Meny
Fototips / Lightroom

Lightroom: Min preset Chocolate Brownie

Jag har det senaste året börjat använda Lightroom CC för att redigera mina bilder, vilket har gett både bilderna och mig ett stort lyft! Lightrooms största styrka är att man kan spara sina bildjusteringar som så kallade presets/förinställningar och återanvända dem om och om igen.

För att visa vad jag pratar om så har jag tagit fram en egen preset för att ge mina bilder en varm brun ton. Denna bruna ton passar jättebra att använda på vissa städer (exempelvis Budapest eller Amsterdam), men andra städer känns den helt fel på (Miami och Tokyo). Den är även jättefin på porträtt, för att ge en varmare känsla i bilden.

Vill du testa min preset i ditt Lightroom? Den är helt gratis! Högerklicka och välj “Spara länk som” för att ladda hem och testa själv: Chocolate Brownie Preset.

beforeafterlightroom1
beforeafterlightroom2
beforeafterlightroom3
beforeafterlightroom4
Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.