Meny
Australien / Julkalenderarkivet / Queensland

Julkalendern: Lucka 21 – Gadgarra National Park

Atherton-Tablelands

Kaffeplantage, vattenfall och teodlingar gröna
Vyerna i regnskogen på platån är bedårande sköna

Atherton-Tablelands

Gadgarra National Park ligger i Atherton Tablelands, den stora platån som ligger i höglandet ovanför Cairns i Queensland, Australien.  Här finns flertalet nationalparker som huvudsakligen består av regnskog. Det här är ett obebott område, med långt emellan hus och bebyggelse. Kanske är det därför som jag älskar detta ställe. Här är det alltid svalare än vid kusten och under vinterhalvåret kan den bli så kallt på nätterna att det till och med är skönt att tända en brasa.

Bilden ovan är kanske inte min vanligaste bild på bloggen. Där står jag. I pyjamasbyxor, Houdini och okammat hår. Men vad gör man inte när solen går upp över vårt lilla hus i regnskogen och alla djur och fåglar börjar vakna? Ljudnivån höjs till den milda grad att det knappt går att prata med varandra i normal samtalston. Dygnets bästa timme. Under vintern regnar det inte lika mycket som på sommaren, så när solens strålar börjar värma skogen så avdunstar stora mängder vatten från skogens alla blad. Det ser ut som moln som växer från marken och sakta stiger mot himlen. Helt magiskt.

Vi har bott två gånger i ett av de avskilda husen på bilden ovan och jag skulle väldigt gärna bo där igen. Jag väntar ju fortfarande på att få se en cassowary, den stora fågeln som nationalparken skyddar. Men tills dess får jag nöja mig med att få ha träffat King Parrots, Rainbow Lorikeets, Musky Rat Kangaroos och Lumholtz Tree Kangaroos (har inga bra svenska namn på dessa). Och en massa spindlar så klart.

Vill du läsa mer om denna underbara djungel? Titta in på Trädhuset i regnskogen: Rose Gums Wilderness Retreat.

Atherton Placeholder
Atherton
Vill du se mer från Queensland?
Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.