Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotell Sunrise Premium Resort Hoi An – Vietnam

Hotell Sunrise Premium Resort Hoi An – Vietnam

  • Dagens hotelltips kommer från en riktigt härlig resort i Hoi An, Vietnam! Familjevänlig, vacker, prisvärd och med grymma pooler. Hit åker jag gärna tillbaka för en kokosnöt i solnedgången!
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

I Hoi An finns några av Vietnams allra bästa lyxhotell – Four Seasons Resort the Nam Hai och InterContinental Danang Sun Peninsula Resort. Vi ville gärna avsluta semestern på ett femstjärnigt hotell, men hur mycket vi än försökte motivera oss själva, var dessa hotell svåra att få in i vår resebudget. Vårt val föll istället på det lite mindre dyra femstjärniga lokala hotellet Sunrise Premium Resort Hoi An, ett hotell som fått lysande recensioner och som vi alla kom att älska! Så här kommer en massiv mängd av bilder från detta vackra ställe, mest för att jag själv ska kunna drömma mig tillbaka :)

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Sunrise Premium Resort Hoi An ligger direkt på vid havet vid en liten sträcka av Cua Dai-stranden, ungefär 5 kilometer från Hoi An. Hotellet öppnade 2012, så allt på hotellet kändes nytt och fräscht. Trots att hotellet har över 200 rum, behöver du inte vara rädd för att det kommer att kännas som ett stökigt all-inclusive-hotell med paxande av handdukar och fullt med folk vid poolen. Turisterna som bor här verkar mer intresserade av att upptäcka Hoi An och områdets alla sevärdheter, än att ligga vid poolen. Och det är inte ett all-inclusive-hotell. Vilket passade oss perfekt :) Vi förstod efter ett tag att det fanns någon slags ”food package” som vissa gäster hade (då de beställde in glass hela tiden!), men för oss som ofta befann oss utanför hotellet hade det inte varit ett option i alla fall.

Eva i Hoi An. Vietnam

Rummet

Vi fick ett clubrum på högsta våningen med utsikt över havet (och tennisbanan) från vår balkong. Rummet var väldigt smart möblerat och kändes luftigt och rymligt. Balkongen var inglasad och fullt möblerad med bland annat en soffa, vilket vi uppskattade i den 40-gradiga värmen. Under vintern kan jag tänka mig att man uppskattar den inglasade balkongen av precis motsatt anledning.

Dottern fick en extrasäng som ställdes i hörnet vid balkongen. Sängen fick helt ok betyg av dottern (vilket är ganska så ovanligt).

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Det fanns ett skrivbord, ett kylskåp och en vattenkokare med te och kaffe. Frukt fylldes på varje dag i en liten korg. Vi såg inga insekter på rummet under hela tiden vi var här, de enda djur som rörde sig runt hotellrummet var geckos. Allt i rummet var väldigt vitt och rent.

Badrummet var helkaklat med detaljer i sten. Full uppsättning av hygienprodukter och badrockar fanns också. Mycket rent och fräscht badrum.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Korridoren utanför hotellrummet var öppen i ändarna, så det var rätt så varmt här under de hetaste timmarna på eftermiddagen. Dock kompenserades det av en väl fungerande air con på rummet.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Pool och strand

Hotellet har två stora pooler. En familjepool där alla åldrar får bada och leka och en lugnare infinitypool för alla över 12 år. Handdukar delas ut vid poolerna. Vissa dagar fick man skriva upp sig på en lista när man lånade handdukar, andra dagar fanns ingen lista där.

Sunrise Premium Hoi An
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Familjepoolen är den populäraste poolen och även om inte solstolarna tog slut någon dag när vi var här, så tar skuggplatserna under palmerna slut. Alla platser har parasoller, men solen rör sig från den ena sidan av poolen till den andra under dagen, så det är lättare att gömma sig från solens strålar på den ena sidan. I familjepoolen behöver man inte ens ta med sin uppblåsbara flamingo, utan hotellet har gigantiska ankor som man får låna och plaska runt på. Självklart så hålls här en klassisk vattengympa dagligen.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Vid infinitypoolen är det lugnare och platserna under palmerna i sanden är inte fullt så populära. Vi låg alltid här vid den nedre poolen, både för att det fläktade mycket mer här (det var orimligt varmt vissa dagar) och för att det var mindre stök och stim.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Stranden Cua Dai är hårt utsatt för erosion och hotellet har löst detta genom att skydda sanden direkt framför hotellet med rejäla vågskydd. Det går därför inte att bada i havet direkt framför hotellet, utan man behöver promenera några minuter till stranden i bukten precis bredvid hotellet. Denna strand är inte ägd av hotellet, men hotellet har badvakt och solstolar för alla hotellgäster som önskar.

Stranden är väldigt ren och finkornig och havet är lugnt. Orsaken till att stranden var så fin, var antagligen för att den städades och plogades av en man och hans vattenbufflar varje morgon.  Vi upplevde inga undervattenströmmar här under de dagar vi badade, så stranden kändes väldigt familjevänlig. Dock var sanden ofattbart varm under dagtid, så det gick inte att gå barfota. Det var nästan så att du brände dig om du råkade gå för fort i dina flipflops och sanden råkade skvätta upp mellan tårna.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Vid både infinitypoolen och familjepoolen har varje par av solstolar en egen trådlös ”serviceknapp”, så det är bara att trycka på knappen så kommer personalen.  En otroligt smart sak! Vi åt ofta lunch vid poolen, då var det bara att trycka på knappen så kom personalen med kalla drycker och riktigt bra och prisvärd vietnamesiska mat. Det fanns en barnmeny som var relativt omfattande, så det fanns alltid något för dottern att välja mellan. Jag kan erkänna att det blev en pizza vissa dagar för mig, när det är över 40 grader varmt så kan jag få en sånt otroligt sug efter salt skräpmat!

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Restauranger

På hotellet fanns det tre restauranger. Huvudrestaurangen Spice Garden (som även serverade frukosten), den italienska gastropuben The Lounge och strandrestaurangen/poolbaren.

Frukosten var en omfattande klassisk buffé med flera matlagningsstationer. Allt det vanliga serverades – stora mängder frukt, bröd, ägg i olika varianter, yoghurt och juicer. Det fanns även en hörna med vegetariska sushirullar och en hörna med asiatiska frukosträtter. För dig som gillar pho eller vietnamesiska baguetter, så fanns det så klart en matlagningsstation för det också.

Läs mer
Hoi An-Vietnam-Rucksack

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

På kvällen var Spice Garden en av de bättre restaurangerna vi åt på i Hoi An. Perfekt service, spännande vietnamesisk meny och snygg inredning. Det bästa vi åt här var vietnamesisk hot pot och några grillade räkor i ett speciellt chilisalt. Mycket gott och inte alls så dyrt som man hade kunnat tro på ett femstjärnigt hotell!

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Strandbaren var det självklara vattenhålet i solnedgången. Happy hour varje dag innebär en dubbel kokosnöt med sugrör och sked varje dag. Kan det finnas något godare än att sitta i solnedgången med en sked och gräva ut stora bitar av färsk kokosnöt? Sedan fanns det ju såklart även drinkar. De passade bra i solnedgången de med :)

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Service

I de allra flesta fall var servicen på hotellet bra och vänlig. Dock fick vi flera gånger ringa efter städning, då den inte var klar när vi kom tillbaka från poolen vid 4-snåret. Det kanske var vi var ovanliga och kom tillbaka till rummet när de flesta tyckte att det var som skönast på dagen?

En annan sak med servicen och faciliteterna på hotellet som jag inte riktigt tyckte hörde hemma hos ett femstjärnigt hotell, var möjligheten att kunna byta om och duscha när man har ett sent flyg. Vi hade ett flyg på eftermiddagen, så vi ville bada så länge som möjligt. Vi brukar i dessa fall checka ut och sedan använda hotellets spaanläggning för fräscha till oss och ta en dusch och fixa håret. Här på Sunrise fanns dock inte den möjligheten, utan hotellet föreslog att vi skulle duscha och byta om vid strandduscharna. Dessa låg i bottenvåningen under strandrestaurangen, var fulla med sand och vatten på golvet och dörrarna stod vidöppna och gick inte att låsa. Så det var inte riktigt ett alternativ för oss. Efter lite diskussion mer receptionisten fick vi dock behålla rummet några timmar till, så vi kunde duscha och byta om på rummet innan vi tog på oss flygutstyrseln.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Vi gillade verkligen det här stället och vi är väldigt förtjusta i Hoi An! Sunrise Premium Resort Hoi An är ett riktigt bra val i Hoi An, med mycket femstjärnig lyx för en rimlig peng. Jag skulle kunna åka tillbaka hit fler gånger bara för att njuta av maten, det härliga vädret och de fina miljöerna. Närheten till Hoi An och alla sevärdheter var en otrolig fördel. Det fanns alltid något att göra, vilket passade oss perfekt.

Sunrise Premium Resort Hoi An (1)
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Vill läsa fler av mina resetips? Glöm inte att gilla Rucksack på Facebook!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.