Meny
Julkalenderarkivet

Julkalendern: Lucka 2

Historiskt klotter i Utahs dramatiska raviner
Här bland fruktodlingar och öken en obarmhärtig sol skiner

Capitol Reef - Utah

Capitol Reef National Park i Utah, USA är en ganska så hemlig och obesökt nationalpark. Vi vandrade längs flodbäddar och raviner i obarmhärtig hetta på samma väg som pionjärerna färdades för över hundra år sedan. Du kan fortfarande hitta deras klotter efter bergsväggarna. Otroligt läckert, väldigt ensligt och har du tur så möter du big horn sheep. De är nästan vanligare än vandrare. Missa inte de historiska fruktodlingarna, en solmogen aprikos smakar magiskt efter en svettig vandring!

Läs mer om våra bilsemestrar i Utah här.

Capitol Reef Placeholder
Capitol Reef
Eva Gyllenberg Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

3 Kommentarer

 • Profilbild
  Marias Memoarer
  2 december, 2018 at 15:38

  Åh, det är just såna här landskap som jag älskar ❤ Torrt och kargt och spännande

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   2 december, 2018 at 16:10

   Röda karga klippor, tystnad och ödslighet – såååå vackert!! Ett perfekt ställe för dig att utforska Maria! Lite som Australiens outback! 🙂

 • Profilbild
  Ann-Louise
  2 december, 2018 at 16:45

  Det finns så många platser jag vill utforska i Utah och nu lägger jag den här platsen till listan också! Har varit i Utah i jobbet flera ggr men då aldrig haft möjlighet att besöka några nationalparker tyvärr.

  Svara

Skriv en kommentar