Bloggportalen
Nu läser du artikeln
Wild Wadi vattenland i Dubai – Förenade Arabemiraten

Wild Wadi vattenland i Dubai – Förenade Arabemiraten

  • Vattenparken Wild Wadi i Dubai bjuder på en blöt dag med spänning, skratt och galna upptåg - hela familjen hade en riktig toppendag här! High five på den!

Vi har tillbringat en heldag på ett av Dubais största vattenland i 40-gradig värme och haft så kul att hela familjen high-fiveade på vägen ut. Vad var det som var så kul och vad kostar en dag här?

(Tyvärr inga bilder inifrån parken, jag åkte och skrek utan mobil istället för att fota!)

Läge

Wild Wadi ligger vid stranden i skuggan av det kända hotellet Burj Al Arab. Här har hotellkedjan Jumeirah (som också äger Wild Wadi) sitt stora hotellkomplex Madinat, med allt från vattenfyllda kanaler till en egen souk. Bor man på något av Jumeirah-hotellen tar man sig enkelt hit med skyttelbussen som går mellan hotellet, vattenlandet och Mall of the Emirates. Annars är taxi prisvärt i Dubai.

Åkturer

Man kan dela upp vattenlandet i en stor barndel (med mindre vattenrutschkanor, lekpark och bad) och badet för alla över 1,10 meter. Vi hängde enbart i attraktionerna från 1,10 m.

De flesta åkturerna åker du på en uppblåsbar ring – för en eller två personer, men vissa rutschkanor har ringar för upp till 4 personer. Det finns åkturer som inte kräver uppblåsbar ring: ”Wipeout” och ”riptide” (vågor som du surfar på) och ”Jumeirah Sceirah” (fritt fall i en tub i en vattenrutschbana från ett 30 meter högt torn). Vi testade ingen av föregående två, utan gick enbart på åkturerna med uppblåsbara ringar!

Våra två favoriter var Master Blasters och Burj Surj som vi åkte på repeat!

Master Blaster är en berg-och-dalbana på vatten, där du genom rejält starka strömmar drivs både uppför och nedför för branta krön och kurvor. Otroligt roligt! Åker man på en enmannaring snurrar du runt och åker lika mycket framåt som bakåt. Åker du tvåmannaringen snurrar du inte runt. Beroende på var du startar och vilken väg du tar dig framåt har du en 10-15 minuter lång åktur att se fram emot! En av de bästa partierna är ”tunnel of doom”, som avslutar åkturen med en kolsvart, heltäckt tunnel i hög fart. Riktigt läskigt första gången du åker, de andra gångerna är det bara en stor tunnel av lycka! Det finns två-mannaringar som passar extra bra för lite yngre vattenlandsbesökare, där den främre ringen har botten (så barnen inte kan ramla genom hålet)

Burj Surj är en 2-4-mannaring som går utför ett högt torn. I denna gigantiska vattenrutschkana går det undan! Här sitter alla åkarna på ringens botten, så ingen kan ramla ur. Var beredd på att snurra runt och på att man kommer upp i höga hastigheter!

Köer

Vi besökte vattenlandet under en vardag i 40-gradiga juni månad, vilket är början på den svettiga och heta sommaren i Förenade Arabemiraten. När vi kom in på området vid 10:30 var det inga köer någonstans. Vid klockan 14 när vi åkte, var det 10-15 minuters kö på de flesta åkturerna. De allra flesta undviker de hetaste timmarna på dagen, men jag tycker att det var helt perfekt att vara här då! Överallt finns skugga och vattnet svalkar enormt! Kom bara ihåg att dricka, för du behöver mer vätska än du kan tro i 40-gradig värme!

Då vi kom så tidigt på dagen hann vi åka rejält mycket under de två första timmarna, antagligen mer än man kan åka på en hel dag under högsäsong! Ett stort plus för lågsäsong!

Mat

Det är inte tillåtet att föra in mat på området, men det var ok att vi hade med oss egna vattenflaskor från hotellet. Vill man äta, kostar en hamburgare ”med plusmeny” (som räcker till halva familjen) ungefär 70 Dirham (cirka 170 SEK 2018). Bor du på något av Jumeirahs hotell får du dock 25% rabatt på maten, vilket gör den stora portionen helt klart värd sina pengar.

Vattenflaskor kostar 13 Dirham om du behöver köpa.

Läs mer
Förenade arabemiraten reseguide

Inträde

Gäster över 1,10 meter långa som köper biljetter i entrén betalar 336 Dirham, förköper du biljetter på internet kostar det 270 Dirham. Barn under 1,10 meter betalar 284 Dirhams / 220 Dirhams (online). Barn under 2 år är gratis.

Nu kommer den intressanta delen. För oss som familj hade detta i normala fall kostat en bra bit över 2200 kronor för ett dagspass. Men håll i er. Vi betalade inget inträde. Jag upprepar. Det var gratis för oss. Varför? Jo, för gäster som bor på Jumeirahs hotell har gratis inträde till parken så många gånger som de vill under sin vistelse.

Det enda vi betalade för, förutom mat, var en kostnad för hyran av ett litet skåp för 48 Dirhams.

Det går att betala med kontanter inne på området, men om du vill slippa springa fram och tillbaka till ditt skåp, så kan du ladda ditt armband (alla gäster bär ett armband) med pengar vid entrén. Då handlar du kontantfritt inom området. Allt som blir över på armbandet får du tillbaka i kontanter.

Så, vad blev slutbetyget?

Sjukt roligt, hela familjen skrek sig hesa av skratt och ylande. Vi vill åka tillbaka! Gärna när det är så här lagom långa köer! Dock skulle vi nog maxat dagen mer om vi betalat inträdet, nu prioriterade vi istället en afternoon tea på vårt hotell. Men vi fick verkligen åka massor på de 5 timmarna vi var här!

Har du varit här? Vad tyckte du om resmålet?
Been there - gillade inte!
0
Inte sugen alls på att åka hit!
0
Jag vill åka hit!
0
Varit här och älskade det!
0
Läs kommentarer (0)

Lämna en kommentar - då blir jag glad!

Your email address will not be published.

© 2023 Rucksack reseblogg. All Rights Reserved.