Bloggportalen

Restauranger i Hoi An – Mina 6 favoriter – Vietnam

  • I Hoi Ans gränder gömmer sig små restauranger i alla möjliga prisklasser och med skiftande kvalitet.
  • Vi åt oss igenom Hoi An på restauranger av mellanklass och uppåt och oh boy vad många bra ställen det fanns!
Hoi An Restaurang

I Hoi Ans små gränder gömmer sig en mängd små restauranger i alla möjliga prisklasser och med skiftande kvalitet. I den övre änden av skalan hittar du lyxiga restauranger med väldrillad personal, oklanderliga maträtter i internationell klass och stora vinkällare. I andra änden, på botten av skalan, hittar du en av damerna som säljer mango cake på huvudgatan. När vi går förbi så tappar hon en kaka på gatan, tittar sig omkring snabbt, blåser av gatusmutsen och lägger tillbaka den till försäljning. Kontrasterna är stora.

Vi åt oss igenom Hoi An på restauranger av mellanklass och uppåt, och skippade helt gatustånden. En middag i Vietnam är så billig att det inte fanns någon riktigt bra anledning för oss att riskera att få turistmage. I snitt betalade vi någonstans mellan 50-100 kronor per person för en middag med minst två rätter och dryck. Om vi hade ätit på gatan hade vi betalt en femma.

Gatustånd. OBS: Ej tanten med mango cakes!
Street food i Hoi An. OBS: Ej tanten med mango cakes!

Vi hann prova på en stor mängd restauranger i Hoi An, då vi i princip varje kväll tog hotellets gratisbuss eller taxi in till gamla staden för middag. Och vilka middagar vi har ätit! Så mycket fantastisk mat och så många härliga restauranger! Favoritrestaurangen på resan blev Home Hoi An (se längre ned), vilket också blev den restaurang som vi återbesökte för vår sista kväll i stan. Sista kvällen höll dock på att bli en flopp, då vi inte hade tänkt på att boka bord. Så om ni har planer på en middag på en speciell restaurang, be hotellet boka bord åt er! De populära ställena bokas snabbt upp!

Jag har förresten klassificerat ställena efter prisnivå, där $$$ är dyrast och $ billigast. Vill du läsa mer om all god mat som du borde äta i Vietnam? Titta in i min Matguide till Vietnam!

Bästa flodutsikten – Hoi An Riverside på hotell Anantara

En liten promenad från Hoi Ans centrum, ligger det femstjärniga hotellet Anantara. Hotellet har flera restauranger, men den bästa av dem – Hoi An Riverside – ligger precis vid floden. Här serveras vietnamesisk mat som är både vällagad och vacker att titta på. Det är lugnt och tyst (inte så vanligt i Hoi An) och det enda som hörs är alla båtar som puttrar på utefter floden. Vi åt vietnamesiska vårrullar, pho och cao lau och allt var väldigt gott. Men med denna utsikt är det svårt att inte ha det bäst.

Prisnivå: $$$

Hoi An Riverside
1 Phạm Hồng Thái
Cẩm Châu
Hội An

Hoi An Riverside

Bästa takbaren – The Deck

Den bästa (och enda) takbaren i Hoi An är The Deck. The Deck ligger på taket av det femstjärniga hotellet Hotel Royal Hoi An, ett MGallery hotell av Sofitel. Hotellet är otroligt snyggt och det är även takbaren. Här uppe vid poolen bjuds du på vidsträckta vyer över Thu Bon-floden och gamla stadens hustak. Ett ställe som vi gärna hade hängt på flera gånger! En nackdel med stället är dock att det är väldigt väderberoende och baren saknar helt väggar. När vi var här drog ett rejält åskväder in med starka vindar, vilket gjorde att vi fick svepa vår happy hour drink och bege oss från taket för att undkomma ovädret. Så gå hit en kväll när det inte ser ut att bli regn!

Prisnivå: $$$ (om du inte är här under happy hour)

The Deck
39 Dao Duy Tu
Hội An

The Deck

Mest populära kocken – Morning Glory

En av stans kändiskockar är Miss Vy, som äger 8 restauranger i Hoi An. Miss Vy äger inte bara restauranger, utan håller även i matlagningskurser och har skrivit en kokbok. Morning Glory är hennes fjärde restaurang, som serverar traditionella vietnamesiska rätter och street food-favoriter. Otroligt populärt, alltid fullsatt av både lokala bybor och turister. Menyn är väldigt omfattande och allt vi åt var riktigt gott och väldigt prisvärt.

Prisnivå: $$

Morning Glory Original
106 Nguyễn Thái Học
Phường Minh An
Hội An

Morning Glory

Prisvärt mitt i smeten – Madam Kieu

Precis bredvid nattmarknaden ut på ”ön” mitt i Thu Bon River, ligger Madam Kieu. Här är det fullt ös hela kvällarna med massor med folk i rörelse. På Madam Kieu är det är lika populärt att hänga med polarna och ta en öl, som att äta middag. Menyn är klassiskt vietnamesisk och det här var första stället som vi åt White Roses på – något ni måste prova när ni är i Hoi An! Var nog faktiskt ett av de billigaste ställena vi åt på under vår resa, men ändå väldigt bra!

Prisnivå: $$ (kanske snarare 1,5 $)

Läs mer
Sunrise Premium Resort Hoi An (1)

Madam Kieu
43 Nguyễn Phúc Chu
An Hội
Hội An

Madam Kieu

Bästa krogupplevelsen – Home Hoi An

Home Hoi An blev vår stora favorit på resan. Det här stället är väldigt populärt och restaurangen kryllar av lokala brudpar, uppklädda familjer och välklädda turister. Det är inte billigt i vietnamesiska mått mätt, men upplevelsen är riktigt bra. Det här är en vietnamesisk restaurang i internationell klass, med fokus på lokala specialiteter. Miljön är i fransk kolonial stil och allt känns väldigt genomtänkt. Här bokar ni bord i förväg (på deras webbplats) för att vara säkra på att få plats.

Prisnivå: $$$

Home Hoi An
112 Nguyễn Thái Học
Phường Minh An
Ancient Town

Home Hoi An

Populärt med flodutsikt – Cargo Club

Sist på vår lista, men inte minst, ligger ännu en av Ms Vys skapelser – Cargo Club. Vi visste inte om att det var samma ägare som Morning Glory förrän efteråt, men vi hade antagligen gått hit i alla fall. Populärt för sitt fantastiska franska bröd, är detta inte bara ett café utan även en restaurang. Uteserveringen på ovanvåningen med utsikt över floden, fylls snabbt på kvällarna. Det gäller att vara här i tid för ett bord. Cargo Club serverar en mix av rätter från hela världen, även om vi bara åt från den vietnamesiska delen av menyn. Gott och trevligt, men kanske lite mer turister än på de andra ställena.

Prisnivå: $$

Cargo Club
107D Nguyễn Thái Học
Hội An

Cargo Club
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
1
Läs kommentarer (3)
  • ÅÅÅÅh!!! Så mycket jag nu längtar till fina Hoi An. Vi har ätit på allt ifrån gatustånd till finare restauranger i våra Asienresor. Den gången jag blev sjuk var på en sk finrestaurang i Hanoi. Här fick jag tips på olika fantastiska ställen att pröva då vi kommer dit nästa gång.

  • Vi var här första gången för 20 år sedan och tillbaka efter 3 år och skall nu tillbaka igen . Vi älskade staden och hoppas att den fortfarande är lika bra än .

    • Det är nog väldigt annorlunda nu jämfört med 20 år sedan. Det var mycket asiatiska turister när vi var där innan pandemin och det ska vara ännu mer turister nu. Hoppas ni kan undvika värsta högsäsongen, för det är fortfarande en väldigt charmig stad!

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.