Bloggportalen
Meny
Thailand

Nybörjarmisstag när du reser till Thailand

Thailandsresenärer är vi allihopa! Den här listan är inte specifika tips för Thailand, det skulle kunna gälla för alla varma länder runt om i världen. Så alla ni förstagångsturister till Costa Rica/Malaysia/Mauritius/Indien-resenärer – this one is for you!

Tips 1: Solen ÄR stark

Det tål att upprepas: Ja, du bränner dig även under en molnig dag. Ja, det är ute med 80-talssolbränna. Klä på barnen soltröjor med UV-skydd och hatt och se till att du själv håller dig till högsta möjliga solskyddsfaktor och parasoll. En lyckad semester mäts inte i solbränna. Rynkor och hudskador gör ingen glad.

Tips 2: Elefanter och tigrar är vilda djur

Alltför många resenärer hoppar glatt på en eftermiddag med elefantridning och fotografering med tigrar. Gör inte det! Misshandlade elefanter, förslavade apor och drogade tigrar är inget annat än djurplågeri. Lägg hellre pengarna på Världsnaturfonden och låt de vilda djuren förbli vilda.

Tips 3: Myggorna är jävligare

Undvik att bli biten av mygg. Inte bara för att myggor i tropikerna sprider både Denguefeber och Malaria, utan även för att alla bett i värme har en tendens att bli stora inflammerade bölder. Ta med dig antihistamintabletter om du vet att du kan reagera och se till att du har myggmedel – både på dagen och på natten.

Tips 4: Tänk på vad du äter

Glass är jättegott, men glass som smält och fryst och smält och fryst är inte en jättebra idé i tropikerna. Se upp med gatustånd med färsk kyckling (hur diskar de kniven mellan de skär i rå och tillagad kyckling?), färsk frukt (tvättar de frukten, och i så fall i vad för slags vatten?), öl på fat och allt som serveras rått.

Tips 5: Allt som måste importeras, är dyrt

Finns det svenskt kaffe på hotellet? Antagligen inte. Spelar det någon roll? Antagligen inte. Njut av landets traditioner och ät och drick lokal mat, så håller budgeten mycket bättre. Du behöver inte en Corona i Thailand, en Chang går precis lika bra.

Tips 6: Du svettas mer än du tror

Ont i huvudet lite mer än vanligt? Drick vatten, inget annat. 2-3 liter per dag. Vänta inte tills du känner dig törstig – då är du redan på väg att bli uttorkad.

Tips 7: Du kan inte dricka kranvattnet

Utgå alltid från att du inte kan borsta tänderna i kranvattnet om du är i Asien, Afrika eller Sydamerika. Det finns undantag såklart – Aruba, Australien, Japan, Nya Zeeland, Kanada, Hong Kong, Singapore, USA och i princip hela Europa – men chansa inte innan du är säker. Finns det gratis vatten på flaska i rummet är det ett tecken på att de inte förväntar sig att du ska dricka kranvatten.

Vill du läsa mer om Thailand?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

1 kommentar

  • Oscar Andren
    3 september, 2023 at 0:02

    Trevliga bilder från Asien i din blogg.

    Svara

Skriv en kommentar