Julkalendern-White Sands

Julkalendern: Lucka 10

Som kylig is den vita sanden glittra och lysa,
man undrar varför tomten vill bo i snö och frysa.

White Sands - New Mexico

White Sands National Monument hittar du i New Mexicos södra hörn, nära Mexiko. Men till skillnad från det omgivande torra landskapet, är det här inte en vanlig sandöken.  White Sands är en naturlig gipsöken. Helt kritvit och otroligt finkornig gör att dynerna på avstånd ser ut som snöklädda fjäll. På dagtid kan du åka pulka på sanddynorna, men magin sker i solnedgången. En av de vackraste platser jag någonsin besökt!

Vill du läsa mer om nationalparker i USA som passar för barn? Titta in på Nationalparker i USA – topp 7 för barn i upptäckaråldern.

White sands Placeholder
White sands

LÄMNA EN KOMMENTAR

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Svara
  Ann-Louise Paulsson
  10 december, 2018 at 15:55

  Oj oj oj, jag vågar snart inte kolla dina luckor längre. Min bucket list växer med en rasande fart. Och jag som trodde att jag hade sett så mycket i USA… Det här stället har jag hört talas om men hade inte koll på att det var så speciellt. Måste hit, också! 🙂

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   11 december, 2018 at 23:44

   Jag lovar dig att om några dagar kommer ett ställe du varit i, så den dagen växer inte bucketlisten i alla fall! ?

Lämna ett svar

Abel Tasman National Park

Julkalendern: Lucka 23

Vi på kustleden vandrar över gyllene stränder.
Det klarblå havet och kekenos är våra fränder.

Olympic national park

Julkalendern: Lucka 22

Bland vampyrer och på steniga stränder vi går.
En magisk dimma, regnskog och snöklädda toppar vi får.

Atherton-Tablelands

Julkalendern: Lucka 21

Kaffeplantage, vattenfall och teodlingar gröna
Vyerna i regnskogen på platån är bedårande sköna.

OM Mig

Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

FACEBOOK

Nationalparker

Restips

%d bloggare gillar detta: