Meny

SENASTE INLÄGGEN

Ulvön - Höga kustens pärla

Ulvön – Höga kustens idylliska pärla

Ulvön i Höga Kustens skärgård är så mycket svensk härlighet som går att få. En nyans av idyll och ren och skär sommarlycka.

Läs mer »
Randiga berg i Petrified Forest

Petrified Forest – Den förstenade skogen i den randiga öknen

För 200 miljoner år sedan täcktes tropiska skogar i Arizona av vulkanisk lava. Träden blev med tiden en förstenad skog omgiven av en randig öken. Ett landskap som inte liknar något annat.

Läs mer »

En trasig kamera och en glad påsk

Det blev en annorlunda påsk i år, med en trasig kamera, en hel del facetime och en stor mängd skaldjur.

Läs mer »
Bad är populärt i Balestjärnens kristallklara vatten

Vandra Höga kusten-leden till Balestjärnen

Utefter Höga Kusten-leden ligger den märkliga Balestjärnen högt uppe på klippan Balesudden. En unik plats med kristallklart vatten och välbevarade trädskelett.

Läs mer »
Blue pools i Mount Aspiring

Mount Aspiring – Bland vattenfallen i de dimmiga bergen

Det är inte konstigt att Tolkiens episka äventyr spelades in på Nya Zeeland. En plats som syns ofta i filmerna är Mount Aspiring – en nationalpark med sagolika landskap bland dimmiga och regntunga berg.

Läs mer »

Spel som tar dig med på en resa

I dessa tider när vi inte kan resa, finns det istället brädspel som kan ta med oss på en resa! Här kommer tips på fem spel som tar dig med till fem olika länder och en virtuell värld.

Läs mer »

Bildsemester del 1 – Kalifornien

När man inte kan åka på bilsemester i Kalifornien, får man väl åka på BILDsemester! Häng med till Kaliforniens landsbygds alla sidor – långt ifrån storstädernas motorvägar, höghus och Hollywood-wannabies.

Läs mer »

När allt ska avbokas

Vad händer när en resa ska avbokas på grund av coronakrisen? Vi har nu (i stort sett) avbokat hela vår Greklandsresa. Det visade sig vara både enkelt och jätteomständigt…

Läs mer »
Malta

Malta – Vad var bäst, sämst och vad är bra att veta?

För en vecka sedan kom vi hem från en härlig resa till Malta. En resa som jag trodde skulle kännas som en helt vanlig resa till södra Europa, men som blev något helt annat!

Läs mer »
Sugamour - Vilnius

Caféer i Vilnus – Mina fem favoriter

Vilnius är den perfekta staden för den som gillar att fika. Sagolika, drömmiga, flummiga och klassiska. Det är bara att slå sig ner och beställa in en kaffe!

Läs mer »
Jamaica

Resor jag INTE drömmer om

Tro det eller ej, men hur mycket jag än älskar att resa så finns det platser och resor som jag INTE drömmer om. Här är min lista med glimten i ögat och kanske också lite kryddat:)

Läs mer »

Reseapotek – allt du behöver på resan

Om du blir sjuk på resan är det bra att ha med sig ett reseapotek. Här hittar du en checklista – oavsett resmål och ålder!

Läs mer »

OM Mig

Hej och välkommen till Rucksack - resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser - oavsett ålder!

Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

POPULÄRA INLÄGG

FACEBOOK

Nationalparker

Restips

SLUMPEN

Gilla

%d bloggare gillar detta: