Meny
Julkalenderarkivet / USA / Washington

Julkalendern: Lucka 22 – Olympic National Park

Olympic national park

Bland vampyrer och på steniga stränder vi går
En magisk dimma, regnskog och snöklädda toppar vi får

Olympic national park

Olympic National Park i Washington state i nordvästra USA samlas tre helt olika naturupplevelser i en och samma nationalpark. Här hittar du tempererad regnskog vid de mossklädda träden i Hoh Rainforest, du hittar dimklädda stränder vid La Push och Rialto och du kan vandra bland de snöklädda bergen på toppen av Hurricane Ridge. Det här är inte ett dagsbesök, utan minst tre dagar med ett stopp på varje ställe.

Om du möjligtvis sett på Twilight-filmerna, så kommer du att känna igen dig. Hela filmserien spelades in här i området och allt som såg mystiskt ut i filmen, ser lika läckert ut i verkligheten. (Ok, det kanske är lite av en chick flick, men om ni vill få inspiration så är det värt att se om dem innan ni åker hit!)

Vill du läsa mer om Olympic National Park? Då tycker jag att du ska titta in på min långa reseguide Olympic National Park: Dimmiga stränder och alpina ängar.

Olympic National Park
Olympic National Park
Vill du läsa mer från Washington?
Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.