Meny
Stockholm-Firande
Blogg

Ny mobil och en afternoon tea på Wienercaféet

Jag är inte den som byter mobiltelefon bara för att det kommer en ny modell. Jag kanske snarare är en bromskloss och tycker att man borde använde en fungerande mobil så länge som det bara går. Eller rättare sagt, så länge som Apple tillåter att man får uppgradera operativsystemet i mobilen. Så egentligen borde jag inte bytt ut min gamla kära iPhone 6s idag. Jag borde ha pinat ut ett tag till. Tre år är väl inga år, eller? Men om man lägger till följande skavanker, så förstår ni att det kändes som att det var dags…

Det går inte att höra något i telefonen. Känns som en ganska så viktig funktionalitet i en mobil? Senaste månaderna har jag låtit som en gammal döv tant, som skrikit ”va?” i telefonen så fort någon ringt. Speciellt innan jag förstod att det var fel på min telefon och bad alla som ringde att prata högre. 🙂 Jag har rengjort, blåst, sugit(!) och hållit tummarna. Men det har bara blivit värre…

GPS:en har slutat att funka. Det har varit lite jobbigt sedan vi tappat bort vår kära Tom Tom-navigator och jag inte haft en fungerande GPS i mobilen. Mobilens GPS har funkat ibland, men den känner inte av i vilken riktning mobilen rör sig och föreslår därför konstiga vägar. Det var faktiskt lite jobbigt på bilsemestern i somras.

Hörlursuttaget glappar. Räddningen när det inte gick att höra något i mobilen, var att koppla in ett headset. Det funkade ganska så bra, tills head-set-uttaget blev glappt…

Laddningsuttaget glappar. Jag blir inte så glad när jag laddat mobilen hela natten och batteriet ändå står på 22%. Då vet jag att mobilen kommer att dö någonstans halvvägs till jobbet, oavsett om jag satt på strömsparläge eller inte. En sån där liten sak som kan förstöra en hel morgon, eller hur?

Så, tomten var snäll mot mig i år och gav mig en mobil som jag kan ta lite bättre bilder med. Tack snälla tomten! Nu har jag inga ursäkter längre för att inte ta selfies i badrumsspegeln. Eller, jo det har jag. Jag gillar ju inte selfies på mig själv.

Resten av helgen har gått åt till 80-årsfirandet av svärmor! Jag önskar verkligen att jag också en dag får uppleva den dagen, tillsammans med nära och kära och god mat. Vi har ätit gott och hängt hela helgen, med allt från ”På spåret” med popcorn i soffan, julbord på härliga restaurang Göteborg och sedan ett avslut med en afternoon tea på Wienercaféet.

Wienercaféet hade en jättefin afternoon tea, men det var lite snålt med scones. Två små miniscones per person är inte speciellt mycket, då resten av snittarna är munsbitar. Jag vet inte om de snålade för att vi var fyra eller om de snålade för att de envisades med att trycka ihop allt på ett torn? Tornet ovan var alltså för 4 personer, om någon skulle ha frågat mig hade jag gissat på att vi skulle fått det dubbla. Jag kanske är bortskämd från våra många tidigare afternoon tea i alla de klassiska städerna och hotellen i Europa, Mellanöstern och Asien? Men allt var alla fall väldigt gott och vi blev rätt så mätta.

Jag tycker verkligen om miljön på Wienercaféet, det känns faktiskt som ett riktigt café i Wien. Bakelserna var så där blanka och vackra som de ska vara,  marmorgolvet blänkte och servitrisens skjorta var krispigt vit. De hade förresten supersöta pepparkakshus med snötyngda sockerglasyrtak till försäljning, jag får ta lite inspiration härifrån till nästa års husbakande. Jag tror vi skulle kunna klara av att göra ett sånt här litet mästerverk utan alltför mycket svordomar.

Det bästa av allt med denna helg är nog ändå att vi lyckats köpa alla julklappar idag! Det tog en timme och en väldigt fokuserad shopping, men vi gjorde det! Nu kan stressnerven få vila åtminstone fram till trettondedagen. Det enda som är kvar nu att göra är att slå in julklapparna. Men det känns ju inte alltför blodigt.

Stockholm i julbelysning. Kan inte låta bli att tänka på hur lyckligt lottad jag är som bor i världens vackraste huvudstad. Jag må ha många favoritstäder runt om i världen, men Stockholm finns alltid i mitt hjärta. Jag insåg för ett tag sedan att Stockholm är den stad som jag bott längst i. Det borde jag nästan fira, eller hur? Jag må inte få kalla mig för Stockholmare enligt de inofficiella ”reglerna”, men jag får banne mig kalla Stockholm för hemma!

Nej, nu ska jag stänga ner och släcka adventsljusen och runda av denna härliga helg. Så jag slänger lite nonchalant in en selfie. Så där som jag inte brukar göra.

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • Ann-Louise Paulsson
  10 december, 2018 at 15:44

  Vad kul att det blev en ny mobil! Jag gick förbi Wienercaféet i morse och var så sugen på att gå in och ta en fika efter att vi hade pratat om det häromdagen, men ”tyvärr” så hade jag redan hunnit fika på ett annat ställe så jag får spara det till en annan gång. Jag såg att de har brunch där också, med bland annat amerikanska pannkakor, det låter ju också väldigt gott!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   11 december, 2018 at 23:42

   Såååååå skönt med en ny mobil – men har tagit en stund att lyckas få in alla appar igen. #pust. Nu kan jag blogga på telefonen igen! 🙂
   Paret bredvid oss på Wienercafeet åt eggs benedict, och det såg magiskt gott ut! Brunch låter som en hit!

Skriv en kommentar