7 tips inför första resan till Thailand

Thailandsresenärer är vi allihopa – vissa mer erfarna än andra. Den här listan är inte specifika tips för Thailand, det skulle kunna gälla för alla varma länder runt ekvatorn. Så alla ni förstagångsturister till Thailand/Costa Rica/Malaysia/Mauritius/Indien – this one is for you!

1. Solen är verkligen stark

Det tål att upprepas: Ja, du bränner dig även under en molnig dag. Ja, det är ute med 80-talssolbränna. Klä på barnen soltröjor med UV-skydd och hatt och se till att du själv håller dig till högsta möjliga solskyddsfaktor och parasoll. En lyckad semester mäts inte i solbränna. Rynkor och hudskador gör ingen glad.

2. Elefanter och tigrar är vilda djur

Alltför många resenärer hoppar glatt på en eftermiddag med elefantridning och fotografering med tigrar. Gör inte det! Misshandlade elefanter, förslavade apor och drogade tigrar är inget annat än djurplågeri. Lägg hellre pengarna på Världsnaturfonden och låt de vilda djuren förbli vilda.

3. Myggorna är jävligare

Undvik att bli biten av mygg. Inte bara för att myggor i tropikerna sprider både Denguefeber och Malaria, utan även för att alla bett i värme har en tendens att bli stora inflammerade bölder. Ta med dig antihistamintabletter om du vet att du kan reagera och se till att du har myggmedel – både på dagen och på natten.

The Surin, Phuket

4. Tänk på vad du äter

Glass är jättegott, men glass som smält och fryst och smält och fryst är inte en jättebra idé i tropikerna. Se upp med gatustånd med färsk kyckling (hur diskar de kniven mellan de skär i rå och tillagad kyckling?), färsk frukt (tvättar de frukten, och i så fall i vad för slags vatten?), öl på fat och allt som serveras rått.

5. Allt som måste importeras, är dyrt

Finns det svenskt kaffe på hotellet? Antagligen inte. Spelar det någon roll? Antagligen inte. Njut av landets traditioner och ät och drick lokal mat, så håller budgeten mycket bättre. Du behöver inte en Corona i Thailand, en Chang går precis lika bra.

6. Du svettas mer än du tror

Ont i huvudet lite mer än vanligt? Drick vatten, inget annat. 2-3 liter per dag. Vänta inte tills du känner dig törstig – då är du redan på väg att bli uttorkad.

Hua Hin - Thailand

7. Du kan inte dricka kranvattnet

Utgå alltid från att du inte kan borsta tänderna i kranvattnet om du är i Asien, Afrika eller Sydamerika. Det finns undantag såklart – Aruba, Australien, Japan, Nya Zeeland, Kanada, Hongkong, Singapore, USA och i princip hela Europa – men chansa inte innan du är säker. Finns det gratis vatten på flaska i rummet är det ett tecken på att de inte förväntar sig att du ska dricka kranvatten.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Om mig

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 60 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resesajten Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Relaterade artiklar

Hotell Cape Nidhra – Hua Hin – Thailand

Cape Nidhra är ett av Hua Hins hotelloaser. Checka in och njut!

Hua Hin eller Phuket? Vad är bäst i lågsäsong i Thailand?

Vart i Thailand ska man åka? Vilken av svenskfavoriterna Hua Hin och Phuket är egentligen bäst under svenska sommarmånaderna? Här kommer Thailandsduellen!

Hotellrecension: The Slate, Phuket – Thailand

The Slate på Phukets nordvästra kust, är en underbar oas för designkräsna familjer.

Flyga med Bangkok Airways – Thailand

Hur är det egentligen att flyga med Bangkok Airways? Vi har testat en av deras internationella linjer mellan Bangkok och Da Nang!

Miracle lounge på Bangkok Airport (Suvarnabhumi) – Thailand

Dagens loungetips för dig med Priority Pass - en riktigt bra lounge i Bangkok.

Fotoalbum från Phuket – Thailand

Phuket har många fina stränder och vackra hotell. Här är några av mina bilder från mina besök på ön genom åren!

Ännu mer reseinspiration

Miracle lounge på Bangkok Airport (Suvarnabhumi) – Thailand

Dagens loungetips för dig med Priority Pass - en riktigt bra lounge i Bangkok.

Flyga med Bangkok Airways – Thailand

Hur är det egentligen att flyga med Bangkok Airways? Vi har testat en av deras internationella linjer mellan Bangkok och Da Nang!

Hotell Cape Nidhra – Hua Hin – Thailand

Cape Nidhra är ett av Hua Hins hotelloaser. Checka in och njut!