Bloggportalen
Meny
Förenade arabemiraten / Lounge

Emirates Business Class Lounge i Dubai

Få flygbolag kan nuförtiden mäta sig med Mellanösterns flygande stjärnor. Även i ekonomiklass fullkomligt ”flyger” tiden förbi när du reser – med vällagad mat, service av toppklass och välfyllt underhållningssystem – även i ekonomiklass.

Vår favorit har genom åren blivit Emirates och deras snabba rutt till Australien/Nya Zeeland. Att nå andra sidan jordklotet med bra flygtider och endast en mellanlandning i Dubai är fantastiskt smidigt – speciellt när man reser med barn. Men ibland behöver man ju tyvärr vänta några timmar på anslutande flyg och då är loungerna en oas av vila och energipåfyllnad. Dubai flygplats har dessutom tagit konceptet lounge till en helt ny nivå.

Emirates business class lounger kan du besöka om du är silvermedlem (eller högre) i Emirates loyaltyprogram Skywards, flyger med businessclass-biljett eller (nytt för 2017!) betalar in dig för 100 USD per person.

Emirates lounger är lika stora som terminalerna, med first class loungerna på våning 1 och business class loungerna på våning 2. Det fiffiga med att ha loungerna ovanför gaterna, är att du direkt från loungen kan ta hissen ner till boarding – och slippa köa utanför gaten. Så välj loungen i den terminal du ska flyga ifrån.

Eftersom att det tar nästan en kvart att gå från ena änden av loungen till den andra, blir du guidad till den del av loungen som är närmast din gate. Mat och dryck upprepar sig på flera ställen i loungen och det är samma utbud överallt. Varma grytor med ris, pasta, soppa, mackor, sallader, bakelser, glass och snacks – här finns något för alla smaker. Jag brukar gå direkt på bakelserna, medan dottern hugger in på snacks och röror. Vin, champagne, mineralvatten, läsk och öl finns att dricka och om du orkar kan du även blanda dig en rejäl drink. Maten är fräsch och det fylls hela tiden på med nylagade rätter,

Det finns gott om duschar och toaletter och även ett spa och lekhörna. Och ingenstans är det trångt, det finns gott om läderfåtöljer och stabilt wifi för en trött resenär.

Så vad blev familjebetyget?

Smidigt och väldigt bra energipåfyllning för alla åldrar! Vi har även besökt flera andra lounger på Dubai flygplats (Merhaba lounge bland annat), som även de håller hög klass, men Emirates Business Class Lounge har mindre trängsel och smidigheten att kunna vila och äta upp sig och sedan ta hissen direkt ner till flyget är väldigt tacksamt när man behöver bära på trötta små ben. Det finns något fräscht att äta för alla åldrar och smaker (om det så bara är snask…) och det går att hitta en alldeles egen läderfåtölj för en powernap. Det sägs att loungen är mer välbesökt på nätterna, men jag har ändå svårt att se att det någonsin är helt fullt. Jag är dock osäker på om jag skulle betala 400USD för 4 personer för att besöka denna lounge, då är Priority Pass och access till Merhaba lounge antagligen ett mer kostnadseffektivt val.

Vill du läsa mer om Dubai? Titta in på min Förenade Arabemiraten-sida!

Vill du läsa mer om Förenade Arabemiraten?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar