Seattle – Fotoalbum från Starbucks hemstad

Många som inte varit i Seattle känner ändå igen stadens profil genom utsiktstornet Space Needle som syns vart man än vänder sig i stan. Men utsikten från tornet vittnar om något ännu läckrare än tornet i sig själv. Klara dagar ser man långt ut till havs där späckhuggarna leker och de vilda snöklädda vulkanerna som reser sig över molnen i närheten lockar till besök. Mount Rainier, Mount St Helens och Mount Adams är vulkaner som alla är del av Ring of Fire, ett område runt Stilla havet med mer än 75% av jordens aktiva vulkaner. Här befinner du dig i hetluften – ordagrant! Men innan du tar på dig fleecetröjan och vandringskängorna och beger dig ut i områdets många nationalparker, stanna till i stan och ta en kaffe. Du är ju ändå i Starbucks hemstad. Även om jag personligen föredrar Tully’s.

För barn är Seattle proppat med spännande aktiviteter: Se på fiskhandlare som kastar fisk i Public Market, besök Woodland Park Zoo, titta på fiskarna i Seattle Aquarium eller låt de små flygtokiga filurerna besöka Boeings fabrik eller Museum of Flight.

 

Seattle Placeholder
Seattle

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Grand Canyon - Arizona - USA

  Grand Canyon – nationalparken i mitt hjärta

  Det finns en risk att det här inlägget kan bli lite smörigt. Det här inlägget är inte bara en reseberättelse om Grand Canyon, utan även en liten livshistoria om hur en nationalpark i Arizona kunnat få så stor plats i mitt liv.

  OM Mig

  Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips