Meny
Julkalenderarkivet

Julkalendern: Lucka 15

Bryce Canyon

Hoodoos så stolta ur öknen sig sträcker
En vandring i dalen absolut inte räcker

Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park i Utah, är en nationalpark som bjuder på landskap som ser ut att vara påhittade. Här på 2500 meters höjd över havet, hittar du smala klippor som skapats av erosion – så kallade hoodoos. Vissa av dem är uppemot 30 meter höga! Vandra ner i dalen bland hundratals hoodos och känn dig som en liten smurf. Men ta med dig mängder med vatten – det är otroligt varmt här på sommaren.

Läs mer om att bila i Utah i inlägget Bila i Utah & Arizona – Nationalparker och storslagna vyer.

Bryce Canyon Placeholder
Bryce Canyon
Eva Gyllenberg Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

4 Kommentarer

 • Profilbild

  Jag var i Bryce för två år sen och wow, vilken häftig park verkligen! Lyckades tajma in första snön där också och det var såå vackert!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   16 december, 2018 at 10:24

   Måste ha varit helt gudomligt vackert att vandra här med lite snö! Ett riktigt sagolandskap! Säkert en lite mer behaglig temperatur än vi hade när vi varit här (båda gångerna) mitt i sommaren…?

 • Profilbild
  FREEDOMtravel
  16 december, 2018 at 22:15

  Wow, naturen är verkligen kreativ! Kulturen i USA lockar mig inte så mycket, men naturen, fantastisk!

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   17 december, 2018 at 19:14

   Jag håller helt med dig! Naturen är helt fantastisk i USA! Jag skulle kunna skippa alla stora städer i USA och bara hänga i nationalparker de närmsta åren utan att tröttna! Även om jag erkänner att jag lite grann gillar Cowboy-kulturen också… (om man nu kan kalla den för kultur? ?)

Skriv en kommentar