Meny
Julkalenderarkivet

Julkalendern: Lucka 10

Julkalendern-White Sands

Som kylig is den vita sanden glittra och lysa,
man undrar varför tomten vill bo i snö och frysa.

White Sands - New Mexico

White Sands National Monument hittar du i New Mexicos södra hörn, nära Mexiko. Men till skillnad från det omgivande torra landskapet, är det här inte en vanlig sandöken.  White Sands är en naturlig gipsöken. Helt kritvit och otroligt finkornig gör att dynerna på avstånd ser ut som snöklädda fjäll. På dagtid kan du åka pulka på sanddynorna, men magin sker i solnedgången. En av de vackraste platser jag någonsin besökt!

Vill du läsa mer om nationalparker i USA som passar för barn? Titta in på Nationalparker i USA – topp 7 för barn i upptäckaråldern.

White sands Placeholder
White sands
Eva Gyllenberg Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Ann-Louise Paulsson
  10 december, 2018 at 15:55

  Oj oj oj, jag vågar snart inte kolla dina luckor längre. Min bucket list växer med en rasande fart. Och jag som trodde att jag hade sett så mycket i USA… Det här stället har jag hört talas om men hade inte koll på att det var så speciellt. Måste hit, också! 🙂

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   11 december, 2018 at 23:44

   Jag lovar dig att om några dagar kommer ett ställe du varit i, så den dagen växer inte bucketlisten i alla fall! ?

Skriv en kommentar

%d bloggare gillar detta: