Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotell Boutique Hoi An Resort – Vietnam

Hotell Boutique Hoi An Resort – Vietnam

  • Vi bodde under delar av resan till Hoi An på Boutique Hoi An Resort vid stranden Cua Dai. Här är vår recension av vistelsen!

Det finns gott om hotell i området kring Hoi An i Vietnam, men antalet hotell med bra standard och strandaccess är inte alltför många. Vi bodde den första delen av vår vistelse i Hoi An på det fyrstjärniga hotellet Boutique Hoi An Resort, ett hotell i kolonial stil på stranden vid Cua Dai, 6 km från Hoi An centrum.

Läget och omgivningar

Med ett perfekt läge direkt på en bred, ren och vacker strand, ligger de vita 3-våningshusen som små dekorerade sockerbitar. Det är nära till centrala Hoi An (6 km) och hotellet har en gratis shuttle bus som åker fram och tillbaka till hotellet i princip en gång i timmen under eftermiddag/kväll. Vill man ta en taxi istället så kostar det mellan 70 000-100 000 dong (ungefär 30-45 kronor) enkel resa.

Boutique Hoi An Resort har en mycket välskött och fin trädgård med massor av härlig frangipani i olika färger och kokospalmer som skyddar mot solen.

Ett stort plus är att vi knappt sett varken mygg eller flugor på området, mycket skönt!

Rummen

Ljusa, välstädade rum med balkong och en toalett med både dusch och badkar. Vi hade bokat ett Deluxe-rum med utsikt mot trädgården och fick ett rum i ett av husen bredvid huvudbyggnaden. Rummet låg på 1:a våningen, men ”trädgården” visade sig vara mot baksidan av hotellet och mot en livlig fotbollsplan. Inte riktigt vad vi hade hoppats på.

Dotterns extrasäng tog de ganska så saftigt betalt för (400 kronor per natt), men alternativet med ett rum till hade såklart blivit ännu dyrare. Rummet har inte plats med mer än en extrasäng.

På rummet fanns möjlighet att göra kaffe/te, ett värdeskåp, badrock och tofflor och en hårtork. Badprodukterna var fyllda i glasflaskor (vilket är bra för miljön), men det saknades balsam. Som tur var hade jag tagit med eget schampo/balsam, annars hade håret varit som swinto! Gratis vattenflaskor fylldes på varje dag.

Boutique Hoi An Resort har även några villor med egen pool för större familjer, de ligger väldigt fint precis vid stranden.

Restauranger

Hotellet har fyra ställen där du kan beställa mat, en huvudrestaurang, en strandbar, en poolbar och en lobbybar. Huvudrestaurangen serverar någon typ av franskinspirerad meny, vilket inte riktigt var det som vi var ute efter när vi är i Vietnam, så vi åt inte där någon kväll. Dock åt vi desto oftare lunch i poolbaren och på strandbaren.

Frukosten serveras i huvudrestaurangen och har det vanligaste – bröd, yoghurt, frukt, varma rätter och en äggstation som även serverar pho och andra nudelsoppor. Kaffe serveras som du vill ha det – laffe, cappucino eller kallt vietnamesiskt kaffe – you name it. Det enda som jag har att anmärka på denna frukost är att det var väldigt varmt i frukostbuffén och kylningen var otillräcklig. Svettig ost, varma skaldjurssallader och rinnande smör känns inte så bra i värmen, så vi åt frukost lite tidigare än vanligt för att minska risken för eventuella magproblem. (Nu mådde vi inte dåligt, så det var säkert lugnt!)

Pool och strand

Poolen ligger som en turkos dröm mitt bland palmerna. Det finns gott om stolar och vi var oftast först vid poolen när vi moffade oss ner vid 10-rycket. Det finns högar med handdukar, så det är bara att plocka så många du behöver. Då detta är ett hotell mer inriktat mot vuxna, tillåts inte bollar i poolen, så om vi ville kasta boll så gick vi ner till stranden.

Poolen har en grundare del för de små, men halva poolen är 1,60 djup, så jag fick stå på tå. Det finns en liten plaskpool för de riktigt små, den har dock inget soltak.

Stranden är väldigt fin, ren och vit och det finns gott om solstolar även här. Observera att sträckor av stranden längre österut är drabbad av erosion, men här vid hotellet var stranden relativt opåverkad.

Läs mer
Hoi An

Vi mötte inte en enda försäljare på stranden, vilket var väldigt lugnt och skönt. Även på stranden fanns handduksservice.

Service

Hotellet har väldigt vänlig och hjälpsam personal och hotellet var rent och städat varje dag. Wifi var dock lite svajjigt och inte speciellt snabbt, men det räckte för dotterns netflixande.

Vi bokade transport från flygplatsen till hotellet, och blev upphämtade av en svart modern och lyxig Mercedes av en chaufför i vit skjorta. Perfekt avkoppling efter en red eye flight.

Det visade sig att vi även kunde hyra en av hotellbilarna med chaufför för att åka på utflykter, så vi bokade 12 timmar med samma Mercedes och chaufför för att åka till Hue (3-4 timmar enkel väg). Detta kostade oss 3 miljoner Dong, vilket motsvarar ungefär 1300 kr för transport och inträden där hela dagen anpassades efter oss. Otroligt prisvärt och skönt med en säker bil i detta trafikkaos! Loved it!

Hotellet har även ett spa och ett gym, men vi testade inte dessa.

Så vad blev familjebetyget?

Boutique Hoi An Resort är ett hotell som förtjänar sina fyra stjärnor. Fräscht rum och jättefin pool och strand. Det enda som inte kändes helt 100% var restaurangerna, men frukosten var ok och kvällarna tillbringas ändå inne i Hoi An, så det var inte ett speciellt stort problem. För priset (1000 kr/natt) fick vi mycket hotell för pengarna. Ett ställe att se fram emot om du ska till Vietnam!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.