Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Hongkong

8 billiga nöjen i Hongkong

En semester i Hongkong kan sällan klassas som en budgetsemester. År efter år utnämns Hongkong till en av Asiens dyraste städer, där hotellpriserna ofta kan jämföras med New York. Men låt dig trots detta inte avskräckas att åka till hit även på en tight budget. Mycket att det bästa i Hongkong passar hela familjen och är till och med gratis!


#1: Besöka tempel

Tempel

Hongkong har, trots sin ringa yta, mängder med vackra små tempel intryckta i skuggan av höghusen. Mest känd är Man Mo-templet med alla sina stora rökelser som hänger som stora klockor från taket. Inträdet till templen är gratis.


#2: Titta på Hong Kong Skyline

Hong Kong Skyline

Näst efter Manhattan är nog Hongkongs skyline den mest kända i världen. Promenera efter vattnet på Kowloon-sidan och titta på lasershowen Symphony of Lights (gratis) som utspelar sig varje kväll från höghusens tak.


#3: Fönstershoppa i Mongkok

Hong Kong Shopping in Mongkok

Så mycket människor, så mycket mat och så många marknader och små butiker! Här kan du gå runt i timmar och titta på allt från krims-krams till kläder och elektronik. Temple street nightmarket är en av de mest kända.


#4: Besök en park

Hong Kong Parks

Hongkong-borna älskar sina parker och Nan Lian Garden är en av de mysigaste. Med bonsaiträd och lotusdammar ligger denna oas vid Diamond hill, omgiven av höga bostadshus. Gratis inträde både till parken och till Chi Lin Nunnery som ligger i parken. En annan sevärd park som ligger mer centralt är den stora Hong Kong Park vid Admirality.


#5: Besök fågelmarknaden

Yuen Po Bird Garden, Hong Kong

Rad efter rad av vackra bambuburar med skönsjungande fåglar. Här i Yuen Po Bird Garden träffas de gamla kinesiska männen med sina husdjur och låter sångfåglarna sjunga tillsammans. Missa inte försäljningen av levande föda – så här mycket syrsor och larver har du nog aldrig sett förut. Gratis inträde.

Läs mer om fågelmarknaden här.


#6: Åk Star Ferry

Hong Kong Ferry

I över 120 år har Star Ferry fraktat passagerare mellan Tsim Sha Tsui (Kowloon) och Hong Kong Island. För bara några få kronor får du en båttur med fantastiska vyer och massor av Hongkongs historia i ett svep. Inte lika snabbt som att åka tunnelbana mellan öarna, men väldigt charmigt.


#7: Besök Goldfish market

Hong Kong Fishmarket

Hit till Goldfish market på Kowloon strömmar Hongkong-borna för att köpa akvariefisk i plastpåse. Enligt Feng Shui bringar fiskar lycka till hemmet, vilket gör akvariefiskar till väldigt populära husdjur. Rad efter rad av exotiska fiskar finns till salu här, vissa fiskar så stora att de knappt går att ta med sig på tunnelbanan.


#8: Titta på Hong kongs arkitektur

Hong Kong Architecture

Det man som turist mest gör i Hongkong är nog ändå att bara insupa atmosfären – och som tur är är den helt gratis. Denna mix av koloniala hus och moderna skyskrapor mixade med kinesisk kultur och skitiga gränder är alldeles underbar. Promenera runt, titta upp och fascineras av alla små detaljer – tvätten som hänger ut genom fönstret på 15:e våningen, bambuställningarna som fortfarande används för att bygga hus och dofterna från den grillade ankan i gatuståndet.

Du kanske också gillar...

No Comments

    Gör mig glad och skriv en kommentar