! Shrek! Madagascar! På Universal Studios hittar du alla favoriter, både på gatorna och i åkattraktionerna. Och vem vill inte ta ett foto tillsammans med en minion? I’m just saying…

Universal studios, Singapore

För dig som gillar lite läskigare åkturer

Universal Studios har generellt sett lite bättre åkturer för oss som gillar när magsäcken trycker mot struphuvudet. Jag fullkomligt älskar ”Revenge of the Mummy”! Hoppas de ALDRIG får för sig att plocka bort den! Den berg-och-dalbanan har allt – inomhus, i totalt mörker, med eld och oväntade turer.

För dig som bara har en dag

Universal Studios är oftast lite mer kompakt och parkerna består inte så ofta av så många olika ”parker i parken” , vilket gör det lättare att besöka på en dag. Disneyland har ofta 2-4 ”parker i parken”, där varje park tar minst en dag att besöka.

För dig som aldrig har varit på Disneyland – oavsett ålder

Disneyland är inte en nöjespark, det är en upplevelse. Hur gammal du än är när du är på Disneyland första gången, kommer du att stå där med Musse Pigg-öron och nöjt se på fyrverkerierna över slottet.

Läs mer

Universal Studios Singapore

För dig som inte gillar att köa

Båda parkerna är ganska så dåliga för dig som inte gillar att köa. Dock så har de båda ett snillrikt system som gör att du alltid känner det som att du ”snart är framme”, med underhållning och spännande nya detaljer allt eftersom kön slingrar sig framåt. Så det är inte så jobbigt att köa, även om det tar tid.

För dig som vill slippa köa

Disneyland har FAST PASS på vissa populära åkattraktioner, för dessa kan du hämta ut en fast pass-biljett med ett givet klockslag i en automat. På Universal kan du köpa till ett FAST TRACK, som inkluderar ett åk eller obegränsat med åk (beroende på pris) på varje attraktion med minimal kö.

Universal Studios - Singapore

För dig som är ekonomisk – vilken park är billigast?

Jag har gjort några jämförelser för två vuxna och två barn (under 10 år på Disney, under 12 år på Universal) på några Universal Studios / Disneyland (Disneyworld) för en dag och en park, under sommarlovet 2018. Så här blev summan – från billigast till dyrast! Det skiljer häpnadsväckande 3000 kronor på den billigaste och den dyraste parkens inträde! Det går dock att få billigare biljetter om man väljer att inte åka under skolloven. Lägg märke till Walt Disney World i Orlando, där billigaste biljetterna kostar 8400 SEK för en familj för två dagar. Ganska så saftigt om du frågar mig!

Universal Studios Singapore: 264 SGD (1800 SEK)
Disneyland Tokyo: 24400 JPY (2000 SEK)
Universal Studios Japan: 28500 JPY (2100 SEK)
Disneyland Paris: 234 EUR (2500 SEK)
Disneyland Hong Kong: 2154 HKD (2500 SEK)
Universal Studios Hollywood: 464 USD (4300 SEK)
Disneyland (Anaheim) : 464 USD (4340 SEK)
Universal Studios Orlando: 517 USD (4800 SEK)
(Walt Disney World Orlando: 772 EUR (8400 SEK) – OBS: Finns ENDAST 2-dagarspass)
(Valutakurser från maj 2018)

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (2)
  • Vilken bra sammanställning av priserna till de olika nöjesparkerna. Har inte varit på de som ligger i Asien så intressant att se att det skiljer så mycket i pris.

    • Vad kul att du gillar jämförelsen! Det är inte klokt egentligen vilken prisskillnad det är mellan parkerna, speciellt eftersom att alla parkerna håller lika hög standard ! Man hinner ju inte mer på en dag än det man hinner – oavsett parkens storlek.

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.