Meny
New York / Nordamerika / Resa med barn / USA

New York med barn – Topp 6 sevärdheter

Kan man resa till New York med barn? Definitivt – säger jag! New Yorks myllrande gatuliv är en riktigt äventyr för barn i alla åldrar. Här finns tillräckligt av familjevänliga restauranger, läckra godisbutiker, ögonpoppande leksaksbutiker och interaktiva museum för att göra alla barn i skolåldern lyckliga och nyfikna. Genom att planera in både barnvänliga och vuxenvänliga aktiviteter i lika stora doser, blir storstadssemestern ett rent nöje för alla åldrar! Vår lilla E har plockat ut sina favoriter till er, här kommer hennes Topp 6-lista med sevärdheter, museum och shopping för en perfekt New York semester med barn!

Natural History Museum - New York

Tips 1: American Museum of Natural History

Dinosaurier i mängder och massor av saker som man får peta på från rymden och havet gjorde detta museum till en HIT. Minst lika bra som kusinen i London, men på amerikanskt vis anpassat för en publik som inte läser skyltar. Lättsmält och undervisande. Med fokus på familjer och hands-on. Vi orkade inte igenom hela museet på en dag, det var alldeles för stort. Välj godbitarna, annars tröttnar garanterat även den största lilla vetenskapsmannen…

www.amnh.org
Central Park West at 79th Street

DSC_1145

Tips 2: Dylans Candy Bar

I närheten av FAO ligger Dylans Candy bar. Här är tavlorna gjorda av godis. Trapporna har godis i trappstegen. Borden är fyllda med tuggummikulor. Allt andas godis. Kanske inte lika gott som på Hemmakväll – när ska amerikaner sluta med sina Jellybeans?!?! – men väldigt underhållande! Cafét / baren på översta våningen har så mycket sockerindränkta glassefterrätter och drinkar (för mamma och pappa också, här finns inte bara saft) att du inte behöver oroa dig för jetlag.

http://www.dylanscandybar.com/
1011 Third Ave at 60th St.

Central Park - New York
Central Park – New York

Tips 3: Central Park

Ibland känns det nästan som om du har gått vilse. Du går och går i parken och ser inte en skyskrapa, men så plötsligt öppnar parken upp sig till rofyllda sjöar, pavilionger och gatuartister. Perfekt ställe att rasta loss om det finns lite spring i benen kvar efter en dag på stan.

På vintern åker du skridskor, på sommaren hyr du roddbåtar och äter glass. Det finns även gott om hästdroskor som snabbt tar dig från norra till södra delen av parken. För det är en STOR park och det är lätt att glömma bort att även små och pigga fötter kan bli trötta.

Empire State Building - New York
Empire State Building – New York

Tips 4: Empire State Building

Visst kan det vara till synes oändligt långa köer till stans bästa utsikt, men om du bokar biljetterna i förväg och är preparerad med snacks för lite kötid, så blir resan till the top of the world så mycket mer njutbar. Alla barn älskar att titta i kikarna över staden och se hur människorna ser ut som små små myror på marken nedanför. Hissen upp som kittlar i magen går inte hellar av för hackor! Skippa dock att åka upp till den högsta platån – den är inomhus, mycket trång och med delvis sämre utsikt än utomhusplatån nedan.

http://www.esbnyc.com/
350 5th Ave

Gata - New York
Gata – New York

Tips 5: Chinatown Ice Cream Factory

Så där kaotiskt som det bara kan vara i Chinatown. Och var annars hittar du ingefära, durian(!) och svart sesam-glass? Lilla E var dock nöjd med en kula helt vanlig blåbärsglass. Men den fick tummen upp! Bra ställe att slinka in om vädret tillåter, innan man uppslukas av något gatuslagsmål, konstig doft eller det stora myllret av människor i China Town. I China Town är det alltid fart och fläkt.

http://www.chinatownicecreamfactory.com/
65 Bayard St New York

Govenors Island - New York
Govenors Island – New York

Tips 6: Governors Island

Bara några minuters resa med gratisfärja från Battery Park, ligger den lilla oasen Governors Island. Ett gammalt militärfort, mitt i New York, med den bästa utsikten över stadens skyline som går att erbjuda. Hit åker New York-borna för en stillsam picnic, en cykeltur utan bilar, festivaler med dans eller bara för att lära sig om stadens historia. När vi var där var det 20-tals-festival, med tusentals glada utklädda besökare som dansade och sjöng.

Färjorna sväljer mycket folk, så även om det ser ut att vara en lång kö så kommer du att komma med till andra sidan. Passa tiderna bara, så du inte missar sista båten tillbaka. OBS! Govenors Island är bara öppet under sommarhalvåret, kolla tidtabellerna!

http://www.nyharborparks.org/visit/gois.html
Battery Maritime Building located at 10 South Street

Vill du läsa mer från USA?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • New York fan
  9 januari, 2020 at 19:15

  Grymma tips! Vi ska till New York med våra 3 barn i sommar, och detta lär vi ha i åtanke. Manhattan överlag borde ju vara perfekt att resa till med barn.

  Svara
  • Eva Gyllenberg
   9 januari, 2020 at 19:30

   Vad kul! New York är perfekt för barnfamiljer – även om dollarkursen nuförtiden kan få mig att gråta över middagskostnaderna…

Skriv en kommentar