Meny
Hongkong

8 billiga nöjen i Hongkong

En semester i Hongkong kan sällan klassas som en budgetsemester. År efter år utnämns Hongkong till en av Asiens dyraste städer, där hotellpriserna ofta kan jämföras med New York. Men låt dig trots detta inte avskräckas att åka till hit även på en tight budget. Mycket att det bästa i Hongkong passar hela familjen och är till och med gratis!

Besöka tempel

Hongkong har, trots sin ringa yta, mängder med vackra små tempel intryckta i skuggan av höghusen. Mest känd är Man Mo-templet med alla sina stora rökelser som hänger som stora klockor från taket. Inträdet till templen är gratis.

Tempel

Titta på Hong Kong Skyline

Näst efter Manhattan är nog Hongkongs skyline den mest kända i världen. Promenera efter vattnet på Kowloon-sidan och titta på lasershowen Symphony of Lights (gratis) som utspelar sig varje kväll från höghusens tak.

Hong Kong Skyline

Fönstershoppa i Mongkok

Så mycket människor, så mycket mat och så många marknader och små butiker! Här kan du gå runt i timmar och titta på allt från krims-krams till kläder och elektronik. Temple street nightmarket är en av de mest kända.

Hong Kong Shopping in Mongkok

Besök en park

Hongkong-borna älskar sina parker och Nan Lian Garden är en av de mysigaste. Med bonsaiträd och lotusdammar ligger denna oas vid Diamond hill, omgiven av höga bostadshus. Gratis inträde både till parken och till Chi Lin Nunnery som ligger i parken. En annan sevärd park som ligger mer centralt är den stora Hong Kong Park vid Admirality.

Hong Kong Parks

Besök fågelmarknaden

Rad efter rad av vackra bambuburar med skönsjungande fåglar. Här i Yuen Po Bird Garden träffas de gamla kinesiska männen med sina husdjur och låter sångfåglarna sjunga tillsammans. Missa inte försäljningen av levande föda – så här mycket syrsor och larver har du nog aldrig sett förut. Gratis inträde.

Läs mer om fågelmarknaden här.

Yuen Po Bird Garden, Hong Kong

Åk Star Ferry

I över 120 år har Star Ferry fraktat passagerare mellan Tsim Sha Tsui (Kowloon) och Hong Kong Island. För bara några få kronor får du en båttur med fantastiska vyer och massor av Hongkongs historia i ett svep. Inte lika snabbt som att åka tunnelbana mellan öarna, men väldigt charmigt.

Hong Kong Ferry

Besök Goldfish market

Hit till Goldfish market på Kowloon strömmar Hongkong-borna för att köpa akvariefisk i plastpåse. Enligt Feng Shui bringar fiskar lycka till hemmet, vilket gör akvariefiskar till väldigt populära husdjur. Rad efter rad av exotiska fiskar finns till salu här, vissa fiskar så stora att de knappt går att ta med sig på tunnelbanan.

Hong Kong Fishmarket

Titta på Hong kongs arkitektur

Det man som turist mest gör i Hongkong är nog ändå att bara insupa atmosfären – och som tur är är den helt gratis. Denna mix av koloniala hus och moderna skyskrapor mixade med kinesisk kultur och skitiga gränder är alldeles underbar. Promenera runt, titta upp och fascineras av alla små detaljer – tvätten som hänger ut genom fönstret på 15:e våningen, bambuställningarna som fortfarande används för att bygga hus och dofterna från den grillade ankan i gatuståndet.

Hong Kong Architecture
Vill du läsa mer om Hongkong?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar