Meny
Julkalenderarkivet

Julkalendern: Lucka 20

Ängsö Nationalpark

En båt du behöver för att skärgården möta
På denna skärgårdsö du hittar orkidéer söta

Ängsö Nationalpark

I Roslagens skärgård hittar du en nationalparken Ängsön. Här på öarna bland de vackra ängarna och trädlundarna blommar i maj och juni stora mängder “Adam och Eva”-orkidéer och skärgården är som allra vackrast. Det finns sex olika vandringsleder som går igenom skogspartier täckta med blommande sippor, klippor och betesmark med kor. Det här är idylliskt och otroligt vackert och en perfekt dagstur från Stockholm. Det är inte helt lätt att ta sig hit utan båt, men under maj och juni brukar det gå dagsturer med Blidösundsbolaget till och från strömkajen i centrala Stockholm.

Då jag inte har skrivit om denna lilla pärla tidigare, kommer här några extra bilder 🙂

Ängsö nationalparkÄngsö nationalparkÄngsö nationalparkÄngsö nationalparkÄngsö nationalparkÄngsö nationalpark

Eva Gyllenberg Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Ann-Louise Paulsson
  20 december, 2018 at 22:56

  Vilken idyll! Hit måste jag åka när det blir vår. Hade faktiskt aldrig förr hört talas om det här stället så tack för tipset!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   20 december, 2018 at 22:58

   Vad kul att det var ett ställe du inte visste om! Boka en dagsutflykt med båt till/från centrala stan och ta med matsäck. Det är otroligt exotiskt med ängarna med alla orkidéer!

Skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: