Meny
Julkalenderarkivet

Julkalendern: Lucka 9

Bland gejsrar, vulkaner och vildmark, vi lyckligt vandrar.
Det doftar inte rosor, men det jag bisonoxarna klandrar…

Yellowstone

Nationalparken Yellowstone är en gigantisk nationalpark i gränslandet mellan Montana, Idaho och Wyoming i USA. Nationalparken ligger på en supervulkan, i ett av världens mest vulkaniskt aktiva områden. I Yellowstone hittar du faktiskt fler gejsrar och varma källor än någon annanstans på jorden. Överallt efter vägarna möter du hjordar med bisonoxar, som gärna ställer sig i vägen för trafiken. De fiser ljudligt och konstant, så jag är osäker på om det luktade svavel på grund av de varma källorna eller bisonoxarna.

Då jag ännu inte har lyckats skriva ett inlägg om Yellowstone och jag har några hundra bilder liggande, så smyger jag in några bilder till i denna lucka 🙂

Yellowstone National ParkYellowstone National Park - BisonsYellowstone National ParkYellowstone National ParkYellowstone National ParkYellowstone National ParkYellowstone National Park

Yellowstone Placeholder
Yellowstone
Eva Gyllenberg Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

8 Kommentarer

 • Profilbild
  Ann
  9 december, 2018 at 10:33

  Oj så vackert =)
  Att se buffel i verkliga livet måste vara en fantastisk upplevelse

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   9 december, 2018 at 22:02

   Det var jättehäftigt Ann! Men herregud vad illa de luktar! Man behöver inte oroa sig för att någon turist vevar ner bilrutan och kommer för nära, fläkten går på max i bilen för att överleva! ?

 • Profilbild
  Ann-Louise Paulsson
  9 december, 2018 at 11:08

  Vilka fantastiska bilder! Jag vill omedelbart åka dit. 🙂

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   9 december, 2018 at 22:00

   Tack snälla du Ann-Louise! ???? Jag hade önskat att jag varit där med min nuvarande kamera, den gamla kameran hade inte fullt lika mycket drag i detaljerna.

 • Så härliga bilder från makalösa Yellowstone!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   9 december, 2018 at 21:54

   Tusen tack Helena! ? Yellowstone var en riktig höjdare, var där med min gamla kamera och innan jag började blogga på ”riktigt”, så det hade varit kul att åka tillbaka igen!

 • Profilbild
  Ann Rumbleinthearctic
  10 december, 2018 at 20:37

  Du får besöka Yellowstone på vintern också! Då är det minst lika vackert, och så kan man åka skidor 🙂 Kanske är det så att bisonoxarna t.o.m luktar mindre på vintern 😉

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   11 december, 2018 at 23:33

   Jaaaa! Det måste jag göra! Jag har trott att Yellowstone på vintern är nästan oframkomligt, med all snö och kyla! Jag får omvärdera! (Bra om bisonoxarna fiser lite mindre i kylan också… ?)

Skriv en kommentar