Meny
Washington / USA

Seattle – Fotoalbum från Starbucks hemstad

Många som inte varit i Seattle känner ändå igen stadens profil. Utsiktstornet Space Needle syns vart man än vänder sig i stan. Men utsikten från tornet vittnar om något ännu läckrare än tornet i sig själv. Klara dagar ser man långt ut till havs där späckhuggarna leker och de vilda snöklädda vulkanerna som reser sig över molnen i närheten lockar till besök. Mount Rainier, Mount St Helens och Mount Adams är vulkaner som alla är del av Ring of Fire, ett område runt Stilla havet med mer än 75% av jordens aktiva vulkaner. Här befinner du dig i hetluften! Men innan du tar på dig fleecetröjan och vandringskängorna och beger dig ut i områdets många nationalparker, stanna till i stan och ta en kaffe. Du är ju ändå i Starbucks hemstad. Även om jag personligen föredrar Tully’s.

För barn är Seattle proppat med spännande aktiviteter: Se på fiskhandlare som kastar fisk i Public Market, besök Woodland Park Zoo, titta på fiskarna i Seattle Aquarium eller låt de små flygtokiga filurerna besöka Boeings fabrik eller Museum of Flight.

Vill du läsa mer från Washington?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar