Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Singapore

5 hotelltips i Singapore för alla smaker

Inlägget innehåller annonslänkar till Hotels.com

Snart packar jag väskorna och åker tillbaka till en av mina absoluta favoritstäder – Singapore. Genom åren har det blivit åtskilliga resor hit och hela familjen älskar stadens myller, mat och alla aktiviteter det finns för barn.

Jag har plockat ihop en lista med tips på fem hotell som jag gärna skulle bo på när jag är i Singapore, faktiskt har jag redan bott på ett av hotellen och har bokat det igen för nästa resa! Kan ni gissa vilket?


Hippt – bo centralt på ett hotell med robotar

Jag går igång på hela konceptet på hotellet YOTEL Singapore Orchard Road och Yoshi och Yolanda – hotellets robotar som rör sig runt på hotellet och servar dig med handdukar med en glad touch screen. Läget på hotellet är fantastiskt bra, det ligger i ena änden av Orchard Road. Rummen är små med futuristisk design. Vissa rum har en extrasäng hängande på väggen, vilket gör hotellet passande även för små familjer. Vill du inte betala för frukosten finns gott om budgetställen i närheten där du kan köpa dig en billig frukostmacka. Observera – här finns ingen pool. Närmsta tunnelbana är Orchard.


Boutique – I Chinatowns myller, nära Raffles Place

AMOY är ett litet boutiquehotell med bara 37 rum mitt i det historiska myllret i China Town. Här är du omgiven av mängder av små butiker och restauranger, men har bara några hundra meter till tunnelbanan Raffles Place. Vackra detaljer i rummen och historisk miljö. Observera – här finns ingen pool.


Nyaste – Six Senses första stadshotell

Ett av de nyaste (april 2018), och i mina ögon mest spännande, hotellen i Singapore just nu är Six Senses Duxton. Om du en gång har bott på ett Six Senses hotell så vet du vad du kan vänta dig av hotellkedjans första stadshotell. Här hittar du oklanderlig enkel design i ett varsamt renoverat historiskt hus i färgstarka China Town med bara 49 rum. Här bor du lite längre från tunnelbanan (750 meter till China Town MRT), men hotellet har gratis cyklar till utlåning.


Resortkänsla – Design och flärd på resortön Sentosa

Ön Sentosa är Singapore’s lekplats, men massor av nöjen för hela familjen. Här hittar du Universal studios, vattenlandet Adventure Cove och en palmbeströdd strand. Så varför inte bo några dagar här ute på W Singapore och vila upp dig från stadens brus – det är ju poolväder året om i Singapore! W är som vanligt sensationellt designat in i minsta detalj och har en stor pool med utsikt mot havet. Hotellet har 240 rum och ett stort spa.


Klassisk lyx – Slappa i poolen vid Orchard Road

Det finns många klassiska lyxhotell i Singapore, Regent Singapore har den klassiska design du förväntar dig av ett Four Seasons, med oklanderlig service och en stor och välskött pool. Hotellet ligger i närheten av Yotel i ena änden av Orchard Road, med gångavstånd till shopping, restauranger och nöjen. Hotellet har några år på nacken (öppnade 1988), men är väldigt välskött. Närmsta tunnelbana är Orchard.

Alla hotell i denna artikel är utvalda av mig och är hotell som jag själv gärna skulle boka.

Du kanske också gillar...

No Comments

    Gör mig glad och skriv en kommentar