Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Hotellrecension: The Surin, Phuket – Thailand

Hotellrecension: The Surin, Phuket – Thailand

  • The Surin är en av Phukets gömda pärlor. Här vid den orörda stranden Pansea beach hittar du lugnet.
The Surin, Phuket

The Surin ligger på Phukets bästa strand, Pansea beach, med sina över 100 vita villor gömda i bakom palmblad och bananplantor utefter en kulle. Stranden är privat och hotellet ligger lugnt och enskilt, men med gångavstånd ner till Surin beach och ett större utbud av restauranger. Till skillnad från resten av stränderna på Phuket, finns här fortfarande möjlighet att ligga i en solstol på stranden och hotellet ser till att det finns solstolar till alla som önskar.

The Surin, Phuket
The Surin, Phuket

Arkitektur och omgivningar

Hotellet ser ut som en hemlig skurkvilla i James Bond och arkitekturen är både slående, modern och tilltalande. Uppför kullen slingrar sig branta trappor och det är inte omöjligt att det är över 100 trappsteg till er vita villa – speciellt om ni bokat en av de billigare kategorierna. Men om ni inte har problem med era knän eller behöver barnvagn, är trapporna skön motion. 

The Surin - Phuket
The Surin på Phuket, Thailand

Rum

De små villorna har vita och grå rum med trädetaljer, marmorgolv och en egen terass med solstolar. Många rum har härlig utsikt över poolområdet och stranden. Välutrustat med gratis vatten i hotellets egna flaskor, sköna dusch- och kroppsprodukter, myggspray och espressomaskin. Extrasängen för barn var en riktig säng, vilket bidrog till skön sömn för hela familjen. Bra wifi över hela hotellet, även på stranden och vid poolen. Luftkonditionering i sovrummet. 

The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket

Pool och strand

Den hexagonala, visuellt vackra svarta poolen är hotellet signatur. Gud vilken pool! Grund i kanterna och djup i mitten, så den funkar för lite äldre barn som kan simma. Det finns även en plaskpool för små barn.

The Surin, Phuket

Stranden rengörs dagligen och är både finkornig och kantad med palmer. Då det inte går att komma ner på stranden utan att gå genom receptionen, är det bara hotellgäster på stranden och ingen trängsel. Vi åt frukost i lugn och ro varje dag och trots att vi inte var ute vid poolen förrän vid 10-snåret, så var vi oftast först.

The Surin, Phuket

Mat och dryck

Hotellet har 3 restauranger och en strandbar. Vi provade alla restaurangerna och var mycket nöjda med allt vi åt. Både det internationella köket och det thailändska. Bäst var den lätthalstrade tonfisken i röd curry och nudelsoppan med dumplings som jag återkom till hela tiden. V

The Surin, Phuket

älutrustad frukost med allt du behöver och lite till, med en fantastisk utsikt över stranden och poolområdet. Snabb och uppmärksam service som rensar tallrikar hela tiden. Servicen vid poolen var också bra, men där var väntetiden lite längre. Strandbaren hade happy hour varje kväll vid solnedgången, så där hängde de flesta gästerna innan middagen.

The Surin, Phuket

Service

Toppenpersonal och fantastisk service generellt! Vi fick problem med vår luftkonditionering första dagen och det rann vatten utefter taket och golvet, men så snart vi hade informerat receptionen om problemet så skickade de en kille för att fixa det. Då det inte gick att fixa snabbt, så erbjöd de oss att byta till en större villa närmre vattnet, vilket vi tackade ja till. Hotellet tog hand om vår flytt mellan husen och som plåster på såren fick vi en flaska Cote-de-Rhone. Problemet löst och alla nöjda.

Läs mer
Miracle Lounge Bangkok

The Surin, Phuket

Barnvänligt

Redan vid incheckning kommer barnen i fokus. Som incheckningspresent får alla barn en liten väska med strandleksaker och pyssel, så att de kan springa direkt ut på stranden och börja bygga sandslott. Det är inga problem att få maten i restaurangerna anpassade till exakt det barnen vill ha, och i pannkakskön får de gå före. Men hotellet passar utan tvekan bäst för barn som är tillräckligt stora för att kunna gå själva i trapporna, annars kan det bli tungt att bära för mamma och pappa.

Så vad blir det samlade familjebetyget? Riktigt riktigt bra! En oas på Phuket för dig som vill undvika charterturister och få en paradisstrand nästan för dig själv. Hit kommer vi gärna tillbaka för att vila upp oss!

The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
The Surin, Phuket
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.