Bloggportalen
Nu läser du artikeln
7 tips inför första resan till Thailand

7 tips inför första resan till Thailand

  • Ska du resa till Thailand (eller ekvatorn) för första gången?
  • Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på!
Matstånd i Thailand

Thailandsresenärer är vi allihopa – vissa mer erfarna än andra. Den här listan är inte specifika tips för Thailand, det skulle kunna gälla för alla varma länder runt ekvatorn. Så alla ni förstagångsturister till Thailand/Costa Rica/Malaysia/Mauritius/Indien – this one is for you!

1. Solen är verkligen stark

Det tål att upprepas: Ja, du bränner dig även under en molnig dag. Ja, det är ute med 80-talssolbränna. Klä på barnen soltröjor med UV-skydd och hatt och se till att du själv håller dig till högsta möjliga solskyddsfaktor och parasoll. En lyckad semester mäts inte i solbränna. Rynkor och hudskador gör ingen glad.

2. Elefanter och tigrar är vilda djur

Alltför många resenärer hoppar glatt på en eftermiddag med elefantridning och fotografering med tigrar. Gör inte det! Misshandlade elefanter, förslavade apor och drogade tigrar är inget annat än djurplågeri. Lägg hellre pengarna på Världsnaturfonden och låt de vilda djuren förbli vilda.

3. Myggorna är jävligare

Undvik att bli biten av mygg. Inte bara för att myggor i tropikerna sprider både Denguefeber och Malaria, utan även för att alla bett i värme har en tendens att bli stora inflammerade bölder. Ta med dig antihistamintabletter om du vet att du kan reagera och se till att du har myggmedel – både på dagen och på natten.

The Surin, Phuket

4. Tänk på vad du äter

Glass är jättegott, men glass som smält och fryst och smält och fryst är inte en jättebra idé i tropikerna. Se upp med gatustånd med färsk kyckling (hur diskar de kniven mellan de skär i rå och tillagad kyckling?), färsk frukt (tvättar de frukten, och i så fall i vad för slags vatten?), öl på fat och allt som serveras rått.

5. Allt som måste importeras, är dyrt

Finns det svenskt kaffe på hotellet? Antagligen inte. Spelar det någon roll? Antagligen inte. Njut av landets traditioner och ät och drick lokal mat, så håller budgeten mycket bättre. Du behöver inte en Corona i Thailand, en Chang går precis lika bra.

Läs mer
The Slate - Phuket

6. Du svettas mer än du tror

Ont i huvudet lite mer än vanligt? Drick vatten, inget annat. 2-3 liter per dag. Vänta inte tills du känner dig törstig – då är du redan på väg att bli uttorkad.

Hua Hin - Thailand

7. Du kan inte dricka kranvattnet

Utgå alltid från att du inte kan borsta tänderna i kranvattnet om du är i Asien, Afrika eller Sydamerika. Det finns undantag såklart – Aruba, Australien, Japan, Nya Zeeland, Kanada, Hongkong, Singapore, USA och i princip hela Europa – men chansa inte innan du är säker. Finns det gratis vatten på flaska i rummet är det ett tecken på att de inte förväntar sig att du ska dricka kranvatten.

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
1
Jag vill åka hit!
1
Varit här och älskade det!
2
Läs kommentarer (1)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.