Meny
Ångermanland / Julkalenderarkivet / Sverige

Julkalendern: Lucka 24 – Skuleskogens Nationalpark

Skuleskogen Nationalpark

Min barndoms landskap jag i många år glömt av.
Men vyerna i Norrland är vackra – både i skreva, skog och hav.

Skuleskogen Nationalpark

Julaftonens lucka tar oss till Skuleskogens nationalpark i Höga kusten i mellersta Norrland. Här i Skulebacken åkte jag slalom när jag var liten. Skolans friluftsdagar gick till vandringar i den dramatiska Slottdalsskrevan. Även vackra saker kan bli vardag. Nuförtiden ser jag på Höga kusten med lite andra ögon än tidigare. Ett unikt område med en landhöjning på nästan 1 cm per år. Öarna blir större, stränderna bredare, bergen högre. Jag förstår plötsligt mängden tyska turister. Det här är ett område som vi alla borde uppleva. Även om det tog mig 30 år att uppskatta det.

Ha nu en helt underbar julafton kära vänner! Nu ska jag höja volymen på julmusiken, ta på ullstrumporna och mysa med en bok. Och kom ihåg – julen är en tid för vila och omtanke, inte för stress och måsten! Kram på er!

Vill du förresten få reseinspiration från 23 andra nationalparker från runt omkring vår värld? Titta in i julkalenderns 23 andra luckor här!

Skuleskogen Nationalpark
Skuleskogen Nationalpark
Skuleskogen Nationalpark
Skuleskogen Nationalpark
Skuleskogen Nationalpark
Vill du läsa mer från Ångermanland?
Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.