Meny
Nevada / USA

Hotellrecension: Four Seasons Las Vegas, USA

I det stökiga, högljudda och vilda Las Vegas finns en oas för familjer. Four Seasons Las Vegas ligger på the Strips södra spets, i de översta våningarna av Mandalay Bay. Las Vegas kanske inte är det första stället man tänker på för en familjesemester, men med hotell som Four Seasons behöver man inga andra alternativ för en semester.

Hotellet utger sig för att vara barnvänligt, vilket inte är en överdrift! Så fort lilla E visar sig vid incheckning möts hon av en concierge som böjer sig ner till hennes höjd, ger henne ett dalmatiner-gosedjur och hälsar henne välkommen. På rummet möts hon av hennes namn skrivet i badsvampar, en gigantisk chokladkaka med m&ms på en tallrik och egna badprodukter med hallondoft. Redan här är hon helt såld! Lägg till egen morgonrock och tofflor så var hon helt exalterad! Rummet är fantastiskt, med fönster från golv till tak och med utsikt över the Strip. Lilla E älskade verkligen att stå och titta på alla lampor och neon, hårt kramandes på dalmatinerkompisen. För lite läskigt var det att stå så högt upp och titta ner på staden!

Four Seasons är känt för sina sängar och detta hotell är inget undantag. Jag har nog aldrig sovit bättre. Egyptisk bomull och perfekta fluffiga kuddar omfamnar dig innan du somnar i ett fluffigt moln. Perfektion helt enkelt! Det sägs att man kan köpa sängarna om man pratar med concierge service. Nästa gång jag bor på Four Season måste jag helt enkelt fråga hur en beställning fungerar…

Trots att hotellet ligger i Mandalay bay är det en annan värld än de stökiga casinon som de flesta hotell erbjuder. Med egen ingång, egna hissar och inga enarmade banditer, är du och familjen skönt skyddade mot stök och rök.

Poolområdet är bara till för Four Seasons gäster, men bor du på Four Seasons har du tillgång till partypoolerna på Mandalay om du vill. Men varför skulle du vilja lämna Four Seasons? Här finns en barnpool och en större fri form pool. Poolerna är perfekta och rena, du har konstant uppassning, serveras isvatten i tillbringare som fylls på innan du hinner reagera, blir serverad smakprov på smoothies och får evianspray i ditt ansikte under heta sommardagar. Här får du handdukarna utburna och utlagda på de bekväma solstolarna och serveras lunch på träbrickor med vita linneservietter. Det finns helt enkelt ingen orsak till att inte bara ligga kvar här och njuta. Och oroa dig inte för att poolen är full med folk. Här ”paxar” man inte stolar som på charter vid medelhavet. Alla får plats. Ni, de ensamma fruarna till män som följt med på affärsresa, någon väluppfostrad familj och några äldre par med var sin Kindle. Lugnet är underbart.

Missa inte lobbybaren, uteserveringen med sköna soffor vid poolen är tillåten för familjer, så du kan ta ett glas vin och njuta av den varma kvällen tillsammans med familjen.

Så vad blir familjebetyget? Inte annat än grymt bra! Det enda man kan kommentera är att hotellet ligger i ena änden av the Strip, vilket gör att det blir en del promenerande. Men samtidigt är läget lugnare än de andra hotellen.

Läs mer om USA på min USA-sida, eller titta in på hotellets sida: Four Seasons Las Vegas

Vill du läsa mer om USA?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar